Tuleeko muuten itse kasvatettu ruoka kalliimmaksi?

Broileri on halpaa vain koska sitä kasvatetaan väkisin mutta jo kalkkuna maksaa kymmenen euroa kilolta ja lammas, josta muuten pitäisi olla ylitarjontaa, 25-30 euroa/kg.
Ruuan tuottaminen teollisesti maataloustuen turvin tulee halvemmaksi. Vaikea silti kuvitella että talkoovoimin kotona tuotettu liha olisi noin kallista.
 
Broileri on halpaa vain koska sitä kasvatetaan väkisin mutta jo kalkkuna maksaa kymmenen euroa kilolta ja lammas, josta muuten pitäisi olla ylitarjontaa, 25-30 euroa/kg.
Ruuan tuottaminen teollisesti maataloustuen turvin tulee halvemmaksi. Vaikea silti kuvitella että talkoovoimin kotona tuotettu liha olisi noin kallista.
Siinä on se juttu, että itselle tuotetun ruuan vuoksi joutuu maksamaan lähes kaikki ne tuotantopanokset, mitä isommassakin mitassa. Eli samalla panostiuksella voisi tuottaa isommallekin porukalle.
Ja tuo käsitys maataloustukien vaikutuksista tuotantokustannuksiin, niin, se on silkkaa propagandaa.
Niillä tuilla kompensoidaan hintaa, ei suinkaan vähennetä kustannuksia.
Ja tiedoksi vaan, luontoa ei petetä. Maa kasvaa vain sen verran, mitä sitä lannoitat ja parannat muita kasvutekijöitä, eläimet taas vaativat kunnon olosuhteet, rehun ja veden kasvaakseen ja pysyäkseen terveenä.
Ja kuinka kauan luulet saavasi talkooporukkaa töihin, jos on havaittavissa, että saat siitä jonkinlaista tiliä? Joten pyri siihen, että tulet omillasi toimeen töidenkin puolesta.
Enkä edes halua nyt tässä puuttua byrokratiaan, joka aiheen ympärillä pyörii.
 
  • Tykkää
Reactions: KalaMies
vierailija
Siinä on se juttu, että itselle tuotetun ruuan vuoksi joutuu maksamaan lähes kaikki ne tuotantopanokset, mitä isommassakin mitassa. Eli samalla panostiuksella voisi tuottaa isommallekin porukalle.
Ja tuo käsitys maataloustukien vaikutuksista tuotantokustannuksiin, niin, se on silkkaa propagandaa.
Niillä tuilla kompensoidaan hintaa, ei suinkaan vähennetä kustannuksia.
Ja tiedoksi vaan, luontoa ei petetä. Maa kasvaa vain sen verran, mitä sitä lannoitat ja parannat muita kasvutekijöitä, eläimet taas vaativat kunnon olosuhteet, rehun ja veden kasvaakseen ja pysyäkseen terveenä.
Ja kuinka kauan luulet saavasi talkooporukkaa töihin, jos on havaittavissa, että saat siitä jonkinlaista tiliä? Joten pyri siihen, että tulet omillasi toimeen töidenkin puolesta.
Enkä edes halua nyt tässä puuttua byrokratiaan, joka aiheen ympärillä pyörii.
Teesekoitus vadelmanlehdistä ym on edullista ja hyvää. Kasvatin siihen fenkolit ja piparmintut.
 
Broileri on halpaa vain koska sitä kasvatetaan väkisin mutta jo kalkkuna maksaa kymmenen euroa kilolta ja lammas, josta muuten pitäisi olla ylitarjontaa, 25-30 euroa/kg.
Ruuan tuottaminen teollisesti maataloustuen turvin tulee halvemmaksi. Vaikea silti kuvitella että talkoovoimin kotona tuotettu liha olisi noin kallista.
ruppea hirviporukkaan niin saat ilmaista lihaa
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Täytyy muistaa että ne omat työtunnitkin niin viljelyssä kuin eläinten kanssakin ovat rahanarvoista aikaa. Työtunneille kun laskee hinnan kaiken muun lisäksi niin halvemmaksi tulee kun ostaa.
 
Täytyy muistaa että ne omat työtunnitkin niin viljelyssä kuin eläinten kanssakin ovat rahanarvoista aikaa. Työtunneille kun laskee hinnan kaiken muun lisäksi niin halvemmaksi tulee kun ostaa.
Jos taas lähestymme asiaa terveyden kannalta mikä epäonnistuessa on todella iso meno ja kärsimys, niin ei missään nimessä ne työtunnit käy kalliimmaksi.

Jää monet myrkyt vetämäti kun syö puhdasta ravinteikasta ravintoa ravinteikkaasta maasta.
Se on prioriteetti nro. 1!
Ei niitä voi edes verrata kaupan roskaan jossa kate on usein kudottu kasaan kaiken maan vippaskonsteilla, ihmisten terveyttä ajattelematta!
 
vierailija
Jos taas lähestymme asiaa terveyden kannalta mikä epäonnistuessa on todella iso meno ja kärsimys, niin ei missään nimessä ne työtunnit käy kalliimmaksi.

Jää monet myrkyt vetämäti kun syö puhdasta ravinteikasta ravintoa ravinteikkaasta maasta.
Se on prioriteetti nro. 1!
Ei niitä voi edes verrata kaupan roskaan jossa kate on usein kudottu kasaan kaiken maan vippaskonsteilla, ihmisten terveyttä ajattelematta!
Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että kun itse kasvatat ja viljelet niin tiedät mitä syöt. Mutta kustannuksia tulee mitä enemmän käsipareja tarvitaan ja siksi mm luomu on kallista. Toisaalta nyt kokemuksesta voin sanoa, ettei sitä koskaan tiedä millä oksalla se piru (sairaus) istuu. Vaikka söisit kuinka terveellisesti ja eläisit lähes täydellisesti niin esimerkiksi kahvin juonti voi kaataa koko muun "täydellisyyden".
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että kun itse kasvatat ja viljelet niin tiedät mitä syöt. Mutta kustannuksia tulee mitä enemmän käsipareja tarvitaan ja siksi mm luomu on kallista. Toisaalta nyt kokemuksesta voin sanoa, ettei sitä koskaan tiedä millä oksalla se piru (sairaus) istuu. Vaikka söisit kuinka terveellisesti ja eläisit lähes täydellisesti niin esimerkiksi kahvin juonti voi kaataa koko muun "täydellisyyden".
Suomi on Euroopan kärki suolistosairauksissa. Myös metaboliset sairaudet, kuten sokeritauti ja syövät,ovat kasvaneet räjähdysmäisesti.

Kaupasta ostetaan eniten roskaa.
Tämän näkee kuka tahansa joka marketeissa käy.
Eli todennäköistä on, että ihminen sairastuu.

Ei sairastumista tosiaan kannata kauhulla miettiä, vaan miettiä fiksuna, että miten voisit välttää sairastumisen.

Ihmisten tulisi vaatia rahoilleen vastinetta ja kyseenalaistaa!
Me syödään aivan liikaa ja vääriä asioita! Tällä jotkut tienaavat, se täytyisi ymmärtää. Ei maailma ole mikään lintukoto jossa tuottajat suurin määrin ajattelisivat ihmisten terveyttä. Kyllä suurin osa näistä roskatuotteista ovat markettien hyllyssä siksi, koska niistä saa hyvän katteen!

Ihmisille tulisi alkaa opettaa oikeanlaista ravinto-oppia, ja paljastaa mitä marketin tuotteet sisältävät ja miksi.
 
Jos taas lähestymme asiaa terveyden kannalta mikä epäonnistuessa on todella iso meno ja kärsimys, niin ei missään nimessä ne työtunnit käy kalliimmaksi.

Jää monet myrkyt vetämäti kun syö puhdasta ravinteikasta ravintoa ravinteikkaasta maasta.
Se on prioriteetti nro. 1!
Ei niitä voi edes verrata kaupan roskaan jossa kate on usein kudottu kasaan kaiken maan vippaskonsteilla, ihmisten terveyttä ajattelematta!
Tämä just on se juttu, missä usein mennään pieleen. Kuvitellaan, että kun otetaan haltuun joku rappiotila, tai muuten vain kauan viljelemättä ollut, kuvitellaan maan ilman muuta olevan tuotantokunnossa. ja tasapainoisesti lannoitettu. Ja että vesitalous on kunnossa.
Kysyn vain, kenen kannattaa jättää sellainen paikka viljelemättä?
Totuus on se, että ne maat, jotka näin tulevat uuteen käyttöön, ovat niitä, missä ei kunnollisia vilelymahdollisuuksia ole ja ovat sen vuoksi jääneet pois käytöstä.
Vaikka kasvukunto riittää pajupusikon lykkäämiseen, ja parhaimmillaan lepikkoonkin, on se kaukana ravinteikkaan ruuan tuottamisesta.
Tällaisen maan kunnostus alkaa kuivatuksesta, jatkuu ojitukseen, PH:N nostoon ja viimein asianmukaiseen lannoitukseen. Rahaa palaa melkoisesti ennenkuin mitään ratkaisevaa satoa päästään korjaamaan.
Ja se puhtaus, siitähän kaikki puhuu, mutta kukaan ei sitä ole enää vuosikymmeniin nähnyt tai kokenut. Se on lähinnä markkinataloutta, ei todellisuutta eikä saavutettavissa enää.
Mutta jos tyydytään puhumaan normaalista, mahdollisimman pitkään luonnon omilla ehdoilla kasvatetusta ruuasta, voidaan aluksi kasvattaa vain vaatimattomimpia kasveja. Tällaisia ovat ensin alkuun peruna ja kaura. Sitten tulevat seuraavalla tasolla ristikukkaiset, käytännössä nauriit, lantut ja jotkin kaalikasvit. Tosin ristikukkaisetkin vaativat jo melko korkeaa PH:ta möhöjuuren vähentämiseksi.
Missään taopauksessa tällaisen joutomaan uudelleenkäyttöönotto ei ole mikään vuoden tai kahden juttu, ellei käytetä joko karjanlantaa (saattaa sisältää mitä vain karjalle syötettyjä myrkkyjä) tai keinolannoitteita (jotka yleisen käsityksen mukaan ovat pelkkää myrkkyä)
Että sellaista se on, uuden maan käyttöönotto ja viljely.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti ja krut
Tämä just on se juttu, missä usein mennään pieleen. Kuvitellaan, että kun otetaan haltuun joku rappiotila, tai muuten vain kauan viljelemättä ollut, kuvitellaan maan ilman muuta olevan tuotantokunnossa. ja tasapainoisesti lannoitettu. Ja että vesitalous on kunnossa.
Kysyn vain, kenen kannattaa jättää sellainen paikka viljelemättä?
Totuus on se, että ne maat, jotka näin tulevat uuteen käyttöön, ovat niitä, missä ei kunnollisia vilelymahdollisuuksia ole ja ovat sen vuoksi jääneet pois käytöstä.
Vaikka kasvukunto riittää pajupusikon lykkäämiseen, ja parhaimmillaan lepikkoonkin, on se kaukana ravinteikkaan ruuan tuottamisesta.
Tällaisen maan kunnostus alkaa kuivatuksesta, jatkuu ojitukseen, PH:N nostoon ja viimein asianmukaiseen lannoitukseen. Rahaa palaa melkoisesti ennenkuin mitään ratkaisevaa satoa päästään korjaamaan.
Ja se puhtaus, siitähän kaikki puhuu, mutta kukaan ei sitä ole enää vuosikymmeniin nähnyt tai kokenut. Se on lähinnä markkinataloutta, ei todellisuutta eikä saavutettavissa enää.
Mutta jos tyydytään puhumaan normaalista, mahdollisimman pitkään luonnon omilla ehdoilla kasvatetusta ruuasta, voidaan aluksi kasvattaa vain vaatimattomimpia kasveja. Tällaisia ovat ensin alkuun peruna ja kaura. Sitten tulevat seuraavalla tasolla ristikukkaiset, käytännössä nauriit, lantut ja jotkin kaalikasvit. Tosin ristikukkaisetkin vaativat jo melko korkeaa PH:ta möhöjuuren vähentämiseksi.
Missään taopauksessa tällaisen joutomaan uudelleenkäyttöönotto ei ole mikään vuoden tai kahden juttu, ellei käytetä joko karjanlantaa (saattaa sisältää mitä vain karjalle syötettyjä myrkkyjä) tai keinolannoitteita (jotka yleisen käsityksen mukaan ovat pelkkää myrkkyä)
Että sellaista se on, uuden maan käyttöönotto ja viljely.
Tehotuotanto köyhdyttää maan. Ihan sama onko kyseessä vilja vai muu rehu, tai laiduntava karjakin kun ei saa syömästään riittävästi ravinteita. Karja onkin se avain. Se lannottaa pellot. Nyt kun karjankasvatus tehdään mahdottomaksi niin varmasti tulee roimasti köyhää maata. Onneksi maa on tosiaan uusiutuva, eikä ole lopullisesti pilalla.

Sakari Peltola, sinun lisäksesi, tietää näistä asioista paljon, tässä hyvä luento niille joita kiinnostaa:




Peltola taistelee tuulimyllyjä vastaan ja meidän kaikkien tulisi tukea häntä, kuten olisi pitänyt tukea myös Dio57:ää!
 
Joku katselee ja imee youtubea kuin piru raamattua. Ihmisiä ja kuolevaisia omine ajatuksineen ovat ja ovat myös joskus väärässä kuten me muutkin.
Se on oikein hyvä kun meillä on mielipiteitä ympäri maailmaa ja nyt pääsemme niitä myös näkemään/kuulemaan muun muassa ilman valtamedioiden (ideologia edellä menevien nk. asiantuntijoiden) välikäsiä.👍
 

Yhteistyössä