Tapaamisista

  • Viestiketjun aloittaja Äiskä--
  • Ensimmäinen viesti
Äiskä--
Halusin tietää että mikä on tavallinen käytäntö kun vauva syntyy ja vanhemmat ei ole yhdessä niin miten olette sopineet isän ja vauvan tapaamiset? Missä tapaavat? Kuinka kauan kerralla ja kuinka usein?
 
Ei ole sovittu mitään virallista. Isä vierailee luonamme kerran kuukaudessa viikonloppuna ja asuu tuon ajan meillä. Me olemme olleet hänen luonaan pari kertaa. Lapsi on vielä alle vuoden. Ikävää on välimatka, jota on yli 500 km. Neuvottelun alla kuinka toimimme jatkossa.
 
Elviira harmaana
Eikös jossain lakitekstissä sanota, että alle vuoden ikäistö lasta ei tarvitse vielä luovuttaa tapaamisiin yksin.
Vaan tapaamiset tapahtuu huoltajan kotona. Eli siis tässä tapauksessa äidin, mihin isä tulee katsomaan.

Meillä lastenvalvoja kysyi tapaamisista, kun käytiin sopimassa elatuksista ja tunnustamassa isyys.
Siellä tuon kai voi sopia, ja saa mustaa valkoiselle niin ei ole sitten epäslevyyksiä jatkossa :)
 
mie84
Meillä tapaamiset pyöri vauva-aikana hyvin, isä kävi joka keskiviikko 16-20 ja lauantai tyttöä hoitamassa, monesti niin, että minä kävin esim. kyläilemäs/kaupas sillä aikaa. Puolen vuoden iäs alkoi kyläileen ensin pari tuntia kerrallaan isän tykönä tai oikeastaan isän kanssa mummon luona. Sit reilun vuoden iäs yökyläilyä ja 2 vuotiaasta alkaen joka kolmas vloppu isän luona.

Nyt tyttö kohta 5 v ja isää ei enää kiinnosta....muutti toiselle paikkakunnalle, ilmoitti muutosta viestillä ja nyt ei oo 6 kuukauteen kuulunu mitään...=( (uusi nainen vei voiton ja lapsi unohtui)

Onneksi isän vanhemmat ihania ihmisiä, tytöllä kiinteä suhde heihin, he hoitavat ns. "isä-viikonloput", eli sillon kun olis isä vloppu, tyttö menee mummolaan! ja muutenki ottavat jos tarvis=)
 

Yhteistyössä