Täysrasvaisia maitotuotteita lapselle?

  • Viestiketjun aloittaja Kommentteja kiitos!
  • Ensimmäinen viesti
Kommentteja kiitos!
Haluaisin perusteluja sille, miksi lapselle annettavien hapanmaitotuotteiden ja maitotuotteiden tulisi olla kevytversioita. Mieheni ja minä ollaan päätetty antaa lapsellemme ainoastaan täysrasvaisia maitotuotteita, sillä mielestämme ne ovat terveellisempiä. Esim. täysmaito ei aiheuta laktoosi-intoleranssia, sillä maidossa oleva rasva suojaa suolistoa, etc.

Nyt haluaisin siis näkemyksiä perustelujen kera, miksi neuvolassa ja muualla toitotetaan koko ajan rasvattoman maidon etc. perään?
 
Eläinrasvat on epäterveellisiä. Jos haluut antaa lapsille vähemmän käsiteltyä (eli tod.näk. vähemmän allergisoivaa) maitoa, niin anna mieluummin luomua... Tiedän monia laktoosi-intolerantikoita, joille luomumaitotuotteet sopii, mut muut ei. Itekin meinaan kokeilla (mulla täysin laktoositon ruokavalio, mut navetasta suoraan haettu maito ei tee oireita) , mut en o vielä saanu aikaseks.
 
asiaa tunteva
Koska aikaisemmin annettiin täysrasvaista D vitamiini vuoksi, nykyään sitä lisätään tuotteisiin ja tuo tarve on poistunut. Ja koska monet lapset ovat ylipainoisia jo pienenä ja lapsellakin voi olla kolesteroli koholla, on parempi antaa rasvatonta. Jos lapsi taas ei saa riittävästi energiaa ei ole estettä antaa täysmaitoa.
Mihin perustat väitteen, että taysmaito ei aiheuta lakstoosi-intoleranssia? Silloinhan ylipainoisilla ei ko sairautta olisi, jos rasva suojaisi. Lapsilla laktoosi-intoleranssi on myöskin erittäin harvinainen, siis alle kouluikäisillä,
Mutta jos paino on ok, anna ihmeessä täysmaitotuotteita, tuo suositus on sellainen kansantaloudellinen, eli pyritään suojelemaan niitä riskiryhmäläisiä joiden paino tahtoo nousta ja rasvaa kertyä elimistöön.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja AnniHelena71harmaana:
Siksi, että rasvaisissa maitotuotteissa on kovia eläinrasvoja jotka ovat yksi merkittävä tekijä sydän- ja verisuonitautien synnyssä.
Mutta onhan rintamaitokin "täysrasvaista" ja vastikemaidossakin on enemmän rasvaa mitä täysmaidossa. Eli eikö tulla perusteella myös imetys tulisi lopettaa saman tien kun lapsi alkaa syömään jotain muuta mistä on mahdollisuus saada piilorasvoja?
 
Ei se rasvan määrä kyllä siihen intoleranssiin vaikuta- vaan sen maidon käsittely. Luomumaito sopii monelle, ja esim äidilleni kaikki muun euroopan maitotuotteet, koska ne käsitellään eri tavalla kuin suomessa.

Ei mekään rasvattomia suosi, ihan 'tavallista' ja joskus jopa kulutusmaitoa, herraie.

Meidän motto on että kohtuus kaikessa eikä meillä ole edes paino-ongelmia.
 
Niiii-i, varmaan siitä samasta syystä kun koko kansalle tuputetaan niitä kevyt-sitä-kevyt-tätä tuotteita. Tosiasia on se, ettei koskaan aiemmin ihminen ole syönyt niin "terveellisesti ja kevyesti" kuin nykypäivänä, ja samalla kansa on ylipainoisempaa kuin koskaan ennen. Tämän ovat jo muutamat ihmiset uskaltaneet todeta ääneen, kyllä tähän harhaluuloon aletaan muuallakin heräämään, se aivopesusta irtautuminen vie vaan aikaa... Olen siis ehdottamasti kannallasi. Meillä ei suosita kevyttuotteita eikä lapset ole pätkääkään ylipainoisia.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja asiaa tunteva:
Koska aikaisemmin annettiin täysrasvaista D vitamiini vuoksi, nykyään sitä lisätään tuotteisiin ja tuo tarve on poistunut. Ja koska monet lapset ovat ylipainoisia jo pienenä ja lapsellakin voi olla kolesteroli koholla, on parempi antaa rasvatonta. Jos lapsi taas ei saa riittävästi energiaa ei ole estettä antaa täysmaitoa.
Mihin perustat väitteen, että taysmaito ei aiheuta lakstoosi-intoleranssia? Silloinhan ylipainoisilla ei ko sairautta olisi, jos rasva suojaisi. Lapsilla laktoosi-intoleranssi on myöskin erittäin harvinainen, siis alle kouluikäisillä,
Mutta jos paino on ok, anna ihmeessä täysmaitotuotteita, tuo suositus on sellainen kansantaloudellinen, eli pyritään suojelemaan niitä riskiryhmäläisiä joiden paino tahtoo nousta ja rasvaa kertyä elimistöön.
Väitteeni siitä, että täysmaito ei aiheuta laktoosi-intoleranssia perustuu lehdistä ja netistä lukemaani tietoon. Rasva ei sinäänsä suojaa siltä, vaan juuri se maitotuotteiden rasva. Ja useinhan ne ylipainoiset ihmiset ovat niitä, jotka eniten käyttävät niitä kevyttyotteita... Ja tähän väitteeseen minulla ei ole perusteita, vain mutu-tuntu. ;)
 
Helekutti
"kaikki muun euroopan maitotuotteet, koska ne käsitellään eri tavalla kuin suomessa."

Tää on oikeesti ihan paskapuhetta. Ihan samat pastöroinnit ja homogenoinnit tehdään aivan kaikkialla. Ei kannata tukea ihmiseten vainoharhoja.

Missään muualla ei oikeastaan edes saa rasvattomia maitotuotteita kun Suomessa, ei siis samassa mittakaavassa. Ja Suomi johtaa ykköstyypin diabeteksen tilastoja kuin myös allergiatilastoja. Ja luoja tietää että myös aikuisten keskuudessa johdetaan sairastamistilastoja.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja ap :
Alkuperäinen kirjoittaja asiaa tunteva:
Koska aikaisemmin annettiin täysrasvaista D vitamiini vuoksi, nykyään sitä lisätään tuotteisiin ja tuo tarve on poistunut. Ja koska monet lapset ovat ylipainoisia jo pienenä ja lapsellakin voi olla kolesteroli koholla, on parempi antaa rasvatonta. Jos lapsi taas ei saa riittävästi energiaa ei ole estettä antaa täysmaitoa.
Mihin perustat väitteen, että taysmaito ei aiheuta lakstoosi-intoleranssia? Silloinhan ylipainoisilla ei ko sairautta olisi, jos rasva suojaisi. Lapsilla laktoosi-intoleranssi on myöskin erittäin harvinainen, siis alle kouluikäisillä,
Mutta jos paino on ok, anna ihmeessä täysmaitotuotteita, tuo suositus on sellainen kansantaloudellinen, eli pyritään suojelemaan niitä riskiryhmäläisiä joiden paino tahtoo nousta ja rasvaa kertyä elimistöön.
Väitteeni siitä, että täysmaito ei aiheuta laktoosi-intoleranssia perustuu lehdistä ja netistä lukemaani tietoon. Rasva ei sinäänsä suojaa siltä, vaan juuri se maitotuotteiden rasva. Ja useinhan ne ylipainoiset ihmiset ovat niitä, jotka eniten käyttävät niitä kevyttyotteita... Ja tähän väitteeseen minulla ei ole perusteita, vain mutu-tuntu. ;)
Korjaus, Aamuäreeltä tulikin tuossa oikeaa tietoa asiasta, kiitos siitä! :)

 
Ei 'kevyt' ole joka asiassa parempaa. Maito nyt ehkä tuohon vielä menee, mutta moni muu.
Rasva ja sokeri korvataan lisäaineilla yms ja kansa opetetaan mättämään kaikkea pa**aa sisäänsä terveellisyyden varjolla.

Toista se oli ennen (haikeana muistelee omaa lapsuuttaan hän... ) limpparia sai saunapäivänä, mutta nyt esim mun täti juo vaan light limukkoja pullotolkulla sen varjolla ettei ole kaloreita.

Juupa juu. Kohtuus kaikessa.
 
vieras
kovat eläinrasvat ei ole hyväksi kenellekään, tiedän lapsia joilla jo mitattu liian korkeita kolesterolipitoisuuksia
ja mun tietääkseni rintamaidossa ei ole eläinrasvoja luonnostaan
 
Alkuperäinen kirjoittaja Helekutti:
"kaikki muun euroopan maitotuotteet, koska ne käsitellään eri tavalla kuin suomessa."

Tää on oikeesti ihan paskapuhetta. Ihan samat pastöroinnit ja homogenoinnit tehdään aivan kaikkialla. Ei kannata tukea ihmiseten vainoharhoja.

Missään muualla ei oikeastaan edes saa rasvattomia maitotuotteita kun Suomessa, ei siis samassa mittakaavassa. Ja Suomi johtaa ykköstyypin diabeteksen tilastoja kuin myös allergiatilastoja. Ja luoja tietää että myös aikuisten keskuudessa johdetaan sairastamistilastoja.
No mistä se sitten johtuu? Että voi syödä huoletta ruotsalaisia, saksalaisia yms maitotuotteita, ulkomailla reissatessaan samoja, mutta suomalaiset ei käy? Heti on ruikulilla jos teelusikallisen syö valion jäätelöä?

Eikä ole edes ainut jolle vaikuttaa näin.
 
Helekutti
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
kovat eläinrasvat ei ole hyväksi kenellekään, tiedän lapsia joilla jo mitattu liian korkeita kolesterolipitoisuuksia
ja mun tietääkseni rintamaidossa ei ole eläinrasvoja luonnostaan
Mitä vittua??? Mitä se äidinmaidon rasva on jos ei eläinrasvaa, tok tok?? Hus trolli, metsään!!!
 
asiaa tunteva
Tuo laktoosi-intoleranssi on oikea sairaus, mutta myös sellainen, jonka aiheuttamiin oireisiin vaikuttanee moni asia. Eli joillakin on niin,jos uskot että oireita tulee, tunnet ne, ja toisinpäin. Oireet myös vaihtelevat ripulista pelkkiin vatsakramppeihin, mutta aiheuttaja on se laktoosi, eli maitosokeri joka ei hajoa. Jos jollekin sopii luomu- tai työsmaito, kannattaa sitä toki käyttää, toiselle taas ei sovi missään tapauksessa.
Mutta kuten sanoin, jos ei ole paino-ongelmaa, anna ihmeessä täysmaitoa.
Ja tuo syödään kevyttä mutta lihotaan-syndrooma.. Se johtunee siitä, että kun joku on light, niin syödään / juodaan PALJON, eli saadaan sitä energiaa sitten kuitenkin enemmän kun kulutetaan. Ei niissä kevyttuotteissa mitään vikaa ole, mutta tärkein säänto on: Kohtuus kaikessa.
 
Helekutti
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:
Alkuperäinen kirjoittaja Helekutti:
"kaikki muun euroopan maitotuotteet, koska ne käsitellään eri tavalla kuin suomessa."

Tää on oikeesti ihan paskapuhetta. Ihan samat pastöroinnit ja homogenoinnit tehdään aivan kaikkialla. Ei kannata tukea ihmiseten vainoharhoja.

Missään muualla ei oikeastaan edes saa rasvattomia maitotuotteita kun Suomessa, ei siis samassa mittakaavassa. Ja Suomi johtaa ykköstyypin diabeteksen tilastoja kuin myös allergiatilastoja. Ja luoja tietää että myös aikuisten keskuudessa johdetaan sairastamistilastoja.
No mistä se sitten johtuu? Että voi syödä huoletta ruotsalaisia, saksalaisia yms maitotuotteita, ulkomailla reissatessaan samoja, mutta suomalaiset ei käy? Heti on ruikulilla jos teelusikallisen syö valion jäätelöä?

Eikä ole edes ainut jolle vaikuttaa näin.
Tätähän on tutkittukin mutta jostais syystä tutkimustulokset ei kelpaa. Eli suomessa ollessaan nämä ihmiset syövät ruisleipää ynnä muuta joka ei suolistolle sovi ja voivat siksi huonosti.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
kovat eläinrasvat ei ole hyväksi kenellekään, tiedän lapsia joilla jo mitattu liian korkeita kolesterolipitoisuuksia
ja mun tietääkseni rintamaidossa ei ole eläinrasvoja luonnostaan
Ihan uteliaisuudesta kysyn, että miten se voi olla mahdollista, että rintamaidossa ei ole eläinrasvoja, kun eläinkuntaan me ihmisetkin kuulumme? Ainakin oma rintamaitoni oli niin rasvaista, että lypsiessäni sitä pulloon, muodostui pinnalle todella nopeasti paksu keltainen rasvakerros.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Helekutti:
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:
Alkuperäinen kirjoittaja Helekutti:
"kaikki muun euroopan maitotuotteet, koska ne käsitellään eri tavalla kuin suomessa."

Tää on oikeesti ihan paskapuhetta. Ihan samat pastöroinnit ja homogenoinnit tehdään aivan kaikkialla. Ei kannata tukea ihmiseten vainoharhoja.

Missään muualla ei oikeastaan edes saa rasvattomia maitotuotteita kun Suomessa, ei siis samassa mittakaavassa. Ja Suomi johtaa ykköstyypin diabeteksen tilastoja kuin myös allergiatilastoja. Ja luoja tietää että myös aikuisten keskuudessa johdetaan sairastamistilastoja.
No mistä se sitten johtuu? Että voi syödä huoletta ruotsalaisia, saksalaisia yms maitotuotteita, ulkomailla reissatessaan samoja, mutta suomalaiset ei käy? Heti on ruikulilla jos teelusikallisen syö valion jäätelöä?

Eikä ole edes ainut jolle vaikuttaa näin.
Tätähän on tutkittukin mutta jostais syystä tutkimustulokset ei kelpaa. Eli suomessa ollessaan nämä ihmiset syövät ruisleipää ynnä muuta joka ei suolistolle sovi ja voivat siksi huonosti.
Mä en ihan heti usko- eikä ole tarkoitus riitaa haastaa.
Kyllä nuo ruisleipääkin mukanaan rahtaavat maailmalle, miten se ruoka nyt niin erilaista voi olla? Ja kun siis ihan SUOMESSA ruisleivän yms tavallisen ruuan äärellä äiti syö muualla tehtyä jäätelöä niin ei oiri?

 

Yhteistyössä