Umpilisäke poistettiin naisen vaginan kautta

  • Viestiketjun aloittaja IS
  • Ensimmäinen viesti
IS
16.01.2009 12:26

Yalen yliopiston kirurgit ovat tehneet Yhdysvalloissa historiallisen leikkausoperaation. Siinä naisen tulehtunut umpisuoli leikattiin hänen vaginansa kautta.

Tulehtunut umpilisäke poistettiin naisen vaginaan tehdyn pienen viillon läpi.

Science Daily -julkaisun mukaan leikkaustavasta on merkittäviä hyötyjä. Potilaalle ei jää ulkoisia arpia eikä vatsan kudoksia vahingoiteta.

"Sisäisen viillon" operaation jälkeinen kipu on jutun mukaan niin vähäistä, että potilas voi palata töihin jopa pian umpparileikkauksen jälkeen. Tulehdushaavoja tai muita lieveilmiöitä ei myöskään esiinny.

Miellyttävämmän leikkaustavan uskotaan voivan yleistyä myös sappi- ja munasarjaleikkauksiin.

Huono puoli on, että miehille vastaavaa leikkaustapaa ei ole.

Syyskuussa USA:ssa tehtiin maailman ensimmäinen lihavuusleikkaus vaginan kautta ja huhtikuussa tehtiin ensimmäinen sappileikkaus vaginan kautta.

Kirurgit ovat tehneet leikkauksia myös suun ja vatsalaukun kautta, mutta ne ovat vaikeampia ja riskialttiimpia. Maaliskuussa 2008 poistettiin ensimmäinen umpilisäke suun kautta.
 
Hassulta kuulostaa suunkautta poistettu umpilisäke, mutta vaginan kautta kuulostaa oikein hyvältä vaihtoehdolta. Omani on leikattu vatsanpeitteiden läpi ja kun oli jo puhjennutkin, niin voi olla ettei olisi onnistunutkaan vaginasta, mutta varmasti leikkaushaava olisi ollut kivuttomampi (täysin kivuton) ja parantunut sieltä nopeammin.
 
...
Alkuperäinen kirjoittaja kookosta:
Mahtaakohan tollanen vaginan kautta suoritettu operaatio vaikuttaa myöhemmin synnytykseen?
Miten se pieni viilto vaginassa mitenkään vaikuttaisi? Aikanaan parantuu ja arpeutuu. Repeäähän se toisilta nimenomaan synnytyksessä muutenkin. Eihän sektiokaan vaikuta mitään seuraaviin raskauksiin ja sektioihin. Kyseessä sentään hieman syvempi ja isompi vekki.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kookosta:
Mahtaakohan tollanen vaginan kautta suoritettu operaatio vaikuttaa myöhemmin synnytykseen?

Ainakin kohdunsuulle tehtävät leikkaukset voivat lukemani mukaan aiheuttaa ennenaikaista synnytystä, mutta luulisi ettei hyvin parantunut leikkauhaava muussa kohtaa haittaisi. En tiedä sitten voiko revetä synnytyksen aikana... Ehkä noi leikkaukset parhaiten sopii vanhemmille vaihdevuodet ohittaneille naisille

:/
 
Kyy
Mä en kyllä henk.koht. ilahtuisi kauheasti, jos lääkäri päättäisikin leikata mut vaginan kautta. Ihan sama kuinka pieni jälki jäisi, mutta en nyt kuitenkaan haluaisi koko leikkaustiimiä operoimaan mun alapäähän. :x
 

Yhteistyössä