Tyhmä kysymys korvikkeesta

  • Viestiketjun aloittaja Korvike
  • Ensimmäinen viesti
Korvike
Eli miten te, joiden vauvat syövät korviketta toimitte esim. kaupungilla tai muuten poissa kotoa ollessanne? Voiko maidon lämmittää etukäteen kotona? Onko teillä jonkinlainen termospullo, jossa pysyy lämpimänä? Kauanko kerran lämmitetty maito pysyy syömäkelpoisena? jne. jne. Hyviä neuvoja kaivataan!!

Tähän asti on pärjätty rintamaidolla, mutta nyt tuntuu pahasti ehtyvän ja tarvitaan korvikettta lisäksi...
 
liuku.
Lämmitetty korvike on juomakelpoista todella vähän aikaa. Itse taisin antaa maximissaan tunnin vanhaa maitoa. Itse annoin tytölle lämmittämättömänä maitoa, eihän se jääkaappikylmää ole, jos oltiin jossain missä ei mahd. lämmittää. Kaupungilla saattaa kuitenkin olla hoitopisteissä mikroja tai ainakin kahvilassa tms. voi lämmittää tai vaikka lämpimässä vesihauteessa. Itse aika harvoin lämmittelin, mutta onhan sellasia vauvoja keille ei kelpaa kuin lämmin maito.
 
Korvikkeella päivästä toiseen
Alkuperäinen kirjoittaja Korvike:
Eli miten te, joiden vauvat syövät korviketta toimitte esim. kaupungilla tai muuten poissa kotoa ollessanne? Voiko maidon lämmittää etukäteen kotona? Onko teillä jonkinlainen termospullo, jossa pysyy lämpimänä? Kauanko kerran lämmitetty maito pysyy syömäkelpoisena? jne. jne. Hyviä neuvoja kaivataan!!

Tähän asti on pärjätty rintamaidolla, mutta nyt tuntuu pahasti ehtyvän ja tarvitaan korvikettta lisäksi...
voi antaa huoneenlämpöisenä eli ei tarvitse välttämättä mitenkään lämmittää. Korviketta ei saa lämmittää etukäteen. Jos olet kaupungilla niin useat kahviot lämmittävät sinulle tuon maidon mikrossa ja jos vain vessa on lähettyvillä niin voit kuuman vesihanan alla lämmittää myös tuon maidon eli maito pulloon ja pullo hanan alle. Voit myöt keittää vettä laittaa termariin ja kun on syönnin aika kaada kuuma vesi johonkin mukanasi olevaan astiaan ja pullo sinne niin on hetkessä lämmintä. Mutta kuten jo alussa sanoin niin aina sitä ei tarvitse lämmittää eli jos vauva suostuu sitä vaan juomaan ilman lämmitystä.
 
lämpöpussissa
Meillä oli talvella korvikkeet vaunuissa lämpöpussin jalkapäädyssä ja hyvin pysyi lämpöisenä ja annoin usein reissussa ihan huoneen lämpöisenä. Myös kotonalämmitetty maito säilyi pakkasilla mukavan lämpöisenä lämpöpussin päädyssä säilytettynä=), kun koiran kanssa oltiin lenkillä tmv..
 
ei se maito lopu
vaikka yhtäkkiä tuntuu että vauva kokoajan tissillä ja rinnat on tyhjät niin on vaan tiheän imun kausi. ei se itsestään niin vaan lopu. ellei ole joku vakava sairaus esim. synnytyksen jälkeinen masennus. Maitoa tulee lisää sitä mukaan kun vauva syö, ei ole mitään tiettyä litramäärää varastossa, ja sit kun se on syötetty niin loppuisi. Mutta jos haluat lopettaa imetyksen niin sitten... Mutta tietysti jos annat korviketta niin se vähentää imetyskertoja jolloin rinnat vähentävät maidontuotantoa.
 
jos ei mikroa matkalla
Minä imetän vieläkin mutta annan silti korviketta päivittäin osan ruoasta, mm. yöllä, eikä ongelmaa maidontuotannossa. Mutta se ei ollut kysymys:))
Olen ottanut korviketta mukaan, sekä termospullon ja pullon johon saa loppukorvikkeen. Eli kun vauvalla on nälkä, tetrasta pulloon, pullo lämpiämään termospullon kansimukiin kuumaan veteen, loppumaito lisäpulloon, jossa hyvä korkki. Ja taas menoksi;-) Tämän voi tehdä vaikka kirjastossa;-)
 
Sorelliina
Meillä on ongelma ratkaistu siten että käytämme jauhemaitoja (vai miksi niitä kutsutaan.)Eli toiseen pulloon jauhe ja toiseen kuuma vesi, jos tiedän että maitoa tarvitaan vasta pitkän ajan kuluttua laitan pulloon kiehuvaa vettä ja tarvittaessa vielä esim. jonkun nahkakinttaan sisään, näin pysyy pitkään lämpimänä ja sitten kun tarvii kaataa jauheen veteen ja sekoittaa.

En kyllä antais valmista maitoa joka on ollut yli puolituntia lämpimässä vauvalle!
 
mami5
En koskaan lämmittänyt avaamatonta äm. korvikepakkausta, vaan kaadoin sen suoraan pulloon, pakkasella se oli minullakin makuupussin sisällä ja pysyi näin lämpimänä:)
 
Jeps vanhempi..
Ei maitoa tarvitse lämmittää, kuin ihan pienilille. Lähinnä tuo lämmitys auttaa vauvaa nukahtamaan helpommin. Ja pienipainoisille pikkuisille ei mene energiaa maidon lämmittämiseen. Huoneenlämpöistä voi antaa jos vain kelpaa.

Itse sain sairaalasta ohjeet, huoneenlämpöinen/lämmittämätön maito säilyy pari tuntia, lämmitetty maito 1 tunnin.

Tuohon erääseen kirjoitukseen vielä, kyllä vain maidon tulo voi loppua. Siksi mekin siirryimme korvikkeeseen, kun vauva oli n. 2 kk ikäinen.
 
samoin
mun on kans pakko kommentoida tuohon et maito ei voi loppua. meillä ainakin vauva vetää välillä tissit niiiiiiin tyhjiksi että ei sieltä enään maitoa heru. sit alkaa kova huuto joten lämmitetään korviketta lisäksi. ja pääasiassa meillä mennään rintaruokinnalla ja sitä ensin aina annetaan mutta ei se vain aina riitä...

mulle on kans ohjeistettu että lämmitettyä korviketta säilyttää voi noin tunnin. ja ainakin meilläpäin monet kahviot tms. on varustettu hoitohuoneilla jossa on mikro ja missä voi käydä vauvan syöttämässä. tietenkin on paikkoja jossa ei tätä mahdollisuutta ole, tuo kuuma vesihanajuttu on ollut meilläkin käytössä =)
 
Ei lopu!!
Maito ei lopu vaan aina on jostain muusta kysymys. Jotkut vauvat ei esim. suostu imemään rinnasta, kun joutuu tekemään liikaa töitä...

Tämä on erittäin hyvä artikkeli! Lukekaa ja luottakaa itseenne!
http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=view&id=101&Itemid=119
 
Korvikkeen antaja on myös hyvä äiti
Alkuperäinen kirjoittaja Ei lopu!!:
Maito ei lopu vaan aina on jostain muusta kysymys. Jotkut vauvat ei esim. suostu imemään rinnasta, kun joutuu tekemään liikaa töitä...

Tämä on erittäin hyvä artikkeli! Lukekaa ja luottakaa itseenne!
http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=view&id=101&Itemid=119
ja se näkyi vauvan painokäyrässä. Meillä syötiin kokoajan tissiä ja vauvalle ei vain painoa tullut. Imetystukilista on itseasiassa hyvin ahdistava palsta henkilölle joka ei tässä " maailman yksinkertaisemmassa " asiassa onnistu.

Jos väität, että maidon tulo ei voi loppua tai sitä tulee aina riittävästi niin miten perustelet sen lääketieteellisesti sillä minun päähäni ei mahdu se, että maidon tulossa olisi vain kaksi vaihtoehtoa. Se, että sitä tulee riittävästi vauvan tarpeisiin tai, että sitä maitoa tulee yli vauvan tarpeiden. Miksi sitä ei voi tulla myös liian vähän?
 
Milla Maqia
Luottakaa itseenne,. jos maitoa ei tule riittävästi niin silloin sitä ei tule. Ja kaikki nuo höpinät että maidon tulo ei lopu ja että kaikki voivat imettää tai paremmin TÄYSimettää ovat kyllä täyttä kukkua! Sitä ei vain tiedä sellaiset joilla maitoa tulee riittävästi tai jopa yli äyräiden.
Esikoisen kanssa maitoa ei koskaan tullut riittävästi ja se loppui kokonaan vauvan ollessa 5kk. Eikä johtunut yrityksen puutteesta. Kahden seuraavan kanssa maito ei enää riittänyt 3-4kk vanhalle vauvalle (huomattiin myös paino ja pituus käyristä) ja silloin siirryttiin kiinteään lisäravintoon. Muuten maitoa riitti loppu vuoden, eikä onneksi jouduttu siirtymään korvikkeisiin kuten esikoisen kanssa. Eikä siksi, että korvikkeen antamisessa olisi jotain pahaa vaan ihan mukavuuden takia. Rinnoissa maito kulki hyvin mukana. =) Eikä tarvinnut kuljetella tuttipulloja yms mukana.
Ja ihan turha syyttää tuttia, meillä ei semmoista syöty. Tai sitä sairaalassa annettua lisämaitoa. Meillä vauvat olisivat kuolleet ilman lisämaitoa. Ja tämä ihan kätilön mielipide. Keskimmäinen kuivuikin jo aika pahasti ja joutui pakkosyötölle vauvalaan. Siellä sitä hörppyytettiin mukista. Pullo kun ei arvon herralle kelvannut. =/
Että älkää syyllistykö äidit! Tärkeintä on, että vauva saa tarvitsemansa maidon ja ruoan.
 
Taukku
Meillä käytettiin termaria ja jauhemaista korviketta. Jauhot laitettiin valmiiksi pulloon, termariin kuumaa vettä ja usein oli kylmääkin vettä mukana. Kun sitten ruokailun aika tuli, niin vettä termarista ja kylmävesipullosta sekaisin niin, että tuli sopivan lämpöistä. 3v esikoisen ruokapurkkikin saatiin lämpimäksi, jos käytti ruokatermaria, jonka sai niin auki, että purkkiruoan sai laitettua sinne sisään lämpiämään.
 
vierailija
Maidontulo voi olla huonoa. Meidän vauva kasvoi 1kk-3kk ikäisenä alle 200g kuukaudessa. Eli kasvua olis pitäny saada +150% lisää, että oltaisiin päästy vaadittuun 500g per kk kasvuun. Ei se olisi imetyksen parilla pikkumuutoksella mitenkään saatu aikaiseksi. Aloin antaa korviketta ja kiinteitä lisäksi, niin johan tuli kasvua 4-5kk ikäisenä kilo kuukaudessa!
 

Yhteistyössä