Turvaistuin etupenkille?

Nyt en kysy et missä ois turvallisin (tiijän kyllä...) vaan et saako etupenkillä käyttää turvaistuinta kasvot menosuuntaan? Autossa ei oo turvatyynyä. Tämä ois aina vaan väliaikainen ratkaisu sillon ku kaveri lapsensa kans on kyydissä. Kulkevat siis kerhossa meijän kyydillä, meillä on jo takapenkillä kaks istuinta omilla lapsilla.
Kaverin lapsi on 2,5-vuotta. Alkuun meillä oli etupenkillä selkä menosuuntaan tuo meijän tyttö mut nyt se ei enää siihen mahu olee niin päin, kitisee vaan matkat ku joutuu varpaat suussa istumaan :whistle:
 
Ihan ensiksi suosittelisin tutustumaan kyseisen turvaistuimen ohjekirjaan jossa on lueteltu mihin ja miten istuimen voi kiinnittää! Jos ohjekirja ei asiaa kiellä niin miksei sitä istuinta silloin voisi etupenkille kiinnittää? Turvatyynykin taitaa olla kielletty ainoastaan silloin kun matkataan selkä menosuuntaan......korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä!!! Se kuinka pitkä matka on ei ole verrannolinen siihen mahdollisuuteen että ajaisitte kolarin. Ennemmin se menee niin että niillä lyhyillä ja tutuilla teillä sitä useimmiten kolaroidaakin.
 
Saa toki olla etupenkillä kasvot menosuuntaan, vaikka turvallisin paikka onkin takapenkillä (minkä jo tiesitkin).

Mahdollinen turvatyyny on silti vaarallinen myös kasvot menosuuntaan matkustettaessa, se ei osu oikeaan paikkaan vaikka lapsi istuisikin korokkeella/istuimessa, ja voi olla hengenvaarallinen lauetessaan. Jos aivan välttämätön pakko on laittaa lapsi (väliaikaisesti) kasvot menosuuntaan turvatyynypaikalle, ohjeena on että penkkiä pitää siirtää mahdollisimman taakse.
 

Yhteistyössä