Touretesta kyssäri...

Tolla 4v likalla on ollut tic oireita vuoden verran ja aina ollut sellainen mille pitää kaikki ilmoittaa paljon etukäteen. Uusimmassa kaksplussassa Tyttö joka keinui liikaa oireet itseasiassa täsmäsi aika lähelle kaikki. Vaikka no, kyseessä oli isompi likka mutta silti. Ajattelin vaan siis kysyä että mitä sanotte tähän. Esikoisellakin vielä ticejä ollut sillointällöin mutta keskimmäisellä siis paljon.
 
Hei.
Millasia tic:ä lapsellasi on? Kuinka usein, millasissa tilanteissa?
En ole lukenut tuota kaksplussan juttuja.

Minulla on 6,5vee poika jolla alko ilmaantua ticejä n. 1,5vee sitten..
Ens tuli rykiminen joka kestikin melkein vuoden.. Välillä helpotti ja taas paheni. Sitten tuli silmien kiini puristelu, mutta se loppui äkkiä.
Nyt olen huomannut naamaliikkeitä ja tahattomia huudahduksia. Varsinkin silloin jos hermostuu. Rykiminenkin on taas palannut.
Noin vuosi sitten lääkäri sanoi että on myös ihan normaalia pienille lapsille, jäävät jossain vaiheessa pois.
Mutta jos alkaa mennä häiritseväksi niin kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin/neuvolaan.

Meil ainakin taustalla saattaa olla ADHD, niitä testejä vielä odotellaan.. tai katsotaan nyt päästäänkö edes.
 
Meillä kans pojalla kohta 7v.rykimistä, niiskuttelua ja nyt tullut pakkoliikkeitä niskan ja hartioiden alueelle. Lääkäri aika ensiviikolla ja toivon, että apua tilanteeseen saataisiin sieltä. Oireet alkoivat yllättäen niiskuttamisella ja rykimisellä, nyt kesän alussa. Toivottomalle tilanne välillä kävi, kun oireita tuli niin paljon, ettei asiaansa sanottua saanut. :( Meneeköhän nämä oireet missään vaiheessa ohi? ja onko tähän saatavissa apua, terapiaa? auttaako?!
 

Yhteistyössä