Omituinen otus
Pohja:
150 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
Nypitään margis ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisätään vettä ja sekotetaan niin että taikina pysyy kasassa. Levitä taikina jauhotetuin sormin voideltuun piirasvuokaan.
Täyte:
2 purkkia tonnikalaa (käytän vedessä mutta öljyssä käy myös)
4 rkl sinappia (esim. ranskalaista)
1 vajaa rasiallinen kirsikkatomaatteja
2 prk (á 200 g) ranskankermaa
250 g emmental-juustoraastetta
pippuria
suolaa
yrttejä maun mukaan, esim. timjamia ja rosmariinia
Levitä sinappi vuoassa olevan taikinan pohjalle. Lisää tonnikalat ja yrtit. Halkaise tomaatit (voi myös pieniä isoja tomaatteja joukkoon) ja lisää tonnikalan päälle. Sekoita kerma ja lisää juustoraaste, pippuri ja suola. Asettele kermasekoitus täytteen päälle (päälle voi ripotella vähän persiljaa). Laita uuniin 220 asteeseen 30-40 minuuttia. Syö lämpimänä vihreän salaatin kanssa.