tuplarattaat vai tuoli vanhoihin

Hei!
Antakaas kokemattomalle vinkkiä. Meillä on pieni poika ja toinen tulossa, ikäeroa lapsukaisille tulee 1v9kk. Mikä olisi järkevin vaunuvaihtoehto? Meillä on tällä hetkellä Oran vaunut ja niihin kuulemma saa sellaisen tuolin tai sitten seisomislaudan, mutta taitaa poika olla vielä liian pieni seisomaan. Vai vaihtaako tuplarattaisiin? Meillä vaan on hirmu pieni hissi, ei mitkään junat ainakaan mahdu sisään...

Kokemuksia?
 
eevas
Meillä lasten ikäero on 1v 7kk. Meillä oli käytössä ensi alkuun sisaristuin mutta ostettiin sitten toisiksi tuplavaunut ja niihin oltiin tyytyväisiä.

Sisaristuimesta luovuttiin kun esikoinen tuppasi nukahtamaan ja silloin roikkui eteenpäin linkussa.

Pieni hissi on myös meillä eli kannoin sitten vauvan pehmeässä kantokassissa kotiin.

Tuplavaunuja käytettiin noin 1v 6kk ja sitten isompi jo onkin matkustanut seisomalaudalla jos ei ole jaksanut kävellä.

Tuplavaunut muuten melkein kannattaa ostaa käytettyinä jos ovat olleet vain yksillä sisaruksilla koska niiden käyttöikä ei ole useinkaan kovi pitkä.
 
meillä kaksi v ikäeroa ja oli tuplat. mutta niiden käyttö jäi lyhyeksi kun vanhempi oppi ajaa pyörällä jolloin kulki kesällä pyörällä vieressä narussa. ei suostunut rattaisiin.

molemmissa vaihtoehdoissa on omat hyvät ja huonot puolet. sisaristuin tekee rattaat huteriksi, ja olen nähnyt tällaisen viritelmän kaataneen koko rattaat kun äiti hetkeksi päästi irti, ja lapsi keikkui.

seisomalautaa meilläkin käytettiin, ja sen päällä voi istuakin. meillä laittoi jalat tavarakoriin ja piti reunaputkista kiinni :)

ja usein halusi kyllä ite kävellä.

tuplat on kyllä helpot kun saa molemma kyytiin, mutta voi tosiaan jäädä lyhyeksim käyttöikä, joten kannattaa katella käytettynä

ja eri ikäiosille suosittelen peräkkäisiä. paha työntää vierekkäisiä kun painoeroa lapsilla aika paljon, ja isompi pääsee helposti tönimääm yms pienenpää väliseinänkin vierestä. ja ne menee yhtä pieneen läjään kun tavalliset yhen lapsen matkarattaat. ja kyllä meillä mahtui pieneenkin hissiin kun ite ahtautui viereen.
 

Yhteistyössä