tälläaista se maanviljeliän elämä on. nurkkaan ajettua

Maatalous

Kylmäpäisin lähetti maataloustukihakemuksen 16 sekuntia ennen määräaikaa – "Pienikin häiriö olisi voinut siirtää sen keskiviikon puolelle, jolloin tuista olisi leikattu prosentti"
Maatalous 11:08

Veikko Niittymaa

Maatalouden tukihakemukset jätettiin historiallisen myöhään. Ruokaviraston tietokoneet olivat lujilla etenkin maanantaina, huojuivat mutta kestivät.

Timo FilpusJaa Jaa Lähetä
Kuuntele
Tulosta Avaa


Ruokavirastossa jännitettiin puolitoista viikkoa sitten, miten sähköinen tukihaku sujuu. Vasta alle puolet hakemuksista oli jätetty, mikä oli poikkeuksellisen vähän.
Maanantaina järjestelmät huojuivat mutta pysyivät pystyssä. Sisään tuli ennätyksellisesti lähes 6 000 hakemusta yhden päivän aikana, kertoo johtava asiantuntija Jussi Tuumi Ruokavirastosta.
Tuumin mukaan hakemusten ruuhkautumista loppupäiviin osattiin odottaa, kun kylvöt ovat kesken ja myöhässä rankkojen sateiden, märkyyden ja koleuden takia.
Viimeisin ajallaan jätetty sähköinen hakemus tuli sisään 16 sekuntia ennen takarajaa, tiistain ja keskiviikon välistä keskiyötä ja viimeisen tunnin aikana jätettiin 137 hakemusta, Tuumi kertoo.
”Itse en olisi uskaltanut jättää hakemusta näin viime tippaan. Pienikin häiriö olisi voinut siirtää tukihakemuksen välittymisen keskiviikon puolelle, jolloin tuista olisi leikattu prosentti.”
 
vierailija
A) Opettele kirjoittamaan: viljelijä, ei viljeliä
B) Opettele linkittämään uutiset, ei tartte koko rimpsua kopioida.
A.) Idioottimaista puuttua oikeinkirjoitukseen kun kuitenkin ymmärrät mistä on kyse. Jos sieltä joku kirjain puuttuu välistä tai on tuplana tai lipsahtanut väärään kohtaan, niin sen kanssa kannattaa yrittää elää.

B.) On päinvastoin hienoa, että pelkän linkin sijaan on tekstiä mukana. Se tuo selvyyttä asiaan ja keskusteluketju voi elää omaa elämäänsä ilman sitä alkuperäistä uutista.

C.) Jos motiivisi kommentointiin on pelkkä kiusaaminen, jätä mieluummin kommentoimatta.
 

Yhteistyössä