Trump in jail 2024 👍 Uutisissa sanottiin että tutkinta alkaa hänen osuudestaan kongressin väkivaltaiseen valtaamiseen.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
YLE ”Kuulemisessa kuultiin kahta Pencen lähintä neuvonantajaa Greg Jacobia ja J. Michael Luttigia, jotka olivat hänen seurassaan tammikuun 6. päivänä. Pence ei ollut itse paikalla kuulemistilaisuudessa.

Valiokunnan mukaan Jacob kertoi olleensa kapinan aamuna varapresidentin asunnossa, kun Pence sai puhelun entiseltä presidentiltä Donald Trumpilta. Trump oli tuolloin virallisessa työhuoneessaan useiden muiden perheenjäseniensä kanssa.
Nauhoitetussa lausunnossa Ivanka Trump kuvaili keskustelua "kiihkeäksi". Trumpin entinen erityisavustaja Nicholas Luna muisti Trumpin kutsuneen Penceä "nynnyksi"
Valiokunta kertoi, että entinen presidentti Trump lähetti Penceä vastaan hyökkäävän twiitin 6. tammikuuta 2021 sen jälkeen, kun hänen silloinen esikuntapäällikkönsä Mark Meadows oli kertonut hänelle, että Capitolissa oli puhkeamassa mellakka.

Trump tiesi suunnitelmansa olevan laiton

Torstain kuulemisessa käytiin läpi myös Trumpin entisen asianajajan John Eastmanin teoria, jonka mukaan Pencellä oli valtuudet kumota vaalit.

Valiokunta osoitti, että Trumpille oli kerrottu, että tällainen suunnitelma oli laiton, mutta hän yritti sitä silti. Asia tuli ilmi Pencea edustaneiden neuvonantajien suorista ja nauhoitetuista todistajanlausunnoista sekä otteista sähköposteista ja muistioista.
Useiden todistajien mukaan myös Eastmanille ja muille Trumpin avustajille oli kerrottu, että suunnitelma oli laiton.

Valiokunnan mukaan Eastman kirjoitti Capitolin mellakan päätyttyä vielä samana iltana sähköpostia Pencen nauvoantajalle Jacobille, jossa hän pyysi Penceä keskeyttämään kongressin istunto vaalien vahvistamiseksi. Jacob sanoi, ettei hän näyttänyt sähköpostia heti Pencelle, vaan jakoi sen "päivää tai kahta myöhemmin".
Eastman väitti, että vaalilaskentalakia oli vähäisessä määrin rikottu ja että Pencen pitäisi sen vuoksi viivytellä 10 päivää.

Eastman päätyi hakemaan paria päivää myöhemmin presidentin armahdusta toiminnastaan, jota hän ei saanut. Valiokunnan mukaan Eastman esitti pyynnön sähköpostitse Trumpin entiselle asianajajalle Rudy Giulianille.

Eastman kieltäytyi vastaamasta valiokunnan kysymyksiin roolistaan vuoden 2020 vaalien kumoamispyrkimyksissä vetoamalla toistuvasti Yhdysvaltain perustuslain "viidenteen lisäykseen", joka takaa yksilölle oikeuden olla todistamatta itseään vastaan.
Valiokunta väitti torstain kuulemistilaisuudessa, että Eastmanin armahduspyyntö ja hänen päätöksensä vedota toistuvasti viidenteen lisäykseen osoittavat, että Eastman tiesi tekojensa olevan mahdollisesti rikollisia.

Pencen neuvonantaja ja entinen liittovaltion vetoomustuomioistuimen tuomari J. Michael Luttig toisti kuulemisten päätteeksi varoituksen, jonka hän on esittänyt The Times -lehdessä helmikuussa julkaistussa mielipidekirjoituksessa.
– Donald Trump ja hänen liittolaisensa ja kannattajansa ovat selvä ja läsnä oleva vaara amerikkalaiselle demokratialle, hän sanoi.

– Se ei johdu siitä, mitä tapahtui 6. tammikuuta. Se johtuu siitä, että entinen presidentti, hänen liittolaisensa ja kannattajansa lupaavat yrittää kumota vuoden 2024 vaalit samalla tavalla kuin he yrittivät kumota vuoden 2020 vaalit, jos entinen presidentti tai hänen seuraajansa republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaana häviää ne, Luttig sanoi.”
 
vierailija
Toivottavasti oikeus määrää Trumpille omaa lääkettään 😅

@Lispetti @Palstapesu 👍


-Sen jälkeen kuulemisessa nähtiin videoita, joissa Trump vaatii kannattajiaan muuttamaan Pencen mielen, ja joissa väkijoukko huutaa "hirttäkää Mike Pence".

Videoilla myös nähtiin kuinka Trumpin kannattajat kuljettivat kongressitalon edustalle hirttosilmukan Penceä varten.
 
vierailija
Toivottavasti oikeus määrää Trumpille omaa lääkettään

@Lispetti @Palstapesu


-Sen jälkeen kuulemisessa nähtiin videoita, joissa Trump vaatii kannattajiaan muuttamaan Pencen mielen, ja joissa väkijoukko huutaa "hirttäkää Mike Pence".

Videoilla myös nähtiin kuinka Trumpin kannattajat kuljettivat kongressitalon edustalle hirttosilmukan Penceä varten.
Kas kas

mustat mammat vaikenivat kokonaan, vai?
 
vierailija
Toivottavasti oikeus määrää Trumpille omaa lääkettään

@Lispetti @Palstapesu


-Sen jälkeen kuulemisessa nähtiin videoita, joissa Trump vaatii kannattajiaan muuttamaan Pencen mielen, ja joissa väkijoukko huutaa "hirttäkää Mike Pence".

Videoilla myös nähtiin kuinka Trumpin kannattajat kuljettivat kongressitalon edustalle hirttosilmukan Penceä varten.
kukaan ei ota näitä kahta enää tosissaan
 
vierailija
Palstapesun ja Lispetin idoli

"Cheneyn mukaan ex-presidentti oli tietoinen valtaajien laulusta, jossa povattiin varapresidentille hirttotuomiota.

– ”Ehkä kannattajamme ovat oikeilla jäljillä, Mike Pence ansaitsee sen”, Cheney kertoo Trumpin vastanneen valtaajien uhkaukseen."

 
vierailija
Kuulitteko Kympin uutisista kylmääviä juttuja tapauksesta? Giuliani kertoi jo etukäteen että tulee tapahtumaan kamalia asioita ja että Trump ja hänen lähipiirinsä tiesivät mitä siellä tulee tapahtumaan

Trump itse olisi halunnut sinne Capitolille mutta häntä ei päästetty (valitettavasti turvallisuussyistä, olisi ehkä saanut halosta päähän 😅)ja hän alkoi raivoamaan, jopa tarttui limusiininsä rattiin

Taitaa se vankimielisairaala olla paras paikka sillä kun tuomio tulee
 
vierailija
Onko kenellekään yllätys että tuo patologinen valehtelija kieltää kaiken? Trumpilla on paljon verta käsissään!

IL: Raivostunut Trump heitti lounaita seinään ja hamusi limusiininsa rattia Capitol-mellakan aikana

Trump on itse kiistänyt jyrkästi häntä koskevat uudet väitteet.

Yhdysvalloissa maan entisen presidentin Donald Trumpin hallinnon kansliapäällikön Mark Meadowsin avustaja Cassidy Hutchinson on jakanut tiistaina uutta tietoa tammikuun 6. päivä vuonna 2021 sattuneista mellakoista Capitol-kukkulalla.

Kansainvälisten medioiden mukaan Hutchinson kertoi kongressin tutkintakomitealle antamassaan lausunnossa Meadowsin ja Trumpin tienneen, että paikalle saapuneet mielenosoittajat olivat aseistettuja. Trump ja republikaaniedustaja Louie Gohremnt ovat tiettävästi aiemmin väittäneet päinvastaista.

Hutchinsonin mukaan ex-presidentti oli myös nyreissään siitä, että mielenosoittajat joutuivat kulkemaan metallinpaljastinten läpi, koska väkimäärä voisi näyttää pienemmältä. Mielenosoittajien kerrotaan halunneen hirttää silloinen varapresidentti Mike Pence, mutta tämä ei kiinnostanut Trumpia.

– He eivät ole täällä satuttaakseen minua, Trump oli todennut Hutchinsonin mukaan.

Hutchinson kertoi Trumpin halunneen liittyä protestoivien mellakoitsijoiden joukkoon, mutta salaisen palvelun agentit olivat väitetysti vastustaneet tätä.

– Minä olen hitto vie presidentti. Viekää minut Capitolille nyt, Trumpin kerrotaan vaatineen.

Todistuksen perusteella Trump oli yrittänyt tarttua häntä kuljettaneen raskaasti panssaroidun ajoneuvon ohjauspyörään. Kun henkivartija oli vastustellut autossa riehunutta presidenttiä, oli Trump lausunnon perusteella tarttunut hänen kurkkuunsa.


Lisäksi hän oli väitetysti heittänyt raivon vallassa lounaansa seinään useaan otteeseen Hutchinsonin toimiessa virassaan.

Trump on itse kutsunut lanseeraamassaan Truth Social- somepalvelussaan väitteitä ”sairaaksi” ja ”petollisiksi”.

Neljä ihmistä menehtyi Capitol-kukkulalla päivänä, jolloin Yhdysvaltain kongressi vahvisti nykyisen presidentin Joe Bidenin voiton vuoden 2020 presidentinvaaleissa. Yli 100 poliisia loukkaantui, ja neljä teki myöhemmin itsemurhan.
 
vierailija
Lisää todisteita Trumpin mt ongelmista

Trump riehui autossaan ja kävi käsiksi henkivartijaansa – Capitol-tutkinnan tähtitodistaja paljasti, mitä presidentti teki mellakan aikana

Trump viittasi kintaalla väkijoukon aikeille hirttää varapresidentti. Hän myös tiesi kannattajiensa aseista ja väkivaltaisista aikeista.

 
vierailija
Hupsista..

"Grisham’s screenshot shows she texted to Trump: ‘Do you want to tweet that peaceful protests are the right of every American, but there is no place for lawlessness & violence?’

Trump, named ‘MT’ in the screenshot, answered with one word: ‘No.



 
vierailija
Palaillaan asiaan, kun mahdollinen tuomio on annettu. Kaikki muu on pelkkää räksytystä.
Entiset alaiset siis räksyttävät valan tehneinä todistajina oikeudessa 🙄

Todella lahjakkaasti osaat sivuuttaa kaiken todistemateriaalin videoiltakin

Vain kuplassa elävät itsepetostelevat sivuuttavat hänen patologisen valehtelijamenneisyytensä, jotain +30.000 valetta lyhyen 😁👍 uransa aikana
 
Entiset alaiset siis räksyttävät valan tehneinä todistajina oikeudessa

Todella lahjakkaasti osaat sivuuttaa kaiken todistemateriaalin videoiltakin

Vain kuplassa elävät itsepetostelevat sivuuttavat hänen patologisen valehtelijamenneisyytensä, jotain +30.000 valetta lyhyen uransa aikana
Sä olet tuota samaa virttä veisannut jo viiden vuoden ajan. Ei sitä jaksa enää kukaan kuunnella.
 

Yhteistyössä