"tinnittäjiä" paikalla

  • Viestiketjun aloittaja liinutiinu
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
En tiedä.
2013 on uutisoitu tällaista, muistatko?
"Tukesin nanomateriaaleihin erikoistunut erikoistutkija Jukka Ahtiainen kertoo, että nanotekniikalla voidaan saada aikaan suuria etuja tuotteeseen, mutta varjopuolena on niistä mahdollisesti aiheutuva terveysriski.

- Joudumme aina punnitsemaan hyödyn ja haitan välillä. Kosmetiikassa käytetään yleisesti aurinkosuojan saamiseksi titaanidioksidia ja sinkkioksidia. Näitä erilaisia yhdisteitä voi olla satoja ja tietyillä voi olla terveysriskejä. Esimerkiksi titaanidioksidi reagoi ultraviolettisäteilyyn tietyllä tavalla ja tämä voi olla terveysriski. Valmistajat ovat nyt velvollisia selvittämään ovatko heidän käyttämänsä yhdisteet turvallisia.

Ahtiainen pohtii myös miten valmistajat tutkivat turvallisesti käyttämiään yhdisteitä, koska samaan aikaan astuu voimaan koe-eläinkielto.

- Toki näitä voidaan tutkia esimerkiksi solukokein, mutta ne eivät ole yhtä varmoja.

Kosmetiikan lisäksi nanomateriaaleja käytetään esimerkiksi elintarvikkeissa ja tekstiileissä sekä tappamaan bakteereita."
 
vierailija
Tuoteselosteissa E171 on titaanidioksidi ja jos on listan yläpäässä, on sitä enemmän kuin niitä alemmissa ainesoisissa:
Fazerin kierrepullassa esimerkiksi:
"Vehnäjauho,
sokeri,
kasviöljy ja -rasva (palmu, rapsi, kookos),
kananmuna,
muunnettu tärkkelys (peruna, maissi),
maltodekstriini (maissi),
stabilointiaineet (E339, E513, E451),
glukoosisiirappi,
vesi,
kaneli,
hiiva,
maitojauhe,
kokonaan kovetettu kookosöljy,
kaakaojauhe,
vehnätärkkelys,
herajauhe (maito),
emulgointiaineet
(E471, E475, E481, E435, E473, E433, E322, soijalesitiini),

hyytelöimisaineet (E418, E401, E575),
aromit (mm. Vanilja),
värit (E171, E160a),
happamuudensäätöaine (E509, E330),
nostatusaine (E500),
inuliini,
jodioitu suola,
vanilja,
suola,
säilöntäaine (E202),
melassi
ja kosteudensäilyttäjä (E422).
Saattaa sisältääpieniä määriä seesaminsiemeniä, pähkinää ja mantelia. Täytettä 30 %.
Tarkista tuotetiedot aina myös pakkauksesta."
Tuossa on se sisältyy emulgointiaineeseen ja väriaineeseen. Maltodekstriinin takia en edes maistaisi.
 
vierailija
Eipä tule luettua tuoteselosteita.
Helppohan tuo asia on muuttaa, kun ne tiedot sentään pitäisi lukea siellä.
"Titaanidioksidia käytetään laajasti elintarviketeollisuudessa valkoisena elintarvikevärinä. Titaanidioksidi on ainesosa etenkin makeisten ja kahvileipien kaltaisissa tuotteissa, ja se tunnetaan myös nimellä E171.

INRA:n (France’s National Institute for Agricultural Research) toteuttaman tutkimuksen perusteella E171 kykenee läpäisemään eläinten suolistoseinämän ja täten pääsemään myös muihin kehonosiin.

Tutkijat havaitsivat immuunijärjestelmän häiriöitä, jotka liittyivät nanokokoisiin E171-hiukkasiin. Tulosten perusteella säännöllisesti nautittuna E171-lisäaine johti suolistokasvaimen muodostumiseen 40 prosentilla eläimistä.

- Vaikka tutkimustulokset valottavat lisäaineen roolia kolorektaalisen karsinogeneesin varhaisissa vaiheissa, ei tuloksia voida vielä yleistää ihmisiin tai taudin myöhäisempiin vaiheisiin, INRA:sta kerrotaan.

Tutkimustulosten myötä Ranska onkin pyytänyt arviota E171-lisäaineen turvallisuudesta ja terveysvaikutuksista ihmisiin." terve-portaalissa
 
vierailija
Mulla tuo tinnitys on lähinnä vain korkea ääni, aina en erota et kuuluuko se vain tosesta vai kummastaki korvasta. Mulla tuo tinnityskorvan tyynyyn painaminen yleensä vain pahentaa tinnitystä. Yritän olla ajattelematta koko asiaa ni yleensä silloin unohdan sen. Musiikkikorvaan se on vaikuttanu.. sekä useat korkeat äänet särähtävät korvaan
Huh huh
 

Yhteistyössä