Te, jotka osaatte tehdä oikeasti hyvää imellettyä perunalaatikkoa ja saatte sen siis hyvin imeltymään?

  • Viestiketjun aloittaja joulumuori
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Mistä sitä tuon oikean lämpötilan sitten löytää... Onko joku kokeillut lämmittää saunan ja siellä jälkilämmössä imellyttää, mahtaisiko toimia?
Ainakin lähdeaineistoissa on tiedot amylaasireaktioiden lämpötiloista. Perunatärkkelyksen imeltämiseen käytettyjen viljan amylaasien toimintalämpötila on noin 65-70 astetta. 60 asteessakin vielä imeltyy, mutta hitaasti.
 
55 asteinen 30 tuntia
Mistä sitä tuon oikean lämpötilan sitten löytää... Onko joku kokeillut lämmittää saunan ja siellä jälkilämmössä imellyttää, mahtaisiko toimia?
Oikea soseen imeltymislämpötila on 65 astetta. Kun noin 65-70 asteisen soseen laittaa noin 68-70 asteiseen uuniin, niin soseen lämpötila pysyy silloin noin 65 asteisena ja sose imeltyy noin 3 tunnissa.
 

Yhteistyössä