Tiet todella surkeessa kunnossa talven jäljiltä

vierailija
Tienpitäjä periaatteessa korvausvelvollinen, mutta aina se ei ole niin yksinkertaista. Autoilijoita verotetaan miljardeilla pelkästään autoiluun liittyvillä veroilla, mutta silti tiestön korjausvelka kasvaa vuosi vuodelta. Osissa Suomea on jo muutettu asvalttiteitä takaisin sorateiksi kun eivät tiemäärärahat riitä teiden ylläpitoon. Joskus ennen vanhaan kehitystä oli se kun perusinfran tasoa nostettiin, mutta nykyään suunta on toinen.
 
vierailija
Tiet ovat huonossa kunnossa.
Kävin heittämässä muutaman kymmenen kilsan lenki Treen lähistöllä ja jokavuotinen ongelma, asfaltista puuttuvat palaset ja vesisateen niihin syömät kuopat, vaativat aikamoista tarkkaaavaisuutta ajon aikana.
Motskarilla kun liikkuu hiemankin rivakammin ja valitsee ajolinjaan kaarteeseen kantattaessa, on aika villumaista yrittää muuttaa linjaa keskellä kaarretta, kun eteen avautuu useaan metrin mittainen asfaltin halkeama ja siihen vielä vedelty urapaikkausta joka sekin tietä korkeampana jo muuttaa ajon epävakaammaksi.
Jottain tarttis tehdä, mutta tuskin tehdään mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät.

Vielä kymmenisen vuotta sitten kun uusi asfaltti jonnekin laiteltiin, se oli vielä useammankin vuoden jälkeen ajokunnossa, mutta nyt tuntuu että jo yhden talven jälkeen se on täynnä reikiä ja halkeamia.
Veikkaan ettei halvalla saa hyvää, ainoastaan sutta ja sekundaa.
 

Yhteistyössä