Tavallinen valkovuoto?

  • Viestiketjun aloittaja öhöm
  • Ensimmäinen viesti
öhöm
Kertokaapa minkälainen on teidän mielestänne tavallista valkovuotoa? Itselläni esiintyy joskus paakkuja ja sitten nestemäistä valkovuotoa josta ei jää edes pikkuhousuihin jälkiä kuivumisen jälkeen. Harmillista kun ei voi edes kireitä farkkuja käyttää :( .
 
Niinpä.
Valkovuoto vaihtelee kuukauden päivän mukaan. Kuukautisten jälkeen se on vähäistä, kierron puolivälissä se muuttuu kirkkaaksi, venyväksi, ja limaiseksi, silloin on yleensä kosteampi tunne, se tarkoittaa että on ovulaatio, jolloin raskaaksi tuleminen on mahdollista. Sen jälkeen vuoto taas muuttuu valkoiseksi. Jos vuoto on todella runsasta, kokkareista ja pahanhajuista, on kyse tulehduksesta.
 
öhöm
Eli mun vuoto on semmost limasta ja aika runsasta jo heti menkkojen jälkeen 5 pv pääst. Ja kokoajan ""märkä"" tunne... Pitäiskö kipaista terveydenhoitajalla vaikka vähän arvelluttaa?
 
dizz
Käytätkö pikkuhousunsuojia? Minulla ainakin niiden käyttö aiheuttaa juuri tuon märän tunteen, siispä en niitä käytäkään kuin korkeintaan ihan menkkojen loppuvaiheessa muun suojan sijasta.
 
juu
http://www.kutri.net/iblog/C1537542522/


""Mitä jokaisen naisen pitäisi tietää kuukautiskierrosta

Varoitus! Tässä jutussa asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, ts. annetaan ihanaa limainfoa, joka saattaa iljettää herkimpiä (miehiä)!!!

Vaikka olen saanut ""nauttia"" kuukautisista jo yli 15 vuoden ajan, vasta pari kuukautta sitten opin ymmärtämään naisen hormonikiertoa kunnolla. Nyt toivon, että olisin oppinut nämä asiat jo vuosia sitten, mutta parempi edes nyt kuin ei koskaan.

NAISEN KUUKAUTISKIERRON ERI VAIHEET

1. KUUKAUTISET (n. 2-5 vrk)

Naisen kuukautiskierto alkaa ensimmäisestä kuukautisvuotopäivästä, jolloin kohdun limakalvon pintakerros valuu pois ""turhana"".

2. KUIVA KAUSI (n. 2-5 vrk)

Kuukautisia seuraa muutaman päivän ""kuiva"" kausi, jolloin emättimestä ei oikeastaan erity juurikaan mitään limaa.

3. LISÄÄNTYVÄ LIMA (n. 5-12 vrk)

Kuivan kauden jälkeen estrogenin määrä ja limaneritys alkaa taas pikku hiljaa lisääntyä kun elimistö valmistautuu lähestyvään ovulaatioon:


- ensin tulee päivän tai parin ajan hieman paksua, tahmaista valkovuotoa
- sitä seuraa päivän tai parin ajan lisääntyvä ja ""juoksevammaksi"" muuttuva valkovuoto
- ...jota seuraa päivän tai parin ajan todella runsas ja kosteusvoidemainen valkovuoto

Tänä aikana kohdun limakalvo alkaa myös paksuuntua.

4. OVULAATIO (n. 1-2 vrk)

Ovulaation tienoilla valkovuoto muuttuu kirkkaaksi, sitkeäksi ja kananmunanvalkuaista muistuttavaksi (muistuttaa kiihoittumislimaa). Samoihin aikoihin voi huomata oman seksuaalisen halukkuutensa lisääntyvän. Jos kirkkaan liman päiviä on useampi, ovulaatio osuu yleensä viimeiselle limapäivälle.

Hormonitasolla estrogeni, luteinisoiva hormoni (LH) ja munasarjoja stimuloiva hormoni (FSH) kohoavat juuri ennen ovulaatiota huippuunsa ja romahtavat sitten äkkiä alas aiheuttaen kirkkaan liman ja kiihoittuneen olon lisäksi lämpötilan romahtamisen, munarakkulan puhkeamisen ja munasolun ""syöksyn"" munatorveen.

Joillain voi tässä vaiheessa tuntua joko kiukkuinen vihlaisu toisella puolella alavatsaa (kun munasolu irtoaa) tai ""tylppää"" jomotusta (puhjennut munarakkula ""kirvelee"").
Munasolun irrottua puhjennut munarakkula muuttuu keltarauhaseksi ja alkaa hyvin pian (yleensä tuntien sisällä) erittää keltarauhashormonia progesteronia. Kehon lämpötila nousee nopeasti ja limaneritys tyrehtyy kuin leikaten. Ts. siinä vaiheessa kun aamulämpö on kohonnut, ovulaatio on jo ohi.

5. OVULAATION JÄLKEINEN KUIVA KAUSI (n. 10-16 vrk, useimmiten 12-16)

Ovulaatiosta kuukautisiin asti limaneritys on yleensä melko vähäistä. Tämä väli on jokaisella naisella melko vakio. (Ts. jollain 10-13 vrk, jollain toisella 12-14 vrk jne.).

Tämän ajan sekä estrogeni- että progesteronitaso ovat korkealla, kehon lämpötila keskimäärin korkeampi kuin kierron ensimmäisellä puoliskolla ja myös energiankulutus korkeampi kuin kierron ensimmäisellä puoliskolla.

Mikäli ovulaation yhteydessä munasolua ei ole hedelmöitetty (ts. et ole raskaana), muutama päivä ennen kuukautisia progesteroni- ja estrogenitasot romahtavat dramaattisesti, mistä (ilmeisesti) seuraa monelle naiselle valitettavan tutut PMS-oireet: turvotusta, makeannälkää, kärttyisyyttä, finnejä yms. kivaa.

Kierto päättyy viimeisenä päivänä ennen kuukautisia ja ensimmäisenä kuukautispäivänä koko rundi alkaa uudestaan...""
 

Yhteistyössä