Työ vs raskautuminen

Luulen että tämän tekstin jälkeen tulee paljon minun haukkumista ja kommentteja joiden mukaan en ole vielä valmis saamaan lapsia tai perhettä, mutta toivon kuitenkin että myös oikeasti saisin apuakin...

Eli, kävin vasta työhaastattelussa ravintolatyöhön, paikka olisi minun. Ja sitten vartti sen jälkeen soitettiin ja ehdotettiin työtä hotellin yövastaanotossa. Siinäpä pulma.
Olen tässä yrittänyt miinustella ja plussailla töiden hyviä ja huonoja puolia.

Ravintola... Plussat. Olisi ihan lähellä oleva työpaikka, välillä päivä vuoroa välillä yötä (03.00 saakka), pieni paikka ja mukavia työkavereita, työ on ns. helpompaa ei siis kantaudu kotiin mietittäväks.
Miinukset. Jos raskaudunkin pian niin äitiyslomalle pitänee kai jäädä todella nopeaa, ei sillä etteikö olisi vaarmaan hyväkin, mutta haluaisin kuitenkin tehdä mahdollisimman pitkälle töitä jotta ehtisi hieman tienata. Työt ei ihan sata varmasti jatku enään mahdollisen äitiysloman jälkeen. Tunnit olisi aikalailla täydet ja ehkä enemmänkin, eli 111 tuntia/3 viikkoa.
Niin ja olen tähän paikkaan menossa äitiysloman sijaiseksi...

Vastaanotto... Plussat. Työ on vakituinen, täydet 90 tuntia/3 viikkoa. 11 päivää töitä aina per 3 viikkoisjakso. Palkka hitusen parempi kuin ravintolassa. Ja paluu töihin kai varma äitiysloman jälkeen kun vakituinen kerran on. Vai?
Minukset: Rankkaa, pelkkää yövuoroa aina (22-07), työpaikka kaukana (25 kilometriä suuntaansa) ja aamulla olisi rankkaa ajaa kotiin, siihenkin kai tottuu.

Tavallaan olen jo lupautunut tuohon ravintolaan menemään, mutta mitään ei ole vielä kirjoitettu alle. Ja en millään halua tehdä ohareita kun niin kovin kiitollisia olivat kun töihin tulen. Kovasti myös toivoivat kyllä tuohon vastaanoton työhönkin...

Niin siis meillähän on nyt raskautumisyritykset käynnissä. Että tämän mahdollisen raskautumsen takia tätä mietiskelen ja mietiskelisin toki vaikkei olisi yritystäkään.
Toisaalta jos ei yritettäisi tätä lasta niin menisin aika varmasti tuohon ravintolaan, mutta tympeää taas jäädä heti parin kuukauden jälkeen pois työstä jos onnistuisi raskautuminen, kun kuitenkin haluaisin työtä tehdä pitkälle.

Ymmärsiköhän kukaan? Hirveän sekaisin pää :/ .
 
lappi
Pitäisit kummastakin työpaikasta?
Kannattee ajatellla missä voisi olla seuraavat 10v töissä... Vakituisesti vai sijaisena.
Itse teen vaan yö-vuoroja ( 5v) hoitoalalla, ihanaa 170t/6vk, ihanaa pitkiä vapaita ja vuoron pituus on 22.15-08.15.
En vaihtaisi pois. Päivällä nukkuminen onnistuu korvatulpilla pimeässä huoneessa. ;)
 
Enemmän ehkä siitä ravintolasta pitäisin kuin vastaanotosta.
Mutta jos olisin järkevä nin ottaisin vastaanottotyön... Mutta mutta, taisin yönaikana tulla siihen tulokseen että otan sen ravintolatyön. Ongelmiahan se tuo mutta mikäpä nyt elämässä ei tuo onelmia :/
 
Siskin
Tsemppiä valintaasi.

Itse olen tehnyt yli vuoden pelkkää yövuoroa. 5 töitä ja 5 vapaata ja sopinut todella hyvin, koska ne pitkät vapaat luksusta. Saman palkan saan kuin jos tekisin normaalia päivätyötä suhteessa siis vapaita paljon enemmän.
 

Yhteistyössä