Tonnikalasta ruokaa...?

  • Viestiketjun aloittaja miukukisu
  • Ensimmäinen viesti
Löysin
Löysin tän aikaisemmin tuolta max. 5 euroa -ketjusta.
En oo viel ite koittanut. Hyvält kuulostaa


TONNIKALAKASVISLASAGNE

Tonnikalakastike:
1 prk tonnikalaa
1 prk tomaattimurskaa
1 pss pakastekasvisuikaleita
1 kasvisliemikuutio
2 dl vettä
1 tl valkosipulimurskaa
½ tl chilimurskaa
2 tl basilikaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen

Juustokastike:
6 dl maitoa
2-3 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen

12 kpl lasagnelevyjä

Tee ensin tonnikalakastike. Sulata wokissa pakastevihannekset. Lisää tomaatti, tonnikala,liemikuutio ja vesi.Lisää mausteet. Anna kiehahtaa n.5min. Tee vehnäjauhoista ja tilkasta vettä suuruste. Suurusta kastike.

Juustokastike: kuumenna maito ja sulata juusto siihen koko ajan sekoittaen. Varo pohjaan palamista. Lisää mausteet ja suurusta.

Lado lasagnevuokaan:
-1/3 kalakastiketta
-4 pastalevyä
-1/3 kalakastiketta
-1/3 juustokastiketta
-4 pastalevyä
-loput kalakastikkeesta
-4 pastalevyä
-loput (2/3) juustokastikkeesta

Paista 225 asteessa n. 45 min.
 
Tonnikalapata (ap ohje löytyy jostain omistamastani keittokirjasta, tätä on taas muunneltu meidän sakille)

1 prk tonnikalaa
1 prk (400g) tomaattimurskaa
currya
sambal oelek-tahnaa (tulinen chilipasta)
kasvisliemikuutio
persiljaa
pastaa

tee kastike: kuumenna tomaattimurska ja lisää mausteet (ei vielä persiljaa). Sambal oelek-tahnan kanssa kannattaa olla varovainen, tai sen voi jättää kokonaan pois. Keitä n. 10 min, tai kunnes kastike on "kypsää". Lisää tonnikala ja kuumenna. Lisää lopuksi persilja. Lisää keitetty pasta sekaan.

Tuosta satsista riittää meillä 2 aikuiselle ja yhdelle 1-vuotiaalle. Jos tekee isommalle sakille, kannattaa tuplata tomaattimurskan, tonnikalan ja tietty pastan määrä. Mausteita vähän mutu-pohjalta, kannattaa maistella kaipaako suolaa tms.
 
Tonnikalapasta

400 g tomaattimurskaa
0,5 kpl purjosipulia
1 prk tonnikalaa
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl Kalaliemikuutioita
1 tl Sokeria
100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä
400 g pastaa

1. Kuumenna tomaattimurska kattilassa.
2. Lisää hienonnettu purjosipuli, valkosipuli, liemikuutio ja sokeri.
3. Hauduta kannen alla 5 minuuttia.
4. Lisää tonnikala ja tuorejuusto.
5. Kuumenna ja tarjoa kastike keitetyn pastan kanssa

Tonnikalaspagetti

Oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1-2 anjovisfileetä
300 g kaltattuja tomaatteja tai tölkkitomaatteja
purkillinen tonnikalaa
oreganoa
mustapippuria
juustoraastetta, esim. mozzarella

1. Paista kasarissa öljyssä sipulia ja anjovista 2-3 minuuttia.
2. Lisää tomaatit.
3. Anna kiehua noin 25 minuuttia välillä sekoitellen.
4. Sekoita joukkoon tonnikala, mustapippuri ja oregano.
5. Tarkista suola.
6. Anna kiehahtaa hetken aikaa.
7. Tarjoa lämmitetyssä tarjoiluastiassa spagetin ja juustoraasteen kera

Riisitonnikalavuoka

keitettyä riisiä
2 prk tonnikalaa
tilliä
juustoraastetta
tuorejuustoa
viherpippuria
yrttisuolaa

1. Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan, tuorejuusto on hyvä pehmittää ensin esim. mikrossa.
2. Juustoraaste pinnalle ja uuniin n. puoli tuntia, lämpö 200 astetta.

Lasagnea Meren Herkuista

Lasagnelevyjä

Maitokastike:
voita
sipulia
vehnäjauhoja
maitoa
simpukoita
katkarapuja
tonnikalaa
muskottipähkinää
aromi/yrttisuolaa

1. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli voisulassa.
2. Lisää jauhoja ja lämmintä maitoa niin että kastike on löysää.
3. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti välillä hämmentäen.
4. Lisää lopuksi mausteet ja katkaravut, simpukat ja tonnikala.
5. Älä kiehuta enempää.

Tomaattikastike:
tomaattimurskaa
sipulia
valkosipulia
basilikaa
aromisuolaa
soijaa

1. Ainekset kiehautetaan ja lisätään mausteet.
2. Lasagnelevyjä ja kastikkeita ladotaan vuorotellen uunivuokaan.
3. Muista että kastiketta saa olla runsaasti, sillä lasagnelevyt imevät runsaasti nestettä.
4. Pinnalle juustoraastetta ja uuniin noin tunniksi, lämpö 200 astetta.

 
HELPPO TONNARIKASTIKE PASTALLE

ruokaöljyä
2 prk tonnikalapaloja vedessä
2 valkosipulinkynttä
50 g tomaattipyrettä
2 prk ruokakermaa
ripaus valkopippuria
suolaa

Kääntele tonnikalaa hetki öljyssä, lisää murskattu valkosipuli sekä tomaattipyre. Sekoita hyvin. Kaada kerma joukkoon, kiehauta ja mausta. Tarjoa pastan kanssa.
 

Yhteistyössä