Toinen vauva haaveissa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Moi! Onko kuinka monella teistä tullut toinen vauva pienellä ikäerolla? Miten arki on rullannut, onko kumppani päivätöissä tai vuorotöissä, onko se näkynyt haitallisesti arjessa?
 
vierailija
Kuinka pieni on pieni ikäero? Varmaan ainakin 1-1,5 v mutta onko 2v enää pieni ikäero? Riippuu paljon millainen esikoinen on, millainen persoona, onko terveysongelmia tms. Vähän kuin esikoisestakaan ei voi tietää miten tulee menemään niin ei seuraavistakaan, koska kaikki lapset on erilaisia ja elämässä voi tulla terveyskriisiä vanhemmillekin ym. Pitää vaan tehdä niinkuin tuntuu oikealta siinä hetkessä ja olla analysoimatta liikaa. Tässä ei ehkä hirveästi ollut vertaistukea sulle nyt :D meillä esikoinen ei vielä puhunut juurikaan 2,2v kun pienempi syntyi ja itki kädet korvilla aina kun vauva rupes huutamaan. Oli rankkaa eikä mitkään neuvot "pyydä taapero hakemaan vauvalle vaippa" tai "laita ne päiväunille samaan aikaan" meillä toiminu koska meidän 2v ei enää nukkunut päiväunia. Kun yritin hakea vertaistukea sain aika ikäviä kommentteja, ainakaan muiden mielipiteiden ei pidä antaa mennä ihon alle. Usein se arki lähtee rullaamaan, oli iso tai pieni ikäero.
 
vierailija
Kuinka pieni on pieni ikäero? Varmaan ainakin 1-1,5 v mutta onko 2v enää pieni ikäero? Riippuu paljon millainen esikoinen on, millainen persoona, onko terveysongelmia tms. Vähän kuin esikoisestakaan ei voi tietää miten tulee menemään niin ei seuraavistakaan, koska kaikki lapset on erilaisia ja elämässä voi tulla terveyskriisiä vanhemmillekin ym. Pitää vaan tehdä niinkuin tuntuu oikealta siinä hetkessä ja olla analysoimatta liikaa. Tässä ei ehkä hirveästi ollut vertaistukea sulle nyt meillä esikoinen ei vielä puhunut juurikaan 2,2v kun pienempi syntyi ja itki kädet korvilla aina kun vauva rupes huutamaan. Oli rankkaa eikä mitkään neuvot "pyydä taapero hakemaan vauvalle vaippa" tai "laita ne päiväunille samaan aikaan" meillä toiminu koska meidän 2v ei enää nukkunut päiväunia. Kun yritin hakea vertaistukea sain aika ikäviä kommentteja, ainakaan muiden mielipiteiden ei pidä antaa mennä ihon alle. Usein se arki lähtee rullaamaan, oli iso tai pieni ikäero.
No siis, vielähän ikäerosta ei pysty tietämään, kun vauva vasta haaveissa. Mutta mutta mietin lähinnä jos ikäeroa olisi vajaa 2v. Eipähän tuota tiedäkkään millainen uusi tulokas olisi ja miten isompi häneen reagoisi. Aika näyttää. Mutta näin ennakkoon on jotenkin tarve miettiä kaikki mahdolliset skenaariot etukäteen, että onko pieni ikäero uhka vai mahdollisuus :D Lähinnä mietin, että riittääkö kädet ja silmät molemmille lapsille, jääkö esikoinen huomiotta tms. Mitä toki uskon että ei jää. Miten arki rullaa kahden vaippapyllyn kanssa, kun isäntä töissä. Tuleeko äidistä kävelevä zombie:D
Se on kyllä ikävää, että joillakin on tarve kommentoida negatiivisesti. Toki hyvähän niitäkin mielipiteitä kuulla mutta riippuu kommentin sisällöstä. Vinkkejä, kokemuksia ja positiivisia viboja on kiva ottaa vastaan👍🏾
 
vierailija
Kokemuksesta, lasten ikäero 1, 3 kk niin voi kyllä valmistautua melkoiseen lapsiarkeen. Tyttö nyt 1,4 kk ja poika 2,7 kk ja vasta nyt perheessä nukutaan öitä jokseenkin normaalisti. Rankkaa oli enkä suosittele.
 
vierailija
Meillä ekalla ja tokalla 1v9kk ikäeroa. Kaikki meni niin hyvin, että uskalsi siihen kolmannenkin vielä 1v4kk ikäerolla. Sitten pitikin pitää vähän jo taukoa.
Neljäs ja viides (kaksoset) syntyi kolmannen ollessa 3v ja nyt lapsiluku kyllä tuntuu täydeltä.

Mies on ihan perus päivätöissä, piti myös kaikki isyysvapaat ja myös hoitovapaata kun itse palasin hetkeksi jokaisen äitiysloman jälkeen töihin, vaikka raskaana olinkin
 
vierailija
Ompa kiva kuulla #5. Eipähän tuota ikäeroa voi juuri itse suunnitella, toinen tulee jos on tullakseen. Itseä mietityttää kun isäntä reissuhommissa ja välillä päivät venyvät, että miten sitä handlaa kahden kanssa arjen. Varmasti alkuun vaatii totuttelua ja arki hakee paikkaansa. Kyllähän sitä näköjään muutkin pärjää, miksi ei siis itse:)
 
vierailija
Meilläkin mies reissutöissä ja meillä ikäerot 1v8kk, 1v5kk, vajaa 1v5kk, 1v11kk, 2v5kk (tarkoitus oli pienempi väli mutta keskenmenot esti) ja 1v7kk. Raskausaikana oli rankkaa kun voin niin pahoin ja oksensin kaikki 9kk. Yksin piti kaikki asiat hoitaa ilman tukiverkostoa. Mutta vauvat ja taaperot hyväunisia joten pelasti paljon eikä yksikään kovin vilkas. 2 erityislasta on. Joku ehkä pitäisi rankkana mutta itsestä se oli mukavaa aikaa ja oli kiva saada vähän haastetta lapsiarkeen 😄
 
vierailija
Meilläkin mies reissutöissä ja meillä ikäerot 1v8kk, 1v5kk, vajaa 1v5kk, 1v11kk, 2v5kk (tarkoitus oli pienempi väli mutta keskenmenot esti) ja 1v7kk. Raskausaikana oli rankkaa kun voin niin pahoin ja oksensin kaikki 9kk. Yksin piti kaikki asiat hoitaa ilman tukiverkostoa. Mutta vauvat ja taaperot hyväunisia joten pelasti paljon eikä yksikään kovin vilkas. 2 erityislasta on. Joku ehkä pitäisi rankkana mutta itsestä se oli mukavaa aikaa ja oli kiva saada vähän haastetta lapsiarkeen
Kiitos sinullekkin positiivisesta vastauksesta!:) Kiva kuulla, että olet saanut arjen pyörimään vaikka mies reissuhommissa. Itsellekään ei juuri tukiverkostoa ole lähellä, mutta en pidä sitä ongelmana (vielä).
Minkä ikäisinä olette lapset saaneet? Itse olen +30.
 
vierailija
Helsingissä ja koko Suomessa on vallalla ns. huoramafia, kuten sitä kutsutaan Suomi24 palstalla nimeltään onko prostituutio väärin. tämä mafia on Venäläisjohtoinen ja voidaan otaksua, että sen tarkoitus on tyydyttää maassa oleskelevat vihreät miehet. >(tunnuksettomat sotilaat)

Mafia käy Suomalaisten kimppuun hyökkäämällä esimerkiksi ilmoittamalla miesten työpaikoille asioinneista ja kiristää rahaa tai vaatien liittymään Venäjämieliseen aktivismiin jonka tarkoitus on tiukentaa Venäjän otetta Suomesta.. Mafia tuhoaa miehen ihmissuhteet kerääntyen Venäläisineen miehen ympärille. Mafian naiset ovat soluttautuneet pankkeihin, jopa kelaan ja terveyskeskuksiin. Sieltä käsin miehiä pyritään rampauttamaan.

Miesten pariutuminen estetään kiristyskeinona liikkeeseen liittämiseksi.

Neuvostoliitossa oli myös aikojensa alusta asti tavoitteena tuhota Suomalaiset. Stalin piti Suomalaisia vihollisina.. Suomalaisten hövittäminen talvisodan avulla ei onnistunut keksittiin sodan jölkeen soluttaa Suomeen Suomalaisten yhteistoimintahenkilöiden avulla toimijoita jotka tuhosivat Suomalaisten ihmissuhteita. naisia peloteltiin pelkäämään varsinkin yksinäisiä miehiä, opetettiin kulttuuria, että junassa esimerkiksi ei saa puhua tuntemattomille, etenkään vastakkaisen sukupuolen edustajille. Poliisi-TV näytti 90-luvulla tilanteita raiskauksista naisia pelotellakseen ja sai vaikenemisen kulttuuria aikaan. "Huoramafia" hoiti lopulta Suomen syntyvyyven ennätyksellisen alas. Syntyvyyden lasku alkoi samaan aikaan kuin Venäjältä ja Virosta alkoi virrata prostituoituja Suomeen 90-luvun alkupuolella.. Mafialla oli omat keinonsa tuhota Suomalaisten syntyvyys tarkoitushakuisesti.

Neuvostokommunismi on nimittäin muuttumatonta tässä tapauksessa verrattavissa Hitlerismiin. Kuten Natsismi ei Neuvostokommunismikaan salli toisinajattelua eikö Neuvostokommunismi muuta tavoitteitaan vuosikymmenienkään kuluessa. Natsismi ja kommunismi ovat oikeastaan kuin toistensa serkkuja
 

Yhteistyössä