teettekö munkit veteen vai maitoon?

Alkuperäinen kirjoittaja Pessi:
Saakohan muuten mistään valmiita maidottomia munkkeja?
Muistaakseni Oululaisen muovipussissa olevat vadelmamunkit on maidottomia. Siis tiedän että ovat maidottomia, mutta olivatko Oululaisen vai eivät, sitä en muista.

Tarkistin, ovat siis Ouluaisen. http://www.fazergroup.com/templates/Fazer_ProductInfo.aspx?id=25255&epslanguage=FI
 
Hitsi tässä huushollissa onneks mies on se keittiön valtias.

Olin ihan että HÄH! :eek: Öljyssähän ne tehdään. :ashamed:
Että eikö ne tajua että jos maitoon tai veteen laittas niin ei tulis munkkeja niistä. :ashamed:

-Bee
 
Alkuperäinen kirjoittaja Santtu81:
Alkuperäinen kirjoittaja Pessi:
Saakohan muuten mistään valmiita maidottomia munkkeja?
Muistaakseni Oululaisen muovipussissa olevat vadelmamunkit on maidottomia. Siis tiedän että ovat maidottomia, mutta olivatko Oululaisen vai eivät, sitä en muista.

Tarkistin, ovat siis Ouluaisen. http://www.fazergroup.com/templates/Fazer_ProductInfo.aspx?id=25255&epslanguage=FI
:flower:
 
Huom
Alkuperäinen kirjoittaja Pessi:
Alkuperäinen kirjoittaja Huom:
Veteen? Täh? Ei varmasti tule yhtä hyviä kuin maitoon tehtynä. En voisi kuvitella tekeväni pullataikinaa veteen.
Voi kuule, allergisten lasten takia sitä joutuu välillä tekemään vaikka mitä.
No ymmärrän toki, kaveri on maitoallerginen ja hänelle joudun tekemään vaikka mitä ruokia aina erilaisilla maidon korvikkeilla tai ilman kermaa jne. Mutta että joku tekisi munkit ihan huvikseen veteen, jos ei siis ole pakko, niin sitä en kyllä käsitä.
 
nam
Alkuperäinen kirjoittaja Huom:
Alkuperäinen kirjoittaja Pessi:
Alkuperäinen kirjoittaja Huom:
Veteen? Täh? Ei varmasti tule yhtä hyviä kuin maitoon tehtynä. En voisi kuvitella tekeväni pullataikinaa veteen.
Voi kuule, allergisten lasten takia sitä joutuu välillä tekemään vaikka mitä.
No ymmärrän toki, kaveri on maitoallerginen ja hänelle joudun tekemään vaikka mitä ruokia aina erilaisilla maidon korvikkeilla tai ilman kermaa jne. Mutta että joku tekisi munkit ihan huvikseen veteen, jos ei siis ole pakko, niin sitä en kyllä käsitä.

No minä ainakin ihan "huvikseen" veteen tein =) Oletko edes ikinä maistanut kunnollisia veteen tehtyjä,kun nuin tarkkaan tiedät veteen ja maitoon tehdyn eron?
 
Herkku Munkit:

2 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
1/2 rkl kardemummaa
1 muna
noin 6 dl vehnäjauhoja
3/4 dl juoksevaa margariinia

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon sokeria, suola, vanilliinisokeri, kaneli, kardemumma ja muna. Alusta taikinaan vehnäjauhoja niin, että taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa. Lisää juokseva margariini alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä normaalia pullataikinaa pehmeämmäksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.Kaada taikina pöydälle ja painele taikinasta ilmakuplat. Pyöritä taikina ohueksi tangoksi. Jaa tanko 35 pieneksi palaksi. Pyöritä paloista peukalonpään kokoisia palloja. Peitä pallot leivinliinalla ja anna kohota noin 10 minuuttia.Kuumenna öljy valurautapannussa tai teräskattilassa. Nostele pallot reikäkauhalla rasvaan ja paista noin 5 minuuttia, tai kunnes pallot ovat kullanruskeita. Jos öljy on liian kuumaa, munkit palavat herkästi pinnalta, mutta jäävät sisältä raaoiksi. Nosta munkit talouspaperin päälle ja sokeroi.

Tässä ohjeessa siis munkkipalleroita mutta ihan yhtä hyvin voi tehä perinteisiä rinkulamunkkeja tms :)
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Huom:
Veteen? Täh? Ei varmasti tule yhtä hyviä kuin maitoon tehtynä. En voisi kuvitella tekeväni pullataikinaa veteen.
No ihan varmasti tulee yhtä hyviä veteen kun maitoon tehtynä. Yleisesti ottaen kaiken maidon voi leivonnassa korvata vedellä tai mehulla. Mehu tietenkin saattaa sitten maistua, esim. omenaletuissa. Tuo maitoon tekeminen on pirullinen juttu ja johtuu siitä, että suomessa on aikoinaan tuotettu paljon maitoa ja käytettykin sitten ihan kaikkeen. Tosi kiva juttu näin laktoosi-intolerantikon näkökulmasta.
 
Huom
Alkuperäinen kirjoittaja nam:
Alkuperäinen kirjoittaja Huom:
Alkuperäinen kirjoittaja Pessi:
Alkuperäinen kirjoittaja Huom:
Veteen? Täh? Ei varmasti tule yhtä hyviä kuin maitoon tehtynä. En voisi kuvitella tekeväni pullataikinaa veteen.
Voi kuule, allergisten lasten takia sitä joutuu välillä tekemään vaikka mitä.
No ymmärrän toki, kaveri on maitoallerginen ja hänelle joudun tekemään vaikka mitä ruokia aina erilaisilla maidon korvikkeilla tai ilman kermaa jne. Mutta että joku tekisi munkit ihan huvikseen veteen, jos ei siis ole pakko, niin sitä en kyllä käsitä.

No minä ainakin ihan "huvikseen" veteen tein =) Oletko edes ikinä maistanut kunnollisia veteen tehtyjä,kun nuin tarkkaan tiedät veteen ja maitoon tehdyn eron?
Itse asiassa olen ja erilaisiin maidonkorvikkeisiin myös. Laskiaispullaa söin maitoallergisen kaverin luona. Pulla oli tehty veteen ja kerman sijaan oli jotain kamalaa soija"kermaa" ja kiitos ei enää koskaan. Aivan kammottavaa. Otan osaa, jos sellaisia on allergian takia pakko syödä. Sorry vaan, ei tietenkään ole pakko uskoa...
 

Yhteistyössä