Tuttiin totuttaminen!!

Olisko teillä hyviä vinkkejä miten totuttaa 1,5kk ikäinen poitsu tuttiin?
Ei "ymmärrä" lainkaan imeä sitä, veulaa vaan hetken suussaan ja sylkee sitten pois. Monia erilaisia tuttimalleja on kokeiltu, eikä sopivaa tunnu löytyvän...
Kaikki apu otetaan kiitollisena vastaan!
 
nuita neuvoja olisin kaivannut minäkin aikoinani... eka ei syönyt ollenkaan... lähes kaikki tutit ja tuttimerkit kokeilin. Toinen söi heti laitokselta lähtiessä ja kolmas oppi pikkuhiljaa kun aina tilaisuuden tullen sen suuhun pistin. Takinkaulus tai jokin muu eteen, että suussa pysyi ja niin vain pikkuhiljaa oppi.
 
Mulla ei nuorimmat 2 oppinut mitenkään.Yritin kyllä just kaikkia erilaisia tuttimerkkejä.Onneksi pahin tuttitissi-vaihe menee kuitenkin nopeasti ohi.Bonuksena sentään se ettei sitten tarvitse vieroittaakaan tutista =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja mamatsu:
Bonuksena sentään se ettei sitten tarvitse vieroittaakaan tutista =)
Joo, sehän on tietty plussaa :) Mutta tosiaan ku poika pitää mua tuttinaan, varsinkin iltaisin, niin toivoisin kyllä että oppisi pian sitä oikeaa tuttia syömään! =)
 
Meillä ei kanssa aluksi huolinut tuttia ei sitten millään. Sitkeesti tarjosin kuitenkin ja pikkuhiljaa se on alkanut kelvata. Tosin nytkin käytössä vaan kun mennään unille. Mä huomasin ainakin sen että jos yritin tarjota tuttia kun itki niin ei kelvannut millään, mut silloinkun oli rauhallinen niin harjoiteltiin sitä tutin imemistä.
 
no ei se vauva tyhmä oo ku ei tuttia huoli, mitenhän ne nyt osais sellasta ees luonnollisest haluta :LOL: varmaan tajunnu et hei tässähän huijataan jotenkin kun puuttuu koko loppuvartalo läheltä :D

tuo syö tuttia joskus autossa jos suvaitsee mutta useimmiten sylkee heti pois. Ei käy lohdutukseksi muovinpala vaan aitoa tavaraa sen olla pitää :LOL:

Oikukas ja vauva kohta 3kk
 
Aku
Meidän neiti ei myöskään kelpuuttanu pienempänä tuttia vaikka kuinka yritin.Välillä autossa ja nukahtaessa saatto muutaman hetken imeä.Nyt reilu kk sitten (ikää kohta 9kk) kun alkoi ylähampaita pukkaamaan niin tutti on alkanu maistua...toisaalta siitä nyt ei enää tässä vaiheessa oo "hyötyä" mutta jos toisen oloa helpottaa niin syököön :)
 
Meidän neiti oppi syömään tuttia vasta noin 7 kk ikäisenä kun lopetin imettämisen. Tuttia käytetään meillä vain joskus öisin rauhoittumiseen. Hetken syö ja unissaan sylkäsee kohta pois. Tyttö nyt 10 kk.
 
Lapsella voi myös olla tiheän imun kausi eli "tilaa" lisää maitoa. Meidän poika tankkas yötä vasten monta kuukautta (siitä lähtien, kun yösyöminen jäi pois), vaikka tuttiakin lussuttaa. Se ei sii välttämättä o ratkaisu. Ite antaisin tissiä ja tekisin itelle tilanteen mahdollisimman mukavaks... (kuten teinkin) Siis evästä ja juomaa viereen, kiva ohjelma telkusta tai lukemista yms. Toki korvikettakin voi antaa ainakin satunnaisesti, että saa hengähtää vähän. Ohi tuo vaihe kuiten ajallaan menee... Jos siis haluut jatkaa pääasiassa imetyksellä, niin en kauheen usein suosittele antaan korviketta ja tyydyttään lapsen imuntarvetta tutilla. Toki se tutti on helpotus monessa tilanteessa, jos sitä oppii lussuttamaan. Voimia! :hug:

*Muoks* Niin siis kommentoin tässä samalla sun toiseen alotukseen. :)
 
Mun poika huoli tutin 5kk iässä, eipä se sitä ennen huolinut mitään merkkiä/mallia. Ei auttaneet kaulukset tms, suuttui vaan kun ei saanut sylkäistyä pois. Ei se nytkään syö sitä kun nukahtaessa ja pahalla mielellä.
Öisin ei tarvi antaa suuhun ja se jää nukahdettua pyörimään sänkyyn. Joskus satunnaisesti hetken aikaa haluaa imeskellä päivällä. Vaikka kuinka sanottaisiin että oppii kun opettaa niin ei se kaikilla päde, minäkään en itse ole vauvana lainkaan huolinut tuttia eikä tämäkään vaikka tarjosin jo kotiuduttua. Vasta tosiaan iän myötä kun olin jo luovuttanut.
 
Joo minäkin ennen luulin että "kyllä sen saa opetettua kun sitkeästi tarjoaa", mutta puhuinkin silloin yhden lapsen äitinä ja se yksi huoli tutin pienellä tyrkyttämisellä jo viikon-kahden ikäisenä. Tää kuopus on saanut tuttia suuhun jo sairaalassa ja joka päivä kotona (ikää 2kk) eikä se oikeesti sitä huoli. Tuttipulloakaan ei meinannu aluks ottaa mut nyt kovaan nälkään syö jos minä en ole kotona. Ja siis tälle kuopukselle on tarjottu neljää eri tuttimallia, 2 niistä luonnonkumisia. Joskus saattaa imeä minuutin pari mutta ku tajuaa mikä kapine suussa on sylkee pois ja alkaa raivoaan jos sitä yrittää laittaa takaisin. Eli se osaisi muttei halua suuhun muuta ku aitoa tavaraa.

No, viisaammat vanhemmat naiset on lohduttanut että kyllä se voi 4-6kk iässä huolia vaikka nyt ei ottaisikaan. Sit tosin pitää jo miettiä onko tutin antamisessa enää mitää järkeä. No, tietty jos sormia alkaa imeä niin sit tutti ennemmin suuhun, mut jos ei ole niin kova imemisen tarve niin antaa olla ilman.
 
Meidän neiti joutui sairaalaan keltaisuuden vuoksi viikon vanhana ja sillä reissulla tyttö oppi tutille. Sairaalassa ne tiputtaa tipan sokerivettä (keitettyä ja jäähdytettyä) tutin imuosaan ja sitten törkkää tutin suuhun.
 
Sairaalassa käytettävä tuttiin tiputettava sokeriliuos toimii kivunhoitona vauvalle, esim. pistämisen yhteydessä. Sokeriliuosta ei siis anneta huvikseen tuttiin. Tällaiseen ei kannata kotona ryhtyä, ettei vauva turhaan totu makeaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja tillukas:
Sairaalassa ne tiputtaa tipan sokerivettä (keitettyä ja jäähdytettyä) tutin imuosaan ja sitten törkkää tutin suuhun.
Juu, niin tekee. Pojallekin tehtiin noin teholla ollessa. Alkuun tosin lussutteli vaan nukahtaessaan ja rauhottumistarkotuksessa, nyt on alkanu oleen sellanen kestolussuttelija, että alan miettii vierotusta. Siis kun ihan turhaan sitä mutustaa jatkuvasti, vaikka koitan jättää sen pois näkyvistä... Onnistuu löytämään sen silti.

Mut siellä sairaalassa tota sokerilitkusysteemiä käytetään lievittämään kipua, joten se on perusteltua. Ite en ainakaan opettas lastani sokeriliemen kanssa lussuttamaan tuttia, jos ei lapsi siihen muuten opi. Kukin tietty tavallaan... Mut sairaalassa ei siis laiteta sitä sokerilientä sen takia, että tutille oppis vaan ihan sitä kipua lievittämään.

Sitä paitsi, jos lapsi (vaikka siihen tuttiin oppinutkin) ei ole tyytyväinen tutin saatuaan, niin sil on nälkä! Sillon annetaan sitä tissiä tai vaikka siitä pullosta, väsytti itteä tai ei.
 
Meillä ei poika oppinut tutille... Ajateltiin, että antaa olla sitten. Sitten alko syödä peukkua. Nyt yritin viimeiseen asti opettaa tutille, mutta kun ei niin ei. Joten olen antanut olla.
Kyllä ne siitä jotenkin järjestyy...

Jos se käyttää sua tuttinaan, niin kannattaa miettiä onko sillä nälkä vai pitääkö huvikseen tuttina. Jos se on huvikseen, niin älä anna... tiedän, ettei lapsen itkua ole kivaa kuunnella, mutta sillä lailla voit saada sen huvituksen pois... Mutta muista, nämä kaikki neuvot ei välttämättä toimi teillä... joten älä hermostu, jos yksi juttu ei toimi vaan kokeile jotain muuta...
 

Yhteistyössä