unikoulupuhelin kokemuksia, suosittelen!

Soitin tänään Helsinkin ensi- ja turvakodin unikoulupuhelimeen ja sain todella paljon apua, vaikka olenkin lukenut paljon aiheesta ja työskenteöen itse lasetn kehitykseen liittyvien asioiden parissa.

Siellä painotettiin mm:
-lapsen/vauvan riittävän yhtämittaisen unen merkitystä lapsen kehitykselle (erityisesti hermoston)
-vanhemman väsymyksen aiheuttaman kireyden kielteistä vaikutusta lapsen ja vanhemman vuorovaikutukseen
-vanhemman päätäntävallan pitämistä nukkumiseen liittyvissä asioissa
-pysyvän nukkumis- ja NUKAHTAMISpaikan tärkeyttä

Sain puhelusta todella paljon vahvistusta sille, että yövierotan vauvani ja siirrän hänet omaan sängyyn nukkumaan. Tämän vahvistuksen varassa jaksan (toivottavasti) tulevat itkuisat yöt ja saan katkaistua heräilykierteen jämäkästi, mutta lempeästi.

Voimia muillekin samassa tilanteessa oleville, koitetaan uskoa että tehdään oikein ja lastenne parhaaksi vaikka kuulemmekin itkua yöaikaan!
 
Hienoa tietää, että tuommoisia paikkoja on, josta saa soittamalla apua. Laitatko puhelinnumeron? Ja oliko puhetta siitä, että kummat unet ovat aivoille tärkeämmät - yöunet vai päikkärit eli kummalta kannattaa herättää, jotta päivän rytmi ei aivan sekoaisi? Kumpi olisi lapselle parempi vaihtoehto?
 
Olen myös soittanut kyseiseen numeroon kun kuopuksella (nyt 11kk) on ollut uniongelmia. Sain myös tosi hyvät unikouluohjeet joita toteutetaan kokoajan -yöheräilyt vähenivät 20-30 kerrasta heti 4-5 kertaan =)

Täältä löytyy yhteystiedot:

www.ensijaturvakotienliitto.fi -> sieltä muistaakseni kohta "Haluatko apua?" -> "Vauva itkee ja valvottaa" -> yhteystiedot eri paikkakuntien unikouluneuvontaan.
 

Yhteistyössä