Turvapaikanhakija-asiaa,tietääkö kukaan faktaa?

  • Viestiketjun aloittaja Niimpä
  • Ensimmäinen viesti
Niimpä
Onko todella niin että kun alaikäinen turvapaikanhakija tulee Suomeen hän saa A)automaattisesti turvapaikan
B)poikkeuksetta anoa vanhempansa Suomeen

Onko tämä todella totta?
Eli aikamoinen porsaanreikä tässäkin...
 
en ihan vanno mutta ei varmaan automaattisesti saa turvapaikkaa,tutkiivat ett jos on jo jostain muusta eu maasta saanut kielteisen päätöksen niin sehän on voimassa myös suomessa. mutta jos turvapaikan saa niin silloin voi anoa sukulaiset suomeen.. olikohan lasten oikea termi satelliitti-lapset??
 
Asiaan hieman perehtynyt
Alle 18-vuotias turvapaikanhakija käännytetään siihen Eu maahan, josta on tullut, eikä ole automaattista, että saa Suomesta paikan. ongelmia aiheuttaa se, että euroopassa ei ole yhteistä käytäntöä sille kenelle annetaan turvapaikka ja kenelle ei. Jossakin saatetaan käännyttää rajalta ihan perusteetta ja se aiheuttaa kaikkien turvapaikanhakijoiden keskuudessa maasta toiseen kulkemista. ne ihmiset ovat aika hajalla, kun ei ole paikkaa mennä.
Perheenyhdistämisen voi saada ainoastaan, jos turvapaikkapäätöksen saatuaan on vielä alle 18. turvapaikkapäätös annetaan myös niille, jotka tulevat Suomeen leirien kautta ns. kiintiöpakolaisina. Heidät on erikseen jo "tsekattu". Käsitykseni mukaan suurimmalla osalla lapsia on se tilanne, että heillä ei todellakaan enää ole ketään missään tai sitten ovat kadonneet, eikä heitä löydetä. Lapsilla on erityinen asema turvapaikanhakijoina luonnollisesti, koska ihan ilman turvapaikkatarvettakin kaikkia lapsia tulisi kohdella ottaen huomioon se, että kyseessä on lapsi. On olemassa erilaisia sopimuksia siitä kuinka lasta ylipäätään tulee kohdella ja sitten siihen päälle ihmisoikeudet yleensä. Suosittelisin vierailemaan seuraavalla sivulla www.pakolaisneuvonta.fi, josta saa hyvää perustietoa ja pääsee oikaisemaan tai vahvistamaan käsityksiään faktan perusteella. Keskustelupalstoilla esitetyt kommentit perustuvat usein ihmisten omiin olettamuksiin siitä miten asiat ovat, joten niihin on syytä suhtautua määrätyllä varauksella. Meillä ihmisillä kun useasti on tapana hakea sille omalle negatiiviselle kannalle vahvistusta ilmnan, että haluaisimme omaksua mitään todellista ja tutkittua tietoa. Se on tietysti aina helpompaa kuin muuttaa valmiiksi opittua.
Itsekin syyllistyn tällaiseen aika useasti, mutta olen alkanut kiinnittää siihen huomiota ja on kyllä tehnyt terää havaita, että mitä enemmän saa oikeata tietoa, sitä vähemmän huomaa asioista tietävänsä =D
 

Yhteistyössä