Tanskaan Legolandiaan 2 aikuista + 3 lasta

  • Viestiketjun aloittaja matkalle
  • Ensimmäinen viesti
matkalle
Kokemuksia, oletteko menneet autolla-laivalla? Lentäen? Valmis matka? Räätälöinyt itse?

Valmis matka tulis maksamaan noin 2500€

Lennot saisi noin 600€:lla, mutta missä kannattaisi majoittua? Paljon maksaa auton vuokraus?
Mitä tulisi huomioida jos itse räätälöi matkan?

Lapset 7-v ja kaksi 9-v
 
matkalle
Miksi ette silloin talvella ota lapsia mukaan?
Lapset saivat päättää, että haluavatko legolandiaan vai tehdäänkö lintsireissu ja pari muuta pienempää reissua kesällä ja talvella etelään. Eivät halua etelään, joten lähdemme sinne kahden. Mies yrittäjä ja ei saa kesällä pidettyä pitkää lomaa kerralla, talvella pitää sitten viisi viikkoa.
 
"aino"
Legolandiin kannattaa mennä, on tosi kiva paikka. Majoitukseksi kannattaa valita Lalandian mökkikylä, siistejä, uusia mökkejä, joissa kaikki kodinkoneet kuivausrumusta alkaen. Miinuksena sijainti suht lähellä lentokenttää, lentomelu kuuluu jonkinverran. Lapsiperheelle kuitenkin helpompi vaihtoehto kuin hotelli.
 
"Näin meillä"
Muutama vuosi sitten 2009? Lensimme suoraa Helsingistä Billundiin, 2 aikuista ja 1 lapsi. Legoland- hotellilta sai soittamalla kuljetuksen lentokentältä hotelliin. Hotellista pääsi sisäkautta sivuportista sisään legolandiin. Päivän aikana pääsi käymään huoneessa. Vietimme kaksi päivää puistossa ja kolmannen päivän leijonapuistossa (Givskud tai jotain sinne päin), jonne ei olisi päästy ilman autoa. Muuten pärjättiin hyvin ilman autoa.

Varmasti lapset ovat juuri sopivan ikäisiä huvittelemaan Legolandissa. Ehdottomasti kaksi päivää itse puistoon, ekana päivänä voi kokeilla kaikkea ja toisena päivänä voi napata ne parhaat palat. Puistossa oli silloin paljon kivoja istuskelupaikkoja, joissa sai syödä omia eväitä. Meillä oli mukana keksejä, hedelmiä ja paljon juotavaa.

Saa kysyä lisää! Muuta ei nyt tullut mieleen.
 
ieras
Etelästä kun löytyisi lisäksi paljon muutakin kuin vain vastaavia huvipuistoja pilvin pimein.
So not, mutta miksi pitäisi mennä etelään, jos haluaa legolandiin? Me ollaan menossa myös kesällä ja tiedän pari muutakin perhettä, jotka menee. :) Kaikki autolla. Vaikka täytyy sanoa, että hinnan puolesta vaikuttaisi tulevan samaksi kuin lento, ja lento lisäksi nopeammin perillä. Toisaalta sitten perillä on helpompi liikkua omalla autolla. Vuokraaminen on hyvä vaihtoehto sekin, mutta siitä taas tulee hintaa lisää.

Majoittua voi hotellissa tai vaikka vuokramökissä, niitä Tanskassa on paljon, mutta tälle kesälle suurimmaksi osaksi jo varattuja. Kannattaa huomata, että monet majoitusliikkeet tarjoaa pakettihintaan 2 päivän lippuja Legolandiin, tulee halvemmaksi kuin itse makasaen.
 
Bvvv
Me ollaan tehty useampi reissu auolla legolandiin (2 aikuista + 4 lasta). Ollaan menty autolautalla Tukholmaan ja ajettu Ruotsin läpi Tanskaan. Matkalla ollaan oltu yleensä yli viikko, eli ollaan yhdistetty reissuun myös muita kohteita. Majoituksena meillä on ollut (niin Tanskassa kuin Ruotsissakin) mökkimajoitus(etsitty itse netistä). Tällä tavoin reissu ei oo pahanhintanen, tai riippuu ainakin lähinnä vain mökkimajoitusten tasosta ja hinnoista. Tanska on tosin aika kallis maa, joten ruokakustannukset (varsinkin Legolandissa) voi tulla yllättävän suuriksi.
 
haloo
Miksi ihmeessä tietynlaiset ihmiset ovat heti ihmettelemässä "eikö etelä olisi parempi vaihtoehto?" Hyvänen aika, ette itsekään valitse teidän lomapaikkaa sen mukaan, mitä muut ovat mieltä. Suvaitsevaisuutta ihmiset, kyllä jokainen tietää omalla kohdallaan, mikä on heille sopivin. Ei aina pidä ensimmäiseksi tyrmätä ja olla besserwisserinä sanomassa mikä on parempi vaihtoehto, sitä ei edes kysytty!!
 
matkalle
Niin tuohan se on että jos autolla lähtee niin matkaan menisi varmaan se viikko. Mies saa kyllä järjestettyä niin että voimme matkaan lähteä milloin vain, mutta ei voi olla kuin maksimissaan neljä päivää poissa, ihan maksimi olisi viisi päivää, kerralla. Tuollainen kolmen päivän reissu onnistuu kuitenkin ihan parhaiten
 
"vieras"
Niin tuohan se on että jos autolla lähtee niin matkaan menisi varmaan se viikko. Mies saa kyllä järjestettyä niin että voimme matkaan lähteä milloin vain, mutta ei voi olla kuin maksimissaan neljä päivää poissa, ihan maksimi olisi viisi päivää, kerralla. Tuollainen kolmen päivän reissu onnistuu kuitenkin ihan parhaiten
Sitten kannattaa suosiolla varata lennot. Yhdensuuntaiseen matkaan menee autolla yö laivassa + koko päivä ajoa ja vasta illalla perillä -tää siis, jos jaksaa ajaa yhtä soittoa koko matkan, se on ainakin 10 tuntia ajoa! Monet yöpyykin matkalla, mekin on sitä harkittu.
 
"kesis"
oltiin juuri viime kesänä. muksut silloin 3 ja 6v. omalla autolla ja laivalla. 10h miltein yhtäsoittoa ruostin läpi ja tanskaan mökille. mökki mukavuksilla n.60km legolandista n.500e/vko. ja se mökki oli siisti ja todella tilava.itse varasin netin kautta. laivamatka kait jotain 200e piteet vähensivät summaa. huomattavasti halvempaa mennä autolla ja siinä saa muutenkin sitten kiertää tanskaa.käytiin dyyneillä tanskan toisella puolen ja käytiin saksankin puolella kääntymässä.
 
"vieras"
me oltiin viimekesänä reissussa: lennot kööpenhaminaan, majoitus puolessavälissä goldingen kaupungin lähellä ja auto siis vuokrattiin etukäteen lentokentältä.
tykättiin majottua muualle kuin sinne kaikkien turistien sekaan, matkaan hotellilta legolandiaan meni puolisen tuntia eli ei paha matka ollenkaan ja näki tanskasta muutakin kuin pelkän legolandian.
paikallisissa kaupoissa legot halvempia kuin legolandiassa ;)
tanska oli kiva paikka ajella, nopeudet vähän vähemmän kuin suomessa, tiestö samanlainen kuin suomen maaseudulla. uimarantoja löytyi joten suosittelen!
 

Yhteistyössä