Takapakkia

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Olen koittanut etsiä aiheesta tietoa, mutta aika huonosti löytyy. Tilanne tosiaan, että lapsi on mennyt kehityksellisesti takapakkia. Ennen puhui selkeästi ja korjasi muiden sanomisia. Sen jälkeen kun eskari alkoi alkoi myös ongelmat (nyt 2luokalla). Puhe taantui. Sanomisia saa kokoajan korjata. Muutenkin keskittyminen loppui tyystin ym. Ongelmat alkoivat. Ohjeiden noudattaminen tuottaa erityisiä vaikeuksia. Näissä asioissa ei kuitenkaan ennen eskaria ollut ongelmia. Mikä tähän voisi olla syynä? Ikätoverit puhuvat selkeästi, kykenevät keskittymään ja muistavat asioita paremmin.
 
vierailija
Ota yhteys terveydenhuoltoon. Jos on jotain, missä lapsi tarvisi tukea/apua, se on viisainta (ja lapsen oikeuksien mukaista) aloittaa heti kun mahdollista. Toisinaan voi olla kyse ohimenevästä tuen tarpeesta, toisinaan sitten kyse muusta. Mutta tuo voisi olla stressiperäinen reaktio, tai esim add/adhd piirteitä, tai sitten jotain muuta - eipä näistä aina tiedä. Valitettavan nuoria koukutetaan esim. kaveriporukan toimesta nykyään myös päihteisiin, joten sillekään ei kannata olla sinisilmäinen koska "hän on niin nuori". :( sosiaalihuollon puolella työskentelevä perheenjäseneni auttaa/tukee perheitä joissa nuorimmat hankaluuksissa olevat ovat 3.luokkalaisia tällä hetkellä.

Oli mikä oli, ole avoin lapsen mahdollisten tukitoimenpiteiden suhteen! Ei ole häpeä jos taustalla on esim joku kehitykseen tai kasvuun liittyvä seikka. Tuki on syytä ottaa vastaan koska se on lapsen parhaaksi, tukee elämän eri osa-alueilla (oppiminen, sosiaaliset suhteet, henkinen hyvinvointi....). Valitettavan usein tapaa ihmisiä jotka kieltät lapseltaan tarjotun tuen koska pelkäävät leimautumista tai eivät suostu uskomaan tilannetta. Tämmöinen ei ole kenenkään etu ja vanhemmalta ehdottoman väärin tehty lasta kohtaan.
 

Yhteistyössä