Tofun säilyvyys?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Yxkaxkol
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Y

Yxkaxkol

Vieras
Seuraa ehkä hieman tyhmä kysymys.
Ostin Lidlin marinoitua tofua ensimmäistä kertaa elämässäni (vannoutunut lihansyöjä) ja se on jäänyt toistaiseksi käyttämättä. Tuotteen parasta ennen pvm on ylitetty parilla viikolla. Normaalisti en kavahda parasta ennen päivämääriä vaan syön ja valmistan huoletta esim. hapanmaitotuotteita, vaikka päivämäärät olisi ylitetty ajat sitten, mikäli tuote vain maistuu ja haisee ok:lta.

Tofusta ja tästä ko. tuotteesta minulla ei ole käsitystä miltä sen pitäisi haista ja maistua. :) Tuote on ollut koko ajan jääkaapissa.

Arvon raati, miten hyvin tofu säilyy ja kuinka paljon parasta ennen päiväyksen jälkeen valmistetta söisitte? :)
 
Ei ole kyllä tullut käytettyä juuri paljon parasta ennen -päiväyksen jälkeen, mutta uskoisin, että säilyy pidempään hyvin. Maustamattoman maku on tosiaan aika mauton, joten jos siihen tulee jotakin sivumakua, niin sitten voi olla huonoa jo, mutta sulla on marinoitua. Kyllä mä varmaan söisin. Avattu kannattaa säilyttää siinä liemessä ja käyttää parin päivän sisällä.

Joo hapanmaitotuotteet säilyvät uskomattoman pitkään!
 
Ei ole kyllä tullut käytettyä juuri paljon parasta ennen -päiväyksen jälkeen, mutta uskoisin, että säilyy pidempään hyvin. Maustamattoman maku on tosiaan aika mauton, joten jos siihen tulee jotakin sivumakua, niin sitten voi olla huonoa jo, mutta sulla on marinoitua. Kyllä mä varmaan söisin. Avattu kannattaa säilyttää siinä liemessä ja käyttää parin päivän sisällä.

Joo hapanmaitotuotteet säilyvät uskomattoman pitkään!
Kiitos vastauksesta. taidan valmistaa sen ja kokeilla.
 
Kiitokset! Tofut paistettu ja syöty ja vielä hengissä. (Ei vielä noussut ruokalistan kärkeen uutuutena, mutta voin toisenkin kerran tehdä.)

Eipä mitään! Kiva, jos saatoin olla vähänkään avuksi. Ensimmäiset tofukokemukset eivät minullekaan olleet ihan kovin myönteisiä, mutta tuotteet ovat paljon kehittyneet siitä ja viime kesänä grillattiin savutofua ja tykkäsin siitä paljon enemmän kuin broilerista.

Olen itse ollut lihan suhteen sellainen on-off -tyyppi jo 30 vuotta, ja kun sitten tytär halusi jättää lihan pois, niin ryhdyin tietysti kokeilemaan ja opettelemaan kaikenlaista. Muutenkin suosin paljon ruoanlaitossa kasviksia ja muut proteiinit kuin liha maistuvat onneksi myös muille perheenjäsenille.
 
Kiitokset! Tofut paistettu ja syöty ja vielä hengissä. (Ei vielä noussut ruokalistan kärkeen uutuutena, mutta voin toisenkin kerran tehdä.)

Eipä mitään! Kiva, jos saatoin olla vähänkään avuksi. Ensimmäiset tofukokemukset eivät minullekaan olleet ihan kovin myönteisiä, mutta tuotteet ovat paljon kehittyneet siitä ja viime kesänä grillattiin savutofua ja tykkäsin siitä paljon enemmän kuin broilerista.

Olen itse ollut lihan suhteen sellainen on-off -tyyppi jo 30 vuotta, ja kun sitten tytär halusi jättää lihan pois, niin ryhdyin tietysti kokeilemaan ja opettelemaan kaikenlaista. Muutenkin suosin paljon ruoanlaitossa kasviksia ja muut proteiinit kuin liha maistuvat onneksi myös muille perheenjäsenille.
 

Yhteistyössä