Tammikuun 2007 taaperot



Heipsan!

Tässä minun koulunkäynti taas nähdään. Sain läksyjen sijasta valmiiksi tollasen villapuvun Kristalle. Samalla kun on valvonut noiden lasten sairastelujen takia niin nitkuttanut menemään. Hieman iso siitä tuli, mutta pitis olla lämmin kun seitsemän veljestä lankaa käytin (tarjouslaarista hankittua... :whistle: opiskelijabudjetti?).Ihka ekaa kertaa sain mitään noin isoa valmiiksi, jos ei oteta vaunupeittoja lukuun. Nyt kun on innostusta ja vielä saa tehdä aika pientä kokoa niin pitää yrittää hyödyntää sitä. Joskus koulussa sain kyllä aika tarpeekseni niistä sukista ja lapasista, ne kun ei onnistuneet ollenkaan. Oli peukalo keskellä kämmentä ! :LOL:

Tauti alkaa Kristallakin pikkuhiljaa hellittämään. Maitoa tuo tyttö kyllä vain jois, mutta ruokaa ei niin paljoa. Kuitenkin se kiinteä alkaa jo pysymään sisällä huilaamatta samantien läpi. Nyt on mies ja poika sitten mahataudissa. Ja minua se ei ole vielä tavoittanut. Toivottavasti ei tulekaan...Eiköhän tässä viikonloppua kohden aleta olemaan jo kunnossa koko perhe. Väsy painaa kaikilla, Kristakin on nukkunut nyt kolmia päiväunia ja silti untakin riittää vielä yöksi. Taidan hoitaa tän viikon kotona, jotta saa kunnolla kerättyä voimia.

Äiti-Kengu: meillä ei puhuta oikeestaan mitään ymmärrettävää, paitsi mitä nyt isi ja äiti, ei ja mmtä (mitä?). Raatailee kyllä kovasti, mitä lie murretta kun ei ymmärretä :heart: :D Vuoden ikäisenä oppi kävelemään.

Mutta nyt taistelemaan tuon syönnin kanssa, harkitsin jo kovasti, että ostanko niitä ihka ensimmäisiä soseita, mutta jospa se suu tottuis taas pikkuhiljaa tuohon karkeampaan.

Pakkasta pitelee vihdoin! (-13*)

Vilipi ja Krista
 
Meillä ei vielä kävellä mut sanoja tulee mm. äiti, isi, lamppu, auto, ei saa, aippa (vaippa), kakka. Olikohan muuta :snotty:

Jaahas, nyt sitte peruuntu rats.tunti pakkasten takia :whistle: millonhan sitä oikeesti pääsee kunnon tunnille ku nää säät täällä on mitä on. Liikaa lunta, liikaa pakkasta, liikaa jäätä... :kieh: Jos joku haluaa vaihtaa lumen ja pakkasen maneesiin niin pistäkää yv:tä :LOL:

Lauantaina ois mummoni 80-v juhlat, pääsee taas mässäämään :p Sitä ootellessa... :wave:
 
epuska
Moro,

Maalle muutto onnistunut, ja nettikin toimii. Pienellä viiveellä. Paljon on multa mennyt ohi, mm. tuo pottasota. :D

Me käytiin täällä maalla 1v neuvolassa ja pitää mennä 1v 3kk neuvolaan, sillä terkkari haluaa seurata kehitystä. Justiina seisoo tukea vasten ja kävelee puita pitkin, mutta ei siis ilman tukea. Ei myöskään sano sanoja, höpöttää vaan kaikkea, tavuja ja muuta höpötystä. Osaa tosin vastata kysymykseen, "miten lammas sanoo" (PÄÄ) ym. :) Eikä Justiina myöskään suostunut istumaan neuvolassa hänelle laitettuun tuoliin (Terkka laittoi tuolin lattialle ja sanoi, että istu tuohon, meillä ei ole kotona sellaista pikkutuolia, jossa tyttö voisi itse kiivetä ja istua.) Eikä halunnut painaa fisher pricen lelun näppäimiä. (Kotona osaa esim. painaa kyllä sähkönappulaa, jotta valo syttyy...)Lopulta, aikansa meitä tuijotettuaan (oli aika vähäsanainen tämä uusi terkka, entinen oli meistä mukavampi, kun oli iloinen ja puhelias....)kysyi multa "Oletko SINÄ huolissasi lapsesi kehityksestä?" En tiedä mitä tuohon olisi pitänyt vastata. Kai sitten on syytä olla. Terkan mielestä ainakin, kun tyttö oli neuvolassa jo 1v 2 viikkoa. JA niin tuli sitten määräys mennä 1v 3kk neuvolaan, joka terkan mukaan järjestetään vain tarvittaessa, jos lapsi tarvitsee erityisseurantaa.

Että miten teillä muilla? Onko tämä meidän tyttö nyt tosiaan niin jäljessä? Osa kuitenkin kiivetä portaita ja tulla vähän alaskin, juo mukista ja harjoittelee lusikalla syöntiä, tuntuu ainakin välillä ymmärtävän puhetta. Eihän sitä koskaan omastaan muuta ajattele, kuin että nerohan tuo on, mutta ehkä sitten olen ollut väärässä. :/

Hyvähän se on, että seurataan ja blaa blaa blaa, mutta ihmettelen, kun ei kai kaikki 1v jo puhu ja kävele?

Nyt en ehtinyt kovin näihin muihin vielä kommentoimaan, kun ei oikein ehdi lukemaankaan nyt, anteeksi, tyttö könyää tuossa kylkeä vasten, ja oli vaan tämä oma huoli päällimäisenä.

Nimim. omanapainen
 
Epuskalle pikasesti:

:eek: Melkonen terkka! Ei todellakaan ole tyttö kehityksestä jäljessä! Mielestäni hän osaa kyllä 1vuotiaalle "tarvittavan" paljon asioita. Ei yksi vuotiaan tarvitse kävellä ja puhua, ei suinkaan. Tukea vasten kävelee kuitenkin, niin se kyllä jo varmistaa, ettei motorista estettä tuetta kävelyyn ole. Joillakin vain ottaa aikaa hieman enemmän, että uskaltaa sen otteen irrottaa ja lähteä itsekseen taapertamaan. Siis olis kyllä mielenkiintoista tietää, mitä lapsen olisi yksivuotiaana sen teidän terkan mielestä osattava.
 
Mikä ihmeen terkka Epuskalla on?! :eek: täältäkin.
Muistuta häntä ensi kerralla, että Justiina on siis vuoden eikä kaksi. Ihan pölvästi...
Mihin ilmansuuntaan muutitte? Kivaa, että saitte kaiken kuntoon. Rempassa kun tuppaa niitä yllätyksiä aina tulemaan. Tai ei kai ihan aina?
Meidän 4-v taitaa olla kipeä. Joku flunssa on ilmeisesti tulossa. Voi vitsi.

Mä pääsen tänään kaupungille ihan yksin. :D Lumimyrskyyn tarpomaan. Menen etsimään miehelle 30-v lahjaa ja ostan hääpaikalle valkoisia lakanoita pöytäliinoiksi. Saavat pojat ne sitten sänkyihinsä, kun meillä ei ole juurikaan tavallisia laksuja. Kaksi pämpästä yhdellä iskulla. :D
Löytyykö lahjaideoita miehelle jolla on jo kaikkea??
 
:eek: täältä kans kyseiselle terkkarille!!! Uskomatonta...

Onpas väsy päivä, aamusta asti niin on väsyttäny vaan et haluttas kipata päikkäreille, muttei oikein onnistu. Pakkanen onneksi laski hieman et päästiin pihalla käymään happihyppelyllä mut eihän nuo lapset siellä kovin kauaa tarennu olla. Pitäs päästä kunnon juoksulenkki tekemään, jos ees hartiat vähän pääsis nuista jumituksista :/ vali vali, väsyttää vaan :|
 
epuska
Huh,

nukahti tosi aikaisin päiväunille pieni. Mutta käytän siis ajan hyödyksi ja vastailen. Kiitokset vaan Annette ja Myyra. Näin vähän ittekin ajattelin. Mutta mennään nyt sinne tarkastusneuvolaan ja katsotaan, mitä sitten sanotaan. Se terkka oli kyllä outo. Mutta noitahan riittää joka junaan.

Myyra :Muutettiin etelään, Akaaseen. Hyvin on viihdytty ja junalla pääsee nopsaan Tampereelle (18min). Remppa on vielä vähän kesken, yllätyksiä siis voi tulla. On pari pientä jo tullutkin. Mm. sauna ja kylppäri pitääkin korjata lähivuosina. Ja vessaakin ilmeisesti. Just kivoja isoja juttuja. Mutta tarkemmat selvitykset tilojen kunnosta puuttuu vielä. Ei mitään hometta tai kosteutta (kai), vain tyypillistä 80-luvun rakentamista. Ei ollu säännökset ihan sitä, mitä nykyään. Mutta nyt on oma piha ja tilaa ja mullakin oma ompeluhuone, jonne voi jättää kaikki harrasteet levälleen, eikä tarvitse pelätä, että Justiina syö neuloja. Mieskin sai työhuoneen ja Justiina oman huoneen. Kaikki on siis tyytyväisiä.

Öö... maidosta täällä ainakin oli puhetta. Me käytettiin hetki hyla-maitoa nannin jälkeen, ihan vaan, kun ajattelin, että maku olis lähempänä nannia. Nyt tavallista on annettu, eikä siitä kai mitään oireita ole tullut. Ruokia on Justiina syönyt jo muutaman kuukauden ajan samoja kuin me, mutta mausteisimpia ei olla annettu. Potalla istuskellaan silloin tällöin, Justiina on siinä viihtynyt, mutta ei musta sillä kyllä kiire ole. Ja entinen neuvolan täti (se kiva) sanoi, kun potasta puhuttiin, että siihen voi tulla ihan totaalikieltäytyminenkin jossain vaiheessa, kun näin ajoissa (alle 1v) pottailun aloittaa, ja silloin on parasta pitää taukoa. En ota paineita. Serkkuni oli vielä 3v ihan vaipoissa, ja ihan kasvoi isoksi kunnon mieheksi.... =)
 
No olipas epuska sulla tökerö täti neuvolassa.Ei kukko käskien laula.Monelle pienelle tulee jännittäminen ja eivät suostu tekeen käskettyjä asioita.
kasperi juo luomumaitoo,kun tavallisesta tulee oireita.Täytyis saada lastenlääkärille lähete ja tutkituttaa mistä johtuu oireet.
Meillä ei tykätä käydä potalla,istuu mielummin pytyllä supistajan päällä.Vaippaan kyllä yleisemmin tuotokset tulee.
Täällä tuiskuttaa lunta siihen malliin,etten ulos ole lähtenyt pikkusten kanssa.
Myyra mites olisi lahjakortti kylpylään?(takaajatuksena,että vietätte kahdenkeskistä aikaa)
Nyt hörppään kuppi kuumaa kaakaoo
 
Äiti-kengu tervetuloa mukaan!! :wave:

Ja epuska, on kyllä ollut tosi ihmeellinen terkka teillä.. :eek: Eikai meillä Topiaskaa kävele, eikä sano ees sanoja, muuta ku "vahingossa", ja silti terkka sanoi, että oikein hyvin kehittynyt!! Eli ei kyllä tartte olla huolissaan!!!

Meillä Topias tosiaan edelleen menee vain puuta vasten.. muutaman kerran on tehny niin,että päästää irti tuesta ja jää vain seisomaan, sitte yhtäkkiä huomaakin, ettei pidä mistää kiinni ja äkkiä laskeutuu.. :) Eli selvästi taitoa ois jo, kun vaan rohkeus riittäis.. ;)

Täälläkin tulee lunta ja kauhee tuuli.. en oo jaksanu nokkaani ulos laittaa, muuta ku postin hain.. Mut nyt topias kitisee...

 
Heips kaikki !

Pitkästä aikaa kuulumisia jaksan kirjoitella. Edelleen olen ns. taustailija eli luen joka jutun innokkaasti ja harvakseltaan kirjoittelen.

Vilipi , tuo on aivan mahtava tuo Kristan tukka! Ja nätin puvun olit tehnyt.

Meillä ollaan tammikuun alusta harjoiteltu tuetta kävelemistä mutta on tyttö melko rauhallinen yksikseen lähtemään. Hiukan kun yllyttää tulemaan luokse niin tulee kyllä, ihan hyvä kyllä et ottaa varovasti, ollaan ainakin isommilta muksahduksilta näin vältytty.

:p

Sit oliko se pulleroballerina joka oli lapsen kanssa jo paljonkin matkustellut??
Ollaan nyt ylihuomenna, lauantaina lähdössä kolmisin Inglesiin. Että olisko sulla vinkkejä miten saa ylivilkkaan, juuri kävelemään oppineen lapsen viihtymään koneessa 6 tuntia??
Hieman hankala ikä mielestäni matkustaa, vielä kun ei osaa piirtää, katsoa telkkaa kunnolla tms. ajan kulua... Muutamia leluja tietty mukaan..

Sit kysyisin, vieläkö teillä syödään yöllä? Meillä kun ei tunnu tuohon loppua näkyvän ja muutenkin nukkuu yöt edelleen huonosti. Alkaa olemaan mama hieman loppu :kieh:
Loman jälkeen koitetaan taas unikoulua, viimeksi siitä kun tulosta hieman tuli mutta sitten tuli kipeeks ja se siitä....

Mutta vastailkaahan jos jaksatte, innolla odottelen vinkkejä.

Mukavia hetkiä kaikille taaperoiden äideille, ovat taaperot nyt niin hyvässä ja hauskassa iässä ! :wave:
 
Sen verran tulin muuttopuuhien keskeltä kirjoittamaan, et, jos epuskan vauveli on mukamas kehityksestä jäljessä niin sit on meiänkin poitsu ja pahasti. :whistle: Täällä ei nimittäin nousta edes tukee vasten seisomaan, konttaamalla on kiva mennä eikä ylöspäin oo kiirettä. Neuvolassa ei sanottu muuta kuin, et 1v6kk on sellanen raja tuon kävelyyn alkamisen kans, sillon sit aletaan puuttuun asiaan. Mie en oo osannu ees olla huolissani, ku tuo esikkokin vasta 1v5kk alko kävelemään ja tuntuu, et aikaslailla samoissa menee kehityksessä nuo meiän naperot. Sanoja tulee kaikki yks, äiti, ja sekin vähän silleen sillon tällön.

Do diin, josko sitä menis jatkaan pakkailua/siivousta. Lauantaina olis sit muutto, joten heipat taas kaikille vähäks aikaa. :wave:
 
Viveka: Joonas ei syö enää öisin, mutta temppuilee sitten muuta senkin edestä :LOL: En ymmärrä mikä sillä on kun joka aamuyö herää ja valvoo varmaan tunnin-puolitoista. Ei huuda kun on meän vieressä yleensä silloin, mutta kiskoo minua hiuksista ja muuta tonkii ja ähertää. Eipä siinä itsekään oikein unta saa kun pitää olla valppaana, ettei lähde käppäileen sieltä. Osaa poika nimittäin tulla meidänkin sängystä pois ihan oikeaoppisesti, vaikka onkin aika korkea sänky.

Nyt on vasta alkanut Joonaksen mahavaivat helpottaa. 2 kakkaa on tämän päivän saldo, jihuu!!! Johan sitä kakkashowta kestikin kaksi viikkoa! Parhaana yönä pesin kakkapyllyä neljä kertaa :whistle: Tai parhaana? Liekö oikea sana :kieh: :LOL: Nyt jatketaan maidottomalla ja munattomalla linjalla. Kalasta ei tullut oireita, vaikka sunnuntaina kalasoppaa söi. Niin, tänään muuten annoin pari viipaletta juustoa, kun se on ollut pojan herkkua aikaisemmin ja nyt rupesi huutamaan Oltermannikimpaleen nähdessään. Osoitti juustoa ja huusi.. pakkohan se oli antaa :ashamed: :snotty: Toivottavasti ei mitään tulis siitä.

Niin joo, Joonas on alkanut sormella osoittaa asioita/tavaroita. Meillä roikkuu keittiön lampussa vielä synttärisankarin ilmapallot (kohta 2 viikkoa siinä roikkuneet), kun Joonas tykkää syödessään katsella niitä ja yleensä osoittaa palloja ja huudahtaa appo (pallo) ja minun pitää sormella tökätä pallot heilumaan ja sitten on pojalla hauskaa. Isäänsäkin osasi sormella osoittaa kun kysyin: missä isi? :) Ei sano vielä isiä eikä äitiä, mutta ymmärtää kyllä sanojen merkityksen.

Joku kyselikin sanavarastosta: Meillä on siis appo (pallo), amppu (lamppu), paapaa (nukkua), että (vettä), .... anna ja mämmää (maito) on sellaisia, mitä harvemmin sanoo. Sitten on yksi sana, mitä en tiedä mitä tarkoittaa: AUVO, en tunne ketään sen nimistä. Hokee usein tuota sanaa AU-VO :LOL: Liekö suunnittelee vaihtavan nimensä :D
 
Heipsan!

Viveka: onko teillä edessä päivä vai yölento ? Meillä oli päivälento Thaimaaseen joka meni yllättäen ilman mitään vääntöjä. Poika nukkui ja söi...hieman leikki parilla mukaan otetulla lelullaan. Paluulento oli yölento joten se menikin sitten ihan vaan nukkuessa.
Menolennolla poika kyllä tarkkaili paljon muita ihmisiä ja tykkäsi tapittaa ulos ikkunasta.

Mukavaa matkaa !

Annette: tänään kyselin neuvolassa kun meillä oli pojan masu nelisen viikkoa aika löysällä että mistä tämä voisi johtua. Meillä neuvolan terkka sanoi että jos suoli ärtyy jostain niin siinä menee helpostikin 3-5 viikkoa ennen kuin tilanne suolessa tasapainottuu ja toiminta palaa ennalleen eli kakka on normaalia.
 
jeps1, kyselit lennosta. Eli meillä lähtee kone 17.15 ja luulen et nukkuu kans jokusen pätkän ainakin. Lento on onneks suora lento Turusta.. Saattaapi vaan meidän hienot rytmit mennä heti sekaisin, perillä hotellissa kun ollaan varmaan vasta puolen yön jälkeen. Siinä sit menee varmasti hämmästeltäessä kaikkee uutta ennen kun uni tulee taas.
Jännään kauheesti jo miten kaikki menee ja varmasti ihan turhaa suurin osa :LOL:

Kirjoitanpa nyt mitkä asiat mietityttää... Jospa joku osaisi jotakin vastailla.

-Saako koneessa iltapuuron mitenkä hyvin lämpimäks? Kuulin et ei mikroo ainaka oo...

-Onko hotellissa meille pinnis. Hotelli kun iso, 350 huonetta ja kuulemma vaan 12 pinnistä jotka ovat maksuttomia niin ei voi etukäteen varaillakaan niitä. Ja sit sanoivat et kun huoneessa on kuitenkin sohvasta lisävuode mahdollisuus mutta eipä tuo tyttö siinä pysyis millään... Eikä tule enää nykyään mun unista mitään jos tyttö välissä, kiipeilee meidän yli ja sit jännään sitä enkä nuku...

Pienet ovat huolet mutta oon vähän liikaakin perusteellinen ihminen, kun nyt osais alkaa jo relata
:LOL:

Ja vielä sinulle epuska. Kylläpä on outo neuvolantäti, täällä yhdytään sit kans tohon et jos täti on tuota mieltä kehityksestä, ei meidänkään tyttö tarpeeks taitava ole.
Vaan kun omassa neuvolassa kehuttiin että kaikki tosi hyvin. Mitenkä voivatkin olla NOIN erilaisia ohjeet... Pistää kiukuttamaan.

Jospa jatkaisi töiden tekoa.
Ja kiitos jos jaksaatte taas vastailla....

 
Hei ja terveiset New Yorkista! Kaupunki oli mielenkiintoinen ja shoppailumahdollisuudet rajattomat... Sakulla oli mennyt tosi hyvin hoidossa se aika, kun oltii reissussa. Ensimmäisenä iltana paluun jälkeen tosin halusi molemmat vanhemmat viereen, kun oli nukahtamassa.

Viveka kyseli matkustamisesta. Iltapuuron saa lämpimämmäksi, kun pyydät vaikka tilkan kuumaa vettä ja sekoitat sen puuron joukkoon, niin jo on meillä ainaskin uponnut. Pinniksestä en osaa sanoa mitään, kun meille on aina varattu se etukäteen, mutta kannattaa vaan "kiusata" respan tätiä/setää, niin eiköhän sellainen jostain löydy! Kun lapsi osaa jo kävellä, on se aika vaikeaa yrittää pitää sitä paikallaan koko matkan, mutta antakaa vaan välillä juoksennella käytävillä! Ja oikein mukavaa matkaa koko perheelle ja nauttikaa siitä lämmöstä ja yhdessäolosta!!!

:heart: :heart:
 
Viveka: en oo ite koskaan edes lentokoneessa ollut ( oikeesti :LOL: ) et en sen kummemmin osaa auttaa kun että ehdottaisin iltapuuron tilalle purkkiruokaa. Kaverini liikkuu lapsen kans paljon ja silloin ku ei oo puuro mahdollisuutta niin se syötti lapselle jotain kauraherkkua tms jota ei tartte lämmittää. En sitte tiijä miten tuo vastaa puuroa ravintoarvoilta mut eiköhän se kerran pari mee ihan hyvin. Oikein mukavaa reissua teille!

Tulis jo se ukko töistä, pääsis tallille. Eilen en käynykkää ja meinaa vierotusoireita olla :D . Mitenhän sitä sitte pärjää ku ei pääse ma-to ollenkaa :snotty: Oli kyllä semmonen myräkkä illalla sitte täälläki ettei juoksulenkistä tullu mitään! Suorilla ei saanu henkeä vedettyä ollenkaa ku niin tuuli kovasti vasten ja lunta pyrytti. Ja taas sitä lunta tuli niin et naapurin ikämiehetkin taivasteli et miten voi olla mahollista... eilen laitoin just profiiliin talvisen kuvan meijän pihalta, nyt on taas metri lisää sitä valkosta tavaraa :kieh: taas vali vali :saint:
 
Moikka taas!
Meillä tyttö täytti tänään vuoden, onnea vaan kaikille muillekin! Huomenna tulee reilu 20 henkee juhlistaa, tänään oon leiponu ja huomen viel parit piirakat pitää tehdä.
Maitoaltistuksessa oltiin vajaa kaks viikkoa sitten, oli positiivinen. Huhtikuussa on sitten vehnäaltistus. Heti kun tulee kelasta päätös, niin apteekista haen nutri-soijaa jaruvetaan pikkuhiljaa vierottaa tissistä..

Meillä neiti on viikon verran kävelly, lähtee ihan ittekseen, ei tartte juurikaan houkutella. Kamalaa, viimesetkin vauvan rippeet katoavat..

Pottaa ei viel olla kokeiltu, ei tässä mikään kiire oo. Homma kerrallaan opetellaan eikä kaikkee uutta samaan aikaan.

Tässä oli pikakuulumiset, ja kaikki uudet, tervetuloa! :flower:
 
Poke on tänään rymynny ihan olan takaa :( Päähän tippui lasten leikkihella ja otassa on mustelma ja patti. Hetken kuluttua siitä mentiin pihalle ja kaatui potkurilla, poskessa mustelma :eek: Eikä sekään vielä riittäny ku tyttö laittoi kaapin oven kiinni ja just poke kerkes työntää päänsä väliin, toisessa poskessa mustelma! Siis uskomatonta että samalle päivälle kaikki ja vielä huomenna ne mummon juhlat :(

Mutta ratsastustunti meni kerranki niin hyvin että saapi olla taas kuukauden tyytyväinen :D Pääsin open ponilla hyppää ja meni niin mahtavasti et tehtiin "korkeus ennätys" ponin kans sillä kentällä :heart: B)
 
Kränä:eek:lipas onnettomuuksien päivä pojalla :(
Nyt on pakko hehkuttaa,kun Kasperi on nukkunut koko yön heräämäti.(nukkuu edelleen)Siskonsakkaan ei herännyt,joten sain nukkua kunnon yö unet.
Meillä ei enää öisin syödä.Lopetin yö-tissittelyt 8kk iässä,joka ei taannut hyviä yöunia.Kaikilla muksuilla olen lopettanut tissittelyn 8kk iässä.
Nyt aamutoimiin.........
 
epuska
Voi Kränä, olipas tapahtumarikas päivä teillä! Toivottavasti paranee kolhut pian.

Viveka Matkustamisesta en osaa sanoa, mutta itse oon kanssa joskus turvautunut tuohon kauraherkkuun, kun puuroainekset oli lopussa kotoa aamulla ja tuota herkkua purkki kaapissa. Sehän kyllä maistui, ja tuntui pitävän nälkääkin. Voihan sitä antaa voileipää lisäksi. Oma kokemukseni noista matkasängyistä tulee Silja Lineltä, jolla matkustettiin viime kesänä: meille sanottiin, että ei voida varmasti luvata sänkyä, niitä oli n. 3 koko laivassa. Sanottiin ihan pokkana varatessa matkaa (ja kylläkin tosissaan), että omaa matkasänkyä ei meillä ole, ja koko matka jää sitten tekemättä, jos ei meille lainapetiä löydy. Ystävällinen myyjä soitteli laivalle ja kohta takaisin meille, että juu, nyt vovat varmistaa, että meitä sänky odottaa. Ja niin odotti. Ehkä ei ihan nyt sovi sun tilanteeseen tuo neuvo, mutta kuitenkin. Ja hyvää matkaa!

Meilläkin yöunet on olleet katkonaisia. Ei ole annettu maitoa, eikä muutakaan ruokaa, joten yösyömisiä ei ole, vaikka huonoa unta kylläkin. Eilen lisäksi ihan yllättäen yöllä tytöllä turposi ylähuuli ihan palloksi, melkein nenään saakka! Annettiin puhelinpäivystyksen ohjeen mukaan allergialääkettä ja vielä myöhemmin panadolia. Tänään huuli ok, mutta räkä valuu. Liityiköhän tuo huulen turpoaminen nuhaan sekin? Outoa!

Niin ja teretulemast kaikille!
 
Takana kolme yötä ilman syömisiä. :D Tosin tuttia on joutunut laittamaan ja viime yönä jouduin ihan kanniskelemaankin.
Lämpö on vähän noussut. Liekö hampaita tulossa vai isoveljen sairastama kuumetauti. Pojalla oli vain yhden päivän yli 39:n kuume ja se oli sitten siinä.
Huomenaamuna on Villen leikkaus, joten kuume saisi pysyä poissa.
Kives olisi siis tarkoitus laittaa paikoilleen. Pitäkää peukkuja, että se onnistuu yhdellä leikkauksella.
Jänskättää.
Ressu ei saa juoda edes maitoa klo 24 jälkeen. 2h ennen leikkausta saa kuitenkin lasillisen mehua, joten Ville pääsee elämänsä ensimmäisen kerran mehun makuun huomenna. =) Taitaa herra vaatia sitä toisenkin kerran myöhemmin. Ville on aikamoinen herkkusuu nimittäin. ;)

Toivottavasti Kränällä on jo meno rauhoittunut. Kumma, kun joskus sattuu kaikenlaista yhdellä rytinällä. Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut lähteä liimaukseen/tikkaukseen.
Meillä on matka jatkunut usein ensiavun puolelle tuon isoveljen kanssa.:whistle:

Mukavaa, että Sakulla meni hyvin hoitoreissu. Ja vanhemmat pääsivät rentoutumaan. :D

Hyvää matkaa kaikille reissuun lähtijöille! Itse täällä vain haaveilen matkustamisesta.

Puhe on muuten meillä aikalailla ätä, kiito (kiitos) ja mämmäm-linjaa. Joskus tulee parin sanan lauseitakin, kuten "isi eikkaa", kun isi leikkasi pojan kynsiä yms. Välillä Ville osaa yllättää noilla jutuillansa. :D
 
tervehdys kaikille!

meillä neiti aloitti 1vko synttäreiden jälkeen kävelemisen. aina kun houkutteli niin esiintyi. nyt kulunut 2 vko synttäreistä ja omin päin jo varovaisesti kulkee kävellen. nyt se vauva sitten on lopullisesti kasvanut taaperoksi :'( no, onhan sitä tuon ikäisessä paljon ihanaakin.

meillä on tulossa keväällä taas muutoksia arkeen. tämä äitee nimittäin lähtee vuodeksi kokopäiväisesti koulun penkille. aikuiskoulukseen pääsin ja olen todella innoissani. toivottavasti pää jaksaa oppimisen.

ja tuohon pottailuun, meillä on vain harvakseltaan istutettu. ei edes joka päivä. tosin neiti kyllä leikkii potalla joka päivä. se on kiva kapistus raahata perässä. mutta siinä istuminen on ihan tylsää hänestä. esikon(poika) kanssa kävi juuri niin että kun aikaisin (n.8kk) aloitettiin niin sitten 1,5v tienoilla uhmattiin täysillä vastaan. sitten 2v oltiin yökuivia ja 2v3kk päiväkuivia. ja nyt reilu vuosi takana vaipattomuutta ja vanhingot voi laskea yhdellä kädellä. meillä siis meni "väärinpäin" tuo oppiminen. nyt en ota mitään paineta tämän kakkosen kanssa. kesällä voidaan kokeilla vaipattomuutta, mutta jos ei onnistu niin hyvillä mielin odotan vaikka seuraavaan kesään. muttä näin meillä. jokainen tietää varmasti parhaat tavat omalle lapselleen.

onnittelut kaikille jo juhlineille ja juhlia odottaville :flower:

ja villelle tsemppiä huomiseen :hug:
 
MiiRille onnenpotkut kouluun :flower: :D :wave:

Ja Villelle pietään peukkuja kovasti! Toivotaan ettei kuume nouse!

Poken mustelmat ei onneksi oo niin "näyttäviä", oikeestaan ei näy enää ku otassa pikku läikkä. Nyt on ollu pari päivää könyämättä, kohta taas alkaa rytisemään kunhan kävelemään oppii :snotty:

Meillä oli isommat lapset viimeyön mummilassa serkkujensa kanssa. Ihana vapaa ilta ja aamu B) Tämä päivä meniki sitte kokonaan tallilla ku taas sattu pikku haaveri, ei onneksi tällä kertaa meille! Tätä tämä hevosmaailma on... Oma varsa pääsi tänään eka kertaa ihan kunnolla tarkoituksella pyöröaitaukseen ja kyllä saapi olla tyytyväinen lopputulokseen! Enpä oo ikinä tavannu yhtä järkevää varsaa, hokas niin nopeeta kaikki mitä siltä pyysin et lähes puuhun ois kiivenny perässä jos vaan ois pyytäny :D Kohta saakin alkaa opettaa kuletuskoppiin nousua ilman niitä pelkoja... :heart:
 
moikka !

viveka kyseli siitä puuron lämmittämisestä lentokoneessa niin me tehtiin siten, että otettiin yksi iso tyhjä lastenruokapurkki (lasinen) mukaan johon tyhjensin sitten muksun iltapuuropurkin ja annoin lentoemolle lämmitettäväksi. Toimi hyvin.
Ja hotellissa meillä oli mukana sellainen sähkökäyttöinen purkinlämmitin johon laitetaan vaan vesi ja sitten se purkki muutamaksi minuutiksi niin saatiin kaikki puurot ja ruuat lämmitetyksi huoneessa ilman että piti aina mennä johonkin ravintolaan.

Meillä on pojan synttärit vietetty...ja nyt voidaan vetää taas happea rauhallisin mielin, sillä vaikka noista juhlista aina nauttiikin niin on niissä oma järjestämisensä.

 

Yhteistyössä