Tyhmä kysymys mutta voiko maitoallergikko syödä vuohenmaitojuustoa?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Maitoallergikko on allerginen maitoproteiinille ja sitä on kaikissa maidoissa paitsi kookosmaidossa
Maitoproteiineja on useampaa eri sorttia, kaikki ei ole kaikille niille allergisia. Ja eri maidossa on niitä erilaisia proteiineja eri koostumus. Lisäksi ne proteiinit muuttuu/hajoaa maitoa käsitellessä, eli juuri tietylle henkilölle ratkaiseva proteiini voi hajota kuumennettaessa tai juustoa kypsyttäessä, ja tadaa, tuote sopiikin. Ja se selviää vain kokeilemalla.
Mun tytölle kypsytetty vuohenjuusto sopii, mutta vuohenmaito ei (lehmänmaidosta ei kumpikaan).
Lisäksi myös naudanliha voi aiheuttaa joillekin oireita, koska siinä on osittain samoja proteiineja kuin maidossa, vaikkakin nekin voi muuttua kypsennettäessä ja kukapa sitä raakana syökään.
Lastenlääkäri sanoi, kun lastani tutkittiin, että lasten ruoka-allergiat on kuin veteen piirretty viiva.
 
Aika monella menee sekaisin allergia (lehmän)maitoproteiinille ja laktoosi-intoleranssi. Ja on mahdollista, että ihminen kestää jonkun muun lajin (vuohi, lammas, kameli, hevonen) maitoa, vaikkei lehmänmaitoa sietäisikään.

Lehmänmaito meillä Suomessa on yleensä sitä eniten ongelmia aiheuttavaa tyyppiä. Minä kestän A2-maidosta valmistettuja tuotteita, tavanomaiset aiheuttavat hieman ongelmia.

 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Periaatteessa kyllä, mut voi myös olla allerginen sille vuohenmaidossa olevalle proteiinille.
Jos allergia on itselläsi, voit toki kokeilla, jos jollain toisella niin missään tapauksessa en kehoittaisi kokeilemaan. (
 

Yhteistyössä