Maitoallergikko on allerginen maitoproteiinille ja sitä on kaikissa maidoissa paitsi kookosmaidossa
Maitoproteiineja on useampaa eri sorttia, kaikki ei ole kaikille niille allergisia. Ja eri maidossa on niitä erilaisia proteiineja eri koostumus. Lisäksi ne proteiinit muuttuu/hajoaa maitoa käsitellessä, eli juuri tietylle henkilölle ratkaiseva proteiini voi hajota kuumennettaessa tai juustoa kypsyttäessä, ja tadaa, tuote sopiikin. Ja se selviää vain kokeilemalla.
Mun tytölle kypsytetty vuohenjuusto sopii, mutta vuohenmaito ei (lehmänmaidosta ei kumpikaan).
Lisäksi myös naudanliha voi aiheuttaa joillekin oireita, koska siinä on osittain samoja proteiineja kuin maidossa, vaikkakin nekin voi muuttua kypsennettäessä ja kukapa sitä raakana syökään.
Lastenlääkäri sanoi, kun lastani tutkittiin, että lasten ruoka-allergiat on kuin veteen piirretty viiva.