Teini repii, potkii...

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Asun teini-ikäisen pojan kanssa kaksin. En tiedä mitä tehdä, poika on ihana mutta ei siedä lainkaan että häntä neuvotaan tai annetaan vinkkejä. Nyt liittyi vinkkini kokkaamiseen, tästä suuttui ja heitteli kananmunat yms pitkin keittiötä. Löi minua päähän, potki ja repi hiuksistani x2. Olen häntä heiveröisempi, joten en voi kuin yrittää suojautua iskuilta ja kaikelta paskalta. Ei pyydä anteeksi, ei tunne katumusta tai ei ainakaan näytä sitä. Rajojen vetämisestä suuttuu, esim. ei noudata puhelimella oloa, vaan hän on puhelimella niin kauan iltaisin/myöhään illalla kuin lystää, hermostuu tästä jos yritän laittaa rajoja. Isän ja muiden luona poika on kuin enkeli ja heille olen puhunut, mutta heidän mielestään minä olen kohtuuton ja syy pojan käytökselle johtuu minusta.

En vaan enää jaksa.
 
  • Vau!
Reactions: Lispetti
vierailija
Juu perheneuvolaan, tai kouluterkka vois ihan nuorisopsykiatrialle lähettää, voisi olla aihetta. Siellä suljettais pois esim. kaksisuuntainen mielialahäiriö ja kartottais tunnesäätelyn ongelmat.
 
vierailija
Jos teini käyttäytyy äitiään (mutta ei muita läheisiä) kohtaan tuolla tavalla, niin valitettavasti se taitaa olla merkki siitä, että kurinpidossa on ollut ongelmaa jo pienestä pitäen. Tuollainen asenne ei hetkessä synny eikä sitä voi selittää teiniuhmalla kuin vain pieneltä osin.

Tuon tyypinen käytös on oire siitä, että teini ei kunnioita vanhempaansa auktoriteettina sitten pätkän vertaa.

Jos haluaa olla lapsille auktoriteetti, niin sellaista käytöstä missä yhdistyvät avoin halveksunta ja uhma ei pidä sietää lapsilta lainkaan. Siihen pitää aina puuttua ja kitkeä se pois (painostus)keinoja kaihtamatta, niin julmalta kuin se ehkä kuulostaakin. Jos taas ei halua olla lapsille auktoriteetti, niin sitten pitää vaan kestää se, että lapset ovat suuren osan ajasta aivan sietämätöntä seuraa ja että perheessä vallitsee anarkia.
 
vierailija
Valitettavasti se menee sillä tavalla, että joskus lapset ovat perheväkivallan tekijöitä. Pahimpia tapauksia ne kun vanhukset saavat turpaansa aikuisilta lapsiltaan. Vaikuttaa pahasti siltä, että ap:n kohdalla suunta on tuo. Ei kannata alkaa uhriksi. Oli syy aggressioon mikä tahansa, ei sitä tarvitse sietää eikä omassa kodissa pidä joutua pahoinpidellyksi. Ei lapsen, ei vanhemman eikä kumppanin taholta.

Jos tuota tapahtuu usein,ehkä lapsen olisi parempi muuttaa isänsä luokse. Ja mikäli käytös ei muutu parempaan suuntaan, läheisiä välejä ei ole pakko ylläpitää vain sen takia, että ollaan lapsi ja vanhempi.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
nyt ehdoton ei pojan käytökselle. se et saa missään nimessä alistua tuohon. yhteys sosiaalitoimistoon, ja lastensuojeluilmoitus. ja jos ennen kuin sieltä ehditään toimia, kerrot pojalle, että soitat päivystävälle lastensuojeluhenkilölle heti, ja ne hakee räyhäävän penikan sieltä perhekotiin ja sitten aletaan miettiä jatkotoimenpidettä. tuossa voi joskus käydä huonosti ja pääset pian hengestäsi
 
  • Tykkää
Reactions: Nelda ja Echo
Aluksi ajattelin, että tämä on joku trolli/provo, mutta ilmeisesti tämä ei nyt sitten olekaan.:(

Heti yhteys perheneuvolaan/kriisilinjalle tms! Tämä asia on akuutti!

En ala sättimään tai kertoa miten lasta tulee kasvattaa koska en tiedä tarpeeksi teidän elämästä.

Meidän naapuritalossa asuu yh-äiti jonka tyttö alkoi saada kamalia raivareita ja huuto kuului ulos asti. Hän haukkui äitiään vaikka millä rumilla nimillä. Tytön koulunkäynti alkoi lagia ja tuttö meinasi lähteä jo ihan huonoille teille. Äiti haki apua ja tilanne saatiin rauhoitettua!❤ Tyttö meni lukioon, on muuten tosi fiksu tyttö, hänellä on nykyään todella ihanat ja lämpimät välit äitiinsä. Ihana katsoa tänä päivänä heidän yhteiseloa ja kuunnella heidän dialogia!❤
Äiti on erittäin fiksu, kunnollinen ja korkeasti koulutettu nainen ja tyttärestä tulee varmasti toinen mokoma!❤

Äidiltä äidille: Tsemppiä nyt kovasti paljon ja voimia! Te selätätte tämän yhdessä kun haette apua! Avun hakeminen on nyt välttämätöntä ja ihanaa kun meillä Suomessa on apua tarjolla juuri tällaisinkiin asioihin!❤

*lämmin tiukka voimahali sinulle*
 

Yhteistyössä