Tutti pois

  • Viestiketjun aloittaja Kaneli 77
  • Ensimmäinen viesti
Kaneli 77
Mä tein eilen illalla päätöksen että otan pojaltani (2,5v) tutin pois.
Selitin vaan että tutit joutaa orava vauvoille. Eilen illalla nukkumaan meno sitten sujuikin ihan hyvin. Poikakin vaan höpisi ettei tarvitse tuttia enään vaan antaa ne suosiolla orava vauvoille. Mutta tänään päikkäreille mennessä poika nostikin aivan hirmuisen metelin tuteista. Ajattelin vaan että nyt en anna periksi ja selitin että orava äiti on jo hakenut tutit pois. Aikansa poika huus mutta lopuks kuitenkin antoi hän periksi ja alkoi tyytyväisenä nukkumaan ilman tutteja. Mitenkäs muilla on mennyt tutin poisto?
 
Meilläkin on tutista vieroitus onnistunut ihmeen hyvin.Tytön tutista leikattiin imuosa irti ja näytettiin tytölle.Tyttö laitto tuttinsa itse roskiin.Pojan tutti "annettiin " jouluaattona pukille ja pukki toi lahjoja tilalle.Poika muutaman illan itki tuttiaan mutta unohti sitten.
 
näin meillä
Esikoiselta vietiin ne yhden matkan jälkeen, selitettiin, että unohtuivat junaan. Muutamana iltana oli kova huuto, mutta viikon kuluttua ei kaipailtu enää ollenkaan.
Seuraavalta hävisivät kanssa. Omilta jäljiltään niitä sai iltaisin nukkumaan menessä etsiä ja yksi ilta ei ollut tietoakaan missä oli ja sille tielle saivat jäädä. Myöhemmin löytyneet menivät vaivihkaa roskiin. Joskus nukkumaan mennessä on saanut kuulla, että minä tarvitsen tutin, minä haluan olla pikkuvauva.
Nuorimmaisen kanssa ei moisia ongelmia taida tulla, kun ei ole yrityksistä huolimatta oppinut syömään tuttia...
 
Meidän esikoisella oli tutti liiankin pitkään... omaa laiskuutta. :ashamed:

Keskimmäiseltä tutti vain otettiin pois (katosi eikä ollut varatuttia) reilu 1,5 vuotiaana ja ei tyttö sitä sen jälkeen pahemmin edes kysellyt. Mietin, että kuopukselta voisi varmaan ottaa pois jo aika pian (nyt 9kk). Hmmm...
 
Meillä kans tutti meni hukkaan pojan olessa noin 1,5v. eikä mitään ongelmaa tullut nukkumaan mentäessä =) Ja sitten kun tutin löysin niin päätin etten tuota enää anna kun pärjää kerta ilmankin...
 
meillä kävi niin, että oltiin oltu päivä tytön kanssa kaupungilla ja tutti oli siltä reissulta jäänyt rattaiden verkkokassiin. kun isi sitten laittoi tyttöä illalla nukkumaan, niin ei löytänyt sitä tuttia ja yllättäen tyttö oli nukahtanut sillä aikaa ilman kun isi sitä tuttia kuumeisesti etsi. silloin päätettiin, että enää tyttö ei sitä näemmä tarvitse eikä tuo ole sitä pyytänyt eikä näyttänyt kummemmin kaipaavan. tyttö oli silloin 1 v 3 kk. uninallesta tosin on tullut henkeä ja elämää tärkeämpi kapine, mutta sehän saa sitä toki tuon ikäisellä ollakkin.
 
tirppana78
Meillä esikoisella ei tuttia ollu,mutta tutti(maito)pullo sitäkin tärkeempi...pullot vietiin naapurin kissanpennulle,kun tyttö oli jotai 2v4kk,viikon verran jaksoi iltaisin haikeana muistella pullojen perään,mutta sitten se vain unohtui!Poika jätti ite tutin pois ollessaan 10 -kuinen....
 
Meillä tuo projekti on vasta alussa ja oikein hirvittää miten jatkossa..tuttipullot ajattelin jättää ensin ja se menikin tosi kivuttomasti, nyt oltu neljä päivää ilman pulloa ja maito juodaan mukista. Taisi aika ainakin olla kypsä tuohon tuttipullon pois jäämiseen (tyttö 1v 2kk). Tuttia tarvitaan oikeestaan vaan enään nukkumaan mennessä, mutta tuntuu olevan tosi tärkeä kapistus. Onko hyviä vinkekkejä, kun eihän tuon ikänen vielä "silla lailla" ymmärrä jos tutit viedään esim. lammasvauvoille tms..?
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.06.2004 klo 22:35 tirppana78 kirjoitti:
Meillä esikoisella ei tuttia ollu,mutta tutti(maito)pullo sitäkin tärkeempi...pullot vietiin naapurin kissanpennulle,kun tyttö oli jotai 2v4kk,viikon verran jaksoi iltaisin haikeana muistella pullojen perään,mutta sitten se vain unohtui!Poika jätti ite tutin pois ollessaan 10 -kuinen....
Meillä 2,5v poika jätti tutin pois kun sanoin että serkkutyttö vei sen linnun vauvalle! Ei kaivannu enää vaikka sitä pelkäsin :$ .Nykyään kun joku tavaraon pojalla hukassa hän on sitä mieltä että lintu vei sen.. Nuoremmalla 1,5v on pullo todella tärkeä... ei nuku ilman! Nykyään siinä on vaan vettä mutta tärkein on saada se suuhun :ashamed:
 

Yhteistyössä