Tuotteen palautusoikeudesta ihmettelyä

  • Viestiketjun aloittaja J-t harmaana
  • Ensimmäinen viesti
huom
Alkuperäinen kirjoittaja Riivinrauta:
No mä näkisin niin että myyjä on saanut vähän niinko huijaamalla teille myytyä sen patjan jos on väittäny että siinä ei hikoile jos hänkään ei siinä hikoile.
Siis jos kerta tästä on ollut puhetta jo kauppoja tehtäessä.

Laittasin reklamaatiota ja jos ei anna palauttaa ottaisin vielä yhteyttä kuluttaja-asiamieheen.
Ihmiset on yksilöitä ja myyjän maininta että hän ei hikoile, ei ole erehdytystä. Jos se olisi sanonut että kukaan ei hikoile siinä niin sitten olis huijausta.
 
J-t harmaana
No tiedetäänpä vastaisuudessa potkasta oveltaovellekauppiaat hornan tuuttiin meidän pihasta. Ja tosiaan miehen puolesta harmittaa, itelle toi patja sopii loistavasti :) Mutta miehen äiti tosiaan sanoi ostavansa sen, kun on reumaatikko, niin tollanen ois hälle hyvä. Eli sama tulos saadaan, ku sillä että palautettasi miehen patja :)
 
cukkis
harmittaa teidänm puolesta. Mutta hyvä että asiat hoituu jotenkin. Ovelle myyjät voisi poistua nopeasti koska sillon tulee heräte ostoksia tehtyä...

Olsiithan voinut "huijata" ettet ole nukkunut patjalla vana kadutet ostostanne...jos silleen saisi rahat takaisn. Mutat jos meihen äiti ostaa sen niin kaikilla hyvä mieli :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja cukkis:
harmittaa teidänm puolesta. Mutta hyvä että asiat hoituu jotenkin. Ovelle myyjät voisi poistua nopeasti koska sillon tulee heräte ostoksia tehtyä...

Olsiithan voinut "huijata" ettet ole nukkunut patjalla vana kadutet ostostanne...jos silleen saisi rahat takaisn. Mutat jos meihen äiti ostaa sen niin kaikilla hyvä mieli :)
No oishan sitä voinut huijatakki...mutta kun tää myyjä seuraavana päivänä vielä soitti ja kysyi, miten eka yö meni ;) Eli tiedossa on että patjoja on kokeiltu. Miehen puolesta en tuolloin mitään sanonut, hehkutin vaan omaa oloani.

J-t
 
vieras
Ajattelin vielä asiaa ja tulin siihen tulokseen, että patja ei hikoile ja silloin vika on miehessäsi. Hänestähän se hiki lähtee, vaikka on lakanoitakin vaihdeltu. Voisiko ajatella , että miehelläsi olisi palautusoikeus ja anoppi olisi velvollinen ottamaan takaisin noin pahasti hikoilevan miehen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Ajattelin vielä asiaa ja tulin siihen tulokseen, että patja ei hikoile ja silloin vika on miehessäsi. Hänestähän se hiki lähtee, vaikka on lakanoitakin vaihdeltu. Voisiko ajatella , että miehelläsi olisi palautusoikeus ja anoppi olisi velvollinen ottamaan takaisin noin pahasti hikoilevan miehen.
:LOL:
 
Unohti mainita
2vuotta käyttöä. ja 120cm leveä Somrestin patja on homeessa.

Tätä ihmettelin miten on mahdollista että sängyn paikka mikä on ollut jo 8vuotta samassa kohtaa johon on 2 vuoden välein vaihdettu petauspatjat on nyt ilmestynyt homeinen läikkä toiselle puolelle. Sängyssä on vain nukuttu, ja siihen ei ole kaatunut mitään nesteitä. tämä on ensimmäinen kerta kun näin käy 9 vuoden avioliiton aikana. ilmeisesti myyjät eivät kertoneet että somrestin patjat imevät itseensä kaiken kosteuden eivätkä hengitä, tai päästä sitä ulos. vaan varastoivat sen sisäänsä. Tästä syystä en voi suositella näitä tuotteita. itse luokittelen tämän yrityksen patjat huonolaatuisiksi ja heikosti suunnitelluksi.

Myyjä myös unohti mainita parivuotta sitten että patjojen ikä ei ole väitettyä parempi. Somrestin patjat menettävät kimmoisuuttaan ajan kanssa ja lössähtävät ihan yhtäpaljon kuin muutkin patjat.

kysyin asiaa tehtaalta ja sain seuraavan vastauksen.

''Viskoelastinen patja eli muotoutuva materiaali ei vaan näytä heikkenemistään samalla tavalla. koska patjan ulkoiset solurakenteet pysyvät ehjinä. mutta sisällä olevat ja tukemista tekevät solut taas lyssähtävät kasaan ajan kanssa.''
-Maija Volanen Recticel Oy Kouvola. (Tehdas)

Somrestin tuottee menevät pilalle muutamassa vuodessa siinä missä muutkin patjat. Eli mikä järki on maksaa näistä patjoista enemmän kuin mitä esimerkiksi luotettavat liikkeet pyytävät?
liikkeissä on se hyvä puoli että sieltä myös vastaa joku puhelimeen tai sähköpostiin kun pyydät selvitystä asiaan. Minulle ei somrestin edustaja vastannut. pää konttori vastasi ensimmäisellä kertaa mutta ilmoitti olevansa kiireinen ja sen jälkeen ei ole vastannut soittooni. Sähköpostin kanssa sama asia, ei vastausta yrityksestä.----

Viimeisenä haluan paljastaa kokemukseni ja tutkimus tulokseni tärkeimmän asian. Somrestin patjoissa on Viskoa kiloa kohden 65. ja Tempurissa 110. Sotkan halvimassa muotoutuvassa tyynyssä viskoa on 30. ja halvassa tavallisessa tyynyss tiheys on 20. Me kaikki tiedämme että halvat tyynyt menevät möykkyiseksi ja epämuodottomiksi sekä ovat hirveitä nukkua.

Joten, Somrestillä on 2 kertaa enemmän tiheyttä kuin halvin sotkan viskoelastinen tyyny. Miten se vaikuttaa asiaan?
Minulle Somrestin edustaja kertoi ylpeenä mitenkä heidän patjansa ovat samanlaiset mutta halvemmat. koska suomessa valmistettuja.
Miten somrestin patjat voivat olla edes verrattavissa jos heidän patjansa tiheys on 65/kiloa kohden. ja tempurilla taas 110/kiloa kohden? On selvää että Tempurin patjat ovat laadukkaammat ja tukevat kehoa paremmin. tästä syystä ne myös maksavat enemmän koska sisältävät enemmän tavaraa.

Tämä on myös ensimmäinen kerta kun kuulen jonkun vetoavan suomessa tuotetun tuotteen olevan halvempi sen takia koska se on kotimainen.

Yhteenvetona. Jos ostat Somrestin patjan. niin ostat jotain mikä näyttää hyvälle, mutta sisältä homehtuu ja menettää tukensa. Sekä tulet huijjatuksi myyntimiesten puheista. koska Somrest ei vastaa mitenkään Tempurin tuotteita. ei ainakaan rakenteellisesti. Mitä tulee asiakas palveluun niin itse olen nyt 11päivää yrittänyt saada yrityksen edustajaa kiinni saadakseni vastauksen minkätakia patjani on homeessa. ja minkä takia heidän on pakko tulla ovelta ovelle. ja kaupan tai esittelyn jälkeen vielä vaatia tuttavanne numeroita joihin voivat soittaa tapaamisia.

Muistutan vielä että Somrest antaa erillaisia alennuksia jos osaat kysyä. nämä eivät kuitenkaan lue missään virallisesti. Ystäväni oli saanut 15% alennuksen ostamalla patjan ja 2 tyynyä. Minä en saanut tätä koska ostin patjan ja 1 tyynyn.

Toivoisin keskustelua aiheesta ja te jotka olette ostaneet niin katsokaa onko teidän patjanne homeessa alapuolelta, tai onko teille kehittynyt tukkoisuutta ja pääkipua? tai ajan kanssa alaselänkipua mikä minulla ensin parani patjan oston jälkeen ja nyt homepatjan käyttöiän lopussa on alaselkä mennyt taas kipeäksi. ja kyllä harrastan monipuolista liikuntaa 2x viikossa.
 

Yhteistyössä