tuntuu että kaikilla muilla...

  • Viestiketjun aloittaja heidis
  • Ensimmäinen viesti
heidis
lapsi nukahtaa yöunille kun vaan vie sängyyn onko näin?Meillä vaatii molemmat vanhemmat viereensä ennenkuin nukahtaa,nukahtaminen kestää n.30-90min.sitten kun poika unessa nostetaan omaan sängyyn.Miten saisin pojan nukahtamaan/ tottumaan ilman että meidän molempien pitää olla viekussa "nukuttamassa.Tää alkaa jo olla tylsää kun vie kummaltakin sitä vähäistäkin omaa aikaa.välillä herää öisin itkuun hurjaan sellaiseen oisko pelko itkua jotain päivällä tapahtunutta?en nyt tarkota mitään kamalaa vaan ihan että käy yöllä päivän tapahtumia läpi?!!!voiskos olla näin?ikää on 1v 4kk.
 
Gerbeera
Ei nukahda meilläkään helposti poika (ikää 2v 3kk). Haluaisi että jompi kumpi on vieressä ja siinä saattaa mennä sitten tuntikin.Mutta ollaan otettu tiukka linja, että jompi kumpi tassuttelee sängyn vieressä vähän aikaa ja sitten sanotaan hyvää yötä. No, huutohan siitä alkaa ja sanotaan uudestaan, että nyt tulee yö ja kaikki käy nukkumaan ja lähdetään huoneesta pois. JOs huuto on kovenee, käydään uudestaan sama litania.

Nyt on alkanut olla viime iltoina helpompaa.

Neuvoisin teitä vuorottelemaan nukutuksen kanssa. Eli toinen vanhemmista tekee sen sillä lapsi tottuu pian siihen, että molemmat vanhemmat tanssii hänen pillin mukaan. Sitten kun toinen teistä väsyy lapsen vaatimuksiin, niin toinen astuu kehiin ja toinen pysyy poissa. Näin meitä neuvoi lastenlääkäri tänä syksynä kun käytiin uniongelmien takia juttusilla. Eli kun olette itse valmiita kuuntelemaan protestointia lapselta, niin isä tai äiti hoitaa nukuttamisen.

Jossain vanhassa Kaksplussassa oli juttua perheestä jossa lapset 5v ja 3v vaativat vanhemmat viereensä nukuttamisen ajan. Isän piti pitää kädestä kiinni ja äiti luki satua. Nukuttamiseen meni silti pari tuntia. Äitikin jutussaan mainitsi, että aika umpikujaan olivat itsensä ajaneet mutta eivät haluneet kuunnella lasten huutoa.

Tsemppiä teille kovasti ja pysykee lujina.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.12.2006 klo 21:11 heidis kirjoitti:
lapsi nukahtaa yöunille kun vaan vie sängyyn onko näin?
Meillä taapero edelleen, reilu 1v2kk, nukahtaa rinnalle. Aika nopeasti uneen vaipuu, joten helppo nukutus sinänsä, tosin aina äidin kontolla.
 

Yhteistyössä