Unettomia öitä! Neuvoja ja vinkkejä!

Taas uneton yö takana, joten ajattelin,josko muilla unettomilla tai joskus unettomuudesta kärsivillä olisi hyviä neuvoja ja vinkkejä millä saisi nukahdettua?

Millä saisi tyhjennetyä pään ,ennen nukkumaan menoa?
Viimeyönä tuntu, että ajattelin liikaa, suunnittelin häitä, suunnittelin makuuhuoneen remonttia, eikä ajatuksille tullut loppua, enkä saanut nukahdettua. Välillä nousin ylös ja kävin ulkona tupakalla ja taas takasin pyörimään. Aamulla ihan töttöröö olo ja päivä pilalla!

Siispä nyt hyviä neuvoja kehiin? =)
 
Mitäs jos tyhjentäsit pään paperille. Otat vihkon jonne kirjotat kaikki ajatukset mitkä siellä myllertää.
Itse harrastan tätä että kirjotan vihkoon pois mielestä pyörimästä.
Ja yks joka saa minut unille on kuulokkeet korville ja rauhallista musikkia tai tylsä puheohjelma radioista kuulolle.
 
hhh
Ole väsyneempi kun menet nukkumaan, ja mene nukkumaan silloin kun olet väsynyt.
Eli älä katso tv-ohjelmaa loppuun jos se viivästyttää nukkumaanmenoa silloin kun olet väsynyt. Ja väsymystä voit lisätä seuraavilla: ei päiväunia, ei kofeiinia illalla, aikaisemmat aamuheräämiset, ulkoilu,...
 
Meditoimalla. Keskity (syvään) hengitykseen, vaikka niihi pieniin katkoksiin mitä on aina ennen sisään- ja uloshengitystä.

Ajattele ne asiat päivällä, ilta rauhallisesti, rutiineilla. Ei lenkkiä myöhään illalla, eikä mielellään töllön katselua, eikä tietokoneella istumista. Ne virkistää liikaa.

Juu...helpommin sanottu kuin tehty. :|
 
:D Mitäs sitä saa tehdä illalla, kun lapset on menny nukkumaan?

Nukkumaan silloin kun väsyttää :whistle: Se aika ois luultavasti silloin, kun lapset on hereillä, eikä silloin pääse nukkumaan :/

Illalla ,kun on "omaa aikaa" niin kyllähän sitä tulee katottua joskus telkkaria, oltua koneella ja silloin saa ajatuksille rauhan ajatella rauhassa :LOL:

Ei oo helppoa ei!
 

Yhteistyössä