tietäisikö joku??

  • Viestiketjun aloittaja äippäxkohta3
  • Ensimmäinen viesti
äippäxkohta3
Miten alkaa tai oireilee lasten reuma???
Voiko se olla nivel kipuja ym. särkyä, mutta ei kuumetta...???
Typy 3v. ja jalat lähtee alta vähän väliä ja valittaa kipuja melkein joka päivä..yöt ite sitten valvon ja hieron hänen jalkapohjiaan..
Kasvukipuja?? :whistle:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.10.2004 klo 14:59 äippäxkohta3 kirjoitti:
Miten alkaa tai oireilee lasten reuma???
Voiko se olla nivel kipuja ym. särkyä, mutta ei kuumetta...???
Typy 3v. ja jalat lähtee alta vähän väliä ja valittaa kipuja melkein joka päivä..yöt ite sitten valvon ja hieron hänen jalkapohjiaan..
Kasvukipuja?? :whistle:
Kasvukipuja voi olla tai sitten hän astuu väärin. Myös nilkat voivat olla löysät, kun jalat menee alta. Reuma myös mahdollinen. Kannattaisi kyllä mennä lääkäriin.
 
Ehdottomasti lääkäriin. En ymmärrä äitejä jotka jahkaavat, mieluummin turha reissu kun liian pitkälle odottaminen. Meillä neiti (3v.) valittaa oikean jalan nilkkaa. Alkaa yhtäkkiä huutaa ihan täyttä kun koskee eikä sillä kärsi astua. Ajattelin myös ensin kavukipuja mutta sitten tuntuivat aika rajuilta sellaisilta. Otin yhteyttä lääkäriin ja nyt ollaan tarkkailussa. Jos pahenee niin kuulema EHDOTTOMASTI lisätutkimuksiin reuman varalta. Ja teidän oireet kuulostaa pahemmalta kuin meillä. Onko lapsella turvotusta nilkoissa tms.? Toivottavasti ei ole mitään mutta varaa nyt ihmeessä aika lääkärille.
 
50luvunäitee
missä kohtaa kivut tuntuu? nivelissä?
onko kuumotuksen tunnetta nivelessä? turvotusta? liikeratojen pienenemistä ja jäykkyyttä varsinkin aamulla?
ja lastenreumassa voi olla monta niveltä tai sitten vain yksi iso nivel. meillä se yksi iso oli toinen nilkka ja turhan kauan odoteltiin ennen kuin lähdettiin lääkäriin, tulehdusarvot oli reippaasti yli 50 (olisko olleet jotakin 70-80 jopa) molemmat ja nousivat koko ajan kunnes lääkitys aloitettiin.
eihän ne reumadiagnoosia ekana tarjoa vaan siinä suljetaan pois monta muutakin sairautta ja sanon suoraan että pirullisinta oli se diagnoosin odottaminen ja sitten loppujen lopuksi oli iloinen kun ei sen sen pahempaa ollutkaan.
ja lisäksi meillä oli oireena älytön väsymys joskus (se pelästytti ja sai miettimään kaikkea muuta) mutta tulehdus vei hempankin alle sadan! ja sitten joskus ihmeellisiä kuumepiikkejä jotka yhdistin tuohon lastenreumaan, iltapäivällä saattoi olla kuumetta jotakin 38-39 ja sitten seuraavana aamuna ei tietoakaan kuumeesta eikä mitään muita oireita (siis flunssaan tms liittyvää) ei ollut.
jos haluat jutella lisää ja yksityisemmin niin rekisteröidy ja laita yksityisviestiä. tässä toki voin parhaani mukaan vastailla.
mene toki lääkäriin heti ja jos mahdollista niin lähtisin yksityiselle lastenlääkärille. meillä onneksi tk-lääkäri tunnusti oman epävarmuutensa heti ja vajaa viikko ekasta tk-käynnistä oltiin yö sairaalassa tarkemmissa tutkimuksissa.
 
äippäxkohta3
Kiitos vastauksistanne!!!
Olen varannut typylle ajan omalle lääkärille perjantaiksi. Mutta päättänyt, et jos on jostain vakavammasta kyse, niin silloin siirrymme yksityiselle puolelle. Oma lääkäri ei onneksi jätä mitään puolitiehen!! Vaan tutkii niin kauan kuin hän osaamiseltaan pystyy ja siirtää sit viisaammalle...Harvinaista.
 

Yhteistyössä