Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
Kymmenkunta henkeä on saanut Turussa koronaviruksen toisen kerran. Lääkäri uskoo tapauksia olevan muuallakin Suomessa.

Turun seudulla on vahvistettu kymmenkunta tapausta, jossa koronan jo kertaalleen sairastanut on saanut taudin uudestaan. Asian Iltalehdelle vahvistaa tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Jutta Peltoniemi.

– Näitä yksittäistapauksia on jonkin verran ollut, jotka ovat uudestaan sairastuneet. Kymmenkunta. Toki niitä voi tulla tässä lisää nyt, kun koronatapauksia on enemmän.

Tautia on ilmennyt toiseen kertaan kaiken ikäisillä, niin nuorilla kuin iäkkäilläkin vanhusten asumisyksiköissä. Peltoniemi ei ole asiasta yllättynyt.

– Ei se sinällään ole yllättävää, kun mietimme, että virusinfektionhan voi saada uudestaan. Pidin itse todennäköisenä, että näin tulee käymään. Onhan näitä muualla maailmassa jo kuvattu.
 
  • Vau!
Reactions: Latimeria
vierailija
Turussa kymmenkunta sairastunut jo toistamiseen covid-19 infektioon, vaikka Turun tartunnat alhaisia. Tämä taitaa pyöriä ikuisesti ja joku kerta iskee kuolettavasti. RNA-rokote estää ainoastaan oireet, ei tartuntaa tai sen levittämistä. Kauanko suojaa edes oireilta? Saattaa olla ihmiskunnan tappava virus. Ja siinä samassa tappaa minkit ja useat muutkin lajit ajan kanssa.
 

Yhteistyössä