Tonnikalapasta
400 g tomaattimurskaa
0,5 kpl purjosipulia
1 prk tonnikalaa
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl Kalaliemikuutioita
1 tl Sokeria
100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä
400 g pastaa
1. Kuumenna tomaattimurska kattilassa.
2. Lisää hienonnettu purjosipuli, valkosipuli, liemikuutio ja sokeri.
3. Hauduta kannen alla 5 minuuttia.
4. Lisää tonnikala ja tuorejuusto.
5. Kuumenna ja tarjoa kastike keitetyn pastan kanssa
Tonnikalaspagetti
Oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1-2 anjovisfileetä
300 g kaltattuja tomaatteja tai tölkkitomaatteja
purkillinen tonnikalaa
oreganoa
mustapippuria
juustoraastetta, esim. mozzarella
1. Paista kasarissa öljyssä sipulia ja anjovista 2-3 minuuttia.
2. Lisää tomaatit.
3. Anna kiehua noin 25 minuuttia välillä sekoitellen.
4. Sekoita joukkoon tonnikala, mustapippuri ja oregano.
5. Tarkista suola.
6. Anna kiehahtaa hetken aikaa.
7. Tarjoa lämmitetyssä tarjoiluastiassa spagetin ja juustoraasteen kera
Riisitonnikalavuoka
keitettyä riisiä
2 prk tonnikalaa
tilliä
juustoraastetta
tuorejuustoa
viherpippuria
yrttisuolaa
1. Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan, tuorejuusto on hyvä pehmittää ensin esim. mikrossa.
2. Juustoraaste pinnalle ja uuniin n. puoli tuntia, lämpö 200 astetta.
Lasagnea Meren Herkuista
Lasagnelevyjä
Maitokastike:
voita
sipulia
vehnäjauhoja
maitoa
simpukoita
katkarapuja
tonnikalaa
muskottipähkinää
aromi/yrttisuolaa
1. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli voisulassa.
2. Lisää jauhoja ja lämmintä maitoa niin että kastike on löysää.
3. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti välillä hämmentäen.
4. Lisää lopuksi mausteet ja katkaravut, simpukat ja tonnikala.
5. Älä kiehuta enempää.
Tomaattikastike:
tomaattimurskaa
sipulia
valkosipulia
basilikaa
aromisuolaa
soijaa
1. Ainekset kiehautetaan ja lisätään mausteet.
2. Lasagnelevyjä ja kastikkeita ladotaan vuorotellen uunivuokaan.
3. Muista että kastiketta saa olla runsaasti, sillä lasagnelevyt imevät runsaasti nestettä.
4. Pinnalle juustoraastetta ja uuniin noin tunniksi, lämpö 200 astetta.