Tappaako kuumennus listerian?

  • Viestiketjun aloittaja odottaja
  • Ensimmäinen viesti
odottaja
Alkuperäinen kirjoittaja plääh:
kauttaaltaan +72 niin listeria tuhoutuu, siis sisälämpötilakin
Eli keittämisen pitäisi riittää? Entä kun mulla on keittoa, johon tuli sulatejuustoa ja kaikki pikku paakut ei millään sulaneet vaikka keitin ainakin 5 min?
 
"Pirkka"
Tässä olisi hyvä niksi hermoheikoillle listeriaa pelkääville. Kun olet kuumentanut ruokasi (einekset ja muut) mikrossa ja pohdit lämpenikö ruoka tarpeeksi eli yli 72 asteen ja joka kohdasta, mikro kun lämmittää ruoan epätasaisesti...

Tökkää mikrosta ottamaasi ruokaan elektroninen paistilämpömittari! Parissa sekunnissa saat lukeman ja varmuuden että tarpeeksi kuumaa on. Ota lämpö muutamasta eri kohdasta ruoan keskeltä. Pienellä vaivalla sain itselleni mielenrauhan tällä systeemille ja mittarikin sai muuta käyttöä kuin sen pelkän joulukinkun paiston.
 

Yhteistyössä