Fleur de la Cour
Ensin se takuuvarman helppo, voi tehdä vaikka koko suvulle, sen kun isontaa vaan määriä ja ostaa enempi karkkivuokia..
Pähkinäsuklaa
2dl suolapähkinöitä
150g tummaa suklaata
1 tl vanilliinisokeria
karkkivuokia
Huuhdo pähkinöistä suola pois juoksevan veden alla.
Paahda pähkinöitä hetki pannulla, sen verran että kuivuvat.
Sulata suklaa. Sekoita sulanut suklaa, pähkinät ja vanilliinisokeri.
(Ja sit se vaikea osuus) Laita seosta karkkivuokiin ja jäähdytä jääkaapissa.
Yhtä helppo kuin pähkinäkarkit on sulattaa valkoista suklaata ja sekoittaa sitä rusinoiden kanssa ja annostella karkkivuokiin.
Sitten hiukan haastavampi, mutta tosi hyvä karkki..
Toffee
2dl sokeria
2dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria
2rkl siirappia
2rkl voita
karkkivuokia
Sekoita paksupohjaisessa kattilassa sokeri, kerma, vanilliisokeri ja siirappi. Keitä seosta noin 25-40 minuuttia niin, että se reippaasti kuplii. Muista sekoittaa koko ajan. Kun seos on paksuunutnut niin tee koe; tipauta tippa seosta kylmään veteen, jos se jähmettyy niin juttu on valmista. Sekoita joukkoon voi ja annostele seos karkkivuokiin (älä vastaa tässä vaiheessa puhelimeen tai ainakin sano kaverillesi että soitat hetken ajan päästä sillä muuten et saa ikinä seosta tarpeeksi nopeasti vuokiin) Koristele toffeet vaikkapa nonparelleilla tai pähkinöillä. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Pähkinäsuklaa
2dl suolapähkinöitä
150g tummaa suklaata
1 tl vanilliinisokeria
karkkivuokia
Huuhdo pähkinöistä suola pois juoksevan veden alla.
Paahda pähkinöitä hetki pannulla, sen verran että kuivuvat.
Sulata suklaa. Sekoita sulanut suklaa, pähkinät ja vanilliinisokeri.
(Ja sit se vaikea osuus) Laita seosta karkkivuokiin ja jäähdytä jääkaapissa.
Yhtä helppo kuin pähkinäkarkit on sulattaa valkoista suklaata ja sekoittaa sitä rusinoiden kanssa ja annostella karkkivuokiin.
Sitten hiukan haastavampi, mutta tosi hyvä karkki..
Toffee
2dl sokeria
2dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria
2rkl siirappia
2rkl voita
karkkivuokia
Sekoita paksupohjaisessa kattilassa sokeri, kerma, vanilliisokeri ja siirappi. Keitä seosta noin 25-40 minuuttia niin, että se reippaasti kuplii. Muista sekoittaa koko ajan. Kun seos on paksuunutnut niin tee koe; tipauta tippa seosta kylmään veteen, jos se jähmettyy niin juttu on valmista. Sekoita joukkoon voi ja annostele seos karkkivuokiin (älä vastaa tässä vaiheessa puhelimeen tai ainakin sano kaverillesi että soitat hetken ajan päästä sillä muuten et saa ikinä seosta tarpeeksi nopeasti vuokiin) Koristele toffeet vaikkapa nonparelleilla tai pähkinöillä. Laita jääkaappiin jähmettymään.