"Turvekielto veisi myös kotimaiset salaatit, kurkut ja yrtit – yhdeksän kymmenestä kauppapuutarhasta sanoo lopettavansa, jos turvetta ei voi käyttää"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Aha, ne oli luopuneet lasivillakasvatuksesta :unsure:

Voihan sitä nyt yhden turvesuon säästää noille. Kaikki metsänkasvatussuot oli turhia kuivata, eivät tuottaneet puuta kunnolla, lakka- ja karpalosoina kyllä, mutta kun ei taasraksuttanut päättäjillä.
 
vierailija
Tällä hetkellä vaihtoehtoja turpeelle ovat muun muassa kivivilla, perliitti ja kookoskuitu. Myös rahkasammal mainitaan.

Siinäpä on vaihtoehtoja salaatinviljelijöille. Kotimaisuus kunniaan!
 
vierailija
Eiköhän tulevaisuus ole vesiviljelyssä. Varsinkaan kaupallisessa eli teollisessa kasvatuksessa ei kasvualustaa tarvita kuin pitämään kasvit pystyssä ja sen voi hoitaa monella muullakin tavalla.
 
Aha, ne oli luopuneet lasivillakasvatuksesta

Voihan sitä nyt yhden turvesuon säästää noille. Kaikki metsänkasvatussuot oli turhia kuivata, eivät tuottaneet puuta kunnolla, lakka- ja karpalosoina kyllä, mutta kun ei taasraksuttanut päättäjillä.
Kivi- tai lasivilla eivät taatusti ole ympäristöystävällisempiä. Valmistaminen vaatii paljon energiaa ja käytön jälkeen hankalaa jätettä, joka ei itsekseen hajoa.

Turve on esimerkki siitä, kuinka suurien kokonaisuuksien ymmärtäminen ympäristöasioissa on vaikeaa.

Uutta turvetta Suomessa muodostuu edelleenkin samaa vauhtia kuin mitä ihminen sitä kuluttaa. Suon turvekerros kertyy hitaasti mutta varmasti ja suopinta-alaa on vieläkin paljon. Turve on siis hitaasti uusiutuva luonnonvara, ei uusiutumaton.

Nuo metsänkasvatukseen kuivatut suot ovat monin paikoin ongelma, mutta mikään ei estä niitä suoksi palauttamasta. Ojat vaan tukkoon. Turvesuokin voidaan turpeen noston jälkeen muuttaa takaisin suoksi hiiltä keräämään, jos halutaan.

 
vierailija
Ruoaksi kelpaa vain keinotekoiset härkikset ja beyondmeatit.
Tältä oikeasti tuntuu näin kasvissyöjänä (ei vegaanin). Kammottavan makuisia ja kalliita nuo mainitsemasi tuotteet. Vegaanit ovat ilmeisesti nuoria, ruoanlaitto-ongelmaisia ja kaikki ostetaan ainakin puolivalmiina. kaupat ovat täynnä muoviin pakattuja vegaanipuuroja, hullua.
 
  • Tykkää
Reactions: Palstapesu