Tampereen ava, ovumia tai väestöliitto

oisko antaa suosituksia ja kokemuksia? Mietinnässä on siirtyminen yksityiseen. Valintaa tietysti hankaloittaa se et en tiedä onniistuuko joka paikassa se et ultrat tehtäis kotipaikkakunnalla. Mut jos joku osais vähä kertoa kokemuksia, niin oisin tosi onnellinen.
 
Avaklinikan sivuilla sanotaan, että kontrolliultrat on mahdollista tehdä omalla paikkakunnalla. Ovumialla ainoana ei ole kelan suorakorvausjärjestelmää, mutta silti menisin nyt sinne hoitoihin jos vielä voisi valita. Niillä on tosi hyvät onnistumisprosentit ja kohtuulliset hinnat. Me ollaan väestöliitolla, eikä mitään pahaa sanottavaa paikasta.
 
Me oltiin Tampereen väestöliitossa, siellä ainakin sopi että ultrat tehdään omalla paikkakunnalla. Koin sen vaan tosi hankalaksi, koska jouduin itse soittelemaan ultratuloksia klinikalle ja lääkäri puhelimessä mietti uusia annostuksia yms.
 
Kiinnostaa myös VL ja Ovumia vertailu.. montako ultraa noiden ivf-hintaan kuuluu? Montako niiden lisäks suunnilleen tarvii (jos esim. lyhyt kaava)?
Mitä jos käy niin huonosti ettei siirtokelpoisia alkioita saada, velotetaanko jonkinverran maksua silti?
 
Astarte
Tampereen Väestöliitosta ei ole kuin valtavasti kehuja. Ihana ja asiantunteva henkilökunta. Ultraukset voi tosiaan hoitaa muuallakin.

Ivf:ssä ultrauksia tulee lyhyellä kaavalla yleensä 2-3 ennen punktiota ja siirtoa. Väestöliitossa hinnat taitaa mennä suoraan ultrien ja toimenpiteiden/lääkäritapaamisten mukaan eli jokaisella on oma hintansa, josta tulee sitten könttähinta. Tavallaan siis mitään ei sisälly Ivf:ään. Näin ainakin muistaakseni.

Jos siirtoon ei päästä, niin maksettavaksi jää varmaankin siihenastiset toimenpiteet.
 
Me ollaan hoidossa Avalla, josta pelkkää hyvää sanottavaa hoidon ja henkilökunnan suhtautumisen suhteen. Tosin nostivat aika reippaasti hintoja vuoden 2009 puolella. Aikataulut on todella joustavat.

Ovumian suhteen kannattaa huomioida, että siellä onnistumisprosenttia nostaa Tays:n potilaiden osuus ja julkisella puolella "potilasaines" on nuorempaa ja kaikki tapaukset ei ole niin hankalia kuin monella pelkästään yksityisellä klinikalla. Ovumiassa tehdään nimittäin Tays:n hoitojen labrapuoli ja ne lasketaan tuloksiin mukaan. Eli prosentit eivät ole ihan vertailukelpoisia keskenään. Mutta Ovumialla on kyllä erittäin hyvä labraolosuhteet ja he painottavat juuri sen merkitystä hoitojen onnistumisessa.

Minusta hoidoista pitää kyllä valitettavasti maksaa ivf:n osuus, vaikkei siirtoon päästäkään: Tutkimukset ja hoitohan on joka tapauksessa tehty. Meillä ollut yksi tilanne lähellä tuota ja silloin kyllä maksua pienennettiin eli täyttä hintaa emme maksaneet.
 
Juu mekin ollaan AVA:lla ja sama juttu että pelkkää positiivista sanottavaa on muuten mutta paitsi juuri tuo hintojen nousu.. Tuon mäkin haluaisin tietää että missä noita klinikka kohtaisia onnistumisprosentteja voi nähdä??
 
Minullakin on tähän asti Väestöliitosta sanottavana vain oikein hyvää. Meillä oli aivan mahtava lääkäri ja hoitajat oli ihania. Nyt olen todella harmissani, koska tämä vanha, tuttu lääkäri on lähtenyt muualle ja samoin yksi hyvä hoitaja on poissa. Ehkä se tästä, mutta nyt harmittaa valtavasti. :(
 
http://www.stakes.fi/FI/tilastot/aiheittain/Lisaantyminen/hoidot/index.htm

Osoitteesta löytyy perustilastotietoa hoidoista. Tässä julkisessa rekisterissä ei kuitenkaan eritellä tietoja klinikkakohtaisesti. Käsittääkseni klinikat keräävät ja raportoivat omia tuloksiaan ja vertaavat niitä näihin ja kertovat ne tietysti omalta kannaltaan hyvässä valossa. Vertailu klinikoiden välillä on hankalaa, koska klinikat tosiaan raportoivat omiin lukuihinsa tietoja eri tavoin, potilaiden ikä, taustat ja hoitohistoria ovat erilaisia, hoitolinjat vaihtelevat jne.

Toinen juttu on se, voiko tai kannattaako klinikoita yrittääkään pistää järjestykseen. Hommahan ei ole kiinni yksin klinikasta tai sen hoidon tasosta vaan niin paljon on roolia sillä, millainen on potilas ja potilaan vaste hoitoihin. Helposti sitä vaan syyttää esim. epäonnistumisesta juuri klinikkaa, vaikka sama tilanne voisi olla kaikilla klinikoilla.

Itse koen, että klinikan valinnassa tärkeää on se, että yhteydenpito, aikataulujen järjestely ja keskustelu henkilökunnan ja lääkärin kanssa toimii. Silloin voi miettiä ja puhua avoimesti eri vaihtoehdoista, lisätutkimuksista ja kokeiluluontoisista asioista. Silti välillä tulee fiilis, että voi kun meitä jotenkin "hoidettaisiin" paremmin tai miksi jollakin toisella klinikalla tehdään asioita toisin, vaikka näissä hoidoissa ei ole mitään autuaaksi tekevää kaavaa, jonka joku jossakin osaisi ratkaista paremmin.

ÄÄh, nyt meni turhaksi filosofoinniksi :headwall:
Kaikki me joka tapauksessa ansaitaan hemmetin hyvää hoitoa ja kohtelua tässä rankassa suossa!
 
nosto... ^

Onko kellään tietoo/kokemusta tälläsestä.. löysin sattumalta.

Uusi Gynekologikeskus Oy (TUG)
Hämeenkatu 22 B
33200 Tampere


http://www.hedelmallisyys.fi/concern/ivf-klinikat.jsp
Kun sivusto väittää että tääkin ois ivf-klinikka.. vai onko kuitenkaan? Enpä ollu tästä ennen kuulukaan..
 
Vastasin jo toiseen ketjuun, mutta tänne sama:

Ovumiallakin on nykyään Kelan suorakorvausjärjestelmä. Soitin maaliskuussa, ei jonoja. Valittiin Ovumia, koska se on myös PSHP:n valitsema palveluntarjoaja hedelmöityshoitoihin. Kai ne ammattilaiset ovat valinneet parhaan hinta-laatusuhteen PSHP:n hoidoille. Ja just ton Tays-yhteyden takia moni kavereista on ollut kunnallisissa hoidoissa Ovumialla (mä vaan en halua enää odottaa kaupungin jonoissa!). Kaikilla niillä nyt jo muksukin! Tiedän kyllä, ettei se mikään varma juttu ole, miten itsellä tärppää. Kaverit ovat kehuneet Ovumian lääkäreitä: ensin keskustellaan omasta tilanteesta ja haluista/tarpeista ja sitten vasta mietitään yhdessä paras hoitoprosessi. Ei mitään liukuhihnahommaa.
 
Me ollaan oltu loppukesästä 2012 Ovumian asiakkaita. Heillä tosiaan on Kelan suorakorvausjärjestelmä, kuten Mimuttu jo sanoikin. Itse olen ollut erittäin tyytyväinen heidän palveluihinsa. Ajan on lähes aina saanut juuri siihen kellonaikaan kuin on halunnut ja sille lääkärille jolle on halnnut. Lääkäreiden osaaminen on ajantasalla ja hoitajat todella empaattisia ihania ihmisiä. Suosittelen lämpimästi.
 
Mekin oltiin Ovumialla IVF-hoidossa. Ei mitään pahaa sanottavaa, ihania ja empaattisia ihmisiä ja ystävällistä palvelua. Aikoja sai aina silloin kun tarvitsi. Tuloskin toivottu heti ensimmäisestä siirrosta, vaikka tämä ei tietenkään johdu täysin klinikasta... ;)
 

Yhteistyössä