Tässä meidän edulliset lempparit :
KINKKU- / SAVULOHIKIUSAUS
2 pss peruna-sipulisekoitusta (a`500g)
250g kinkkusuikaleita
TAI
200-300g savulohta
3 dl maitoa
1 prk ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
1,5 tl suolaa (savulohen kanssa ei tarvitse)
1 tl pippurisekoitusta
1 tl valkosipulimurskaa
Kiehauta perunasipulisekoitukset maidossa muutaman minuutin ajan.
Sekoita joukkoon kinkku /savulohi, mausteet ja juustoraaste. Kaada seos uunivuokaan. Lisää päälle ruokakerma.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45-50 min..
KANAKASVISNUUDELIWOKKI
n.300g kananrintafilettä /suikaleita
2 pss nuudeleita
1 porkkana
1 paprika
tai
10 cm kesäkurpitsaa
10 cm purjoa
tai
1 sipuli
1 prk ananasta
1 rkl soijaa
2 rkl sweetchili-kastiketta
1 tl inkivääriä
1 tl aromisuolaa
Pilko kasvikset. Ruskista kanat wokissa. Mausta aromisuolalla ja inkiväärillä. Lisää kasvikset, kovat ensin

orkkana,sipuli.Freesaa muutama minuutti.
Lisää loput kasvikset.Freesaa muutama minuutti.
Lisää murskattuna keitetyt nuudelit.Lisää ananaspalat.
Mausta soijalla ja chilikastikkeella.
KANAN RINTALEIKKEET JA KASVISUUNIRIISI
3 dl tummaa riisiä
5 dl vettä
1 pss pakastevihannessuikaleita (250g)
tai tuoretta porkkanaa,kesäkurpitsaa,purjoa,paprikaa ym.ym.
4 kpl kanan rintaleikkeitä tai-fileitä
1 kpl kasvisliemikuutio
½ tl currya
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl aromisuolaa
½ tl kurkumaa
½ tl chiliä
½ prk ruokakermaa (7% rasvaa)
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Keitä vesi kiehuvaksi (vedenkeittimessä). Lisää uunivuokaan (lasgnevuoan kokoiseen) vihannekset, riisit, murustettu liemikuutio, kiehuva vesi ja mausteet. Sekoita hieman.
Päälimmäiseksi kanan rintafileet/leikkeet. Paista uunissa n. 1 tunti. Ota hetkeksi uunista, nosta kanat sivuun ja lisää ruokakerma riisin joukkoon, sekoita. Lado kanat takaisin ja laita vielä uuniin n.15-30 minuutiksi. (riippuen rintaleikkeiden koosta).
TONNIKALAKASVISLASAGNE
Tonnikalakastike:
1 prk tonnikalaa
1 prk tomaattimurskaa
1 pss pakastekasvisuikaleita
1 kasvisliemikuutio
2 dl vettä
1 tl valkosipulimurskaa
½ tl chilimurskaa
2 tl basilikaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
Juustokastike:
6 dl maitoa
2-3 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
12 kpl lasagnelevyjä
Tee ensin tonnikalakastike. Sulata wokissa pakastevihannekset. Lisää tomaatti, tonnikala,liemikuutio ja vesi.Lisää mausteet. Anna kiehahtaa n.5min. Tee vehnäjauhoista ja tilkasta vettä suuruste. Suurusta kastike.
Juustokastike: kuumenna maito ja sulata juusto siihen koko ajan sekoittaen. Varo pohjaan palamista. Lisää mausteet ja suurusta.
Lado lasagnevuokaan:
-1/3 kalakastiketta
-4 pastalevyä
-1/3 kalakastiketta
-1/3 juustokastiketta
-4 pastalevyä
-loput kalakastikkeesta
-4 pastalevyä
-loput (2/3) juustokastikkeesta
Paista 225 asteessa n. 45 min.
LIHAPERUNALAATIKKO
2 pss peruna-sipulisekoitusta (a`500g)
(tai 1 kg perunoita viipaloituna ja 2 kpl sipulia hienonnettuna)
400g naudanjauhelihaa
½ kesäkurpitsa
6-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
3 dl maitoa
1 prk ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
1,5 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
1 tl valkosipulimurskaa
1 rkl kuivattua basilikaa / tai nippu tuoretta/ tai 1 rkl pestoa
Ruskista jauheliha ja mausta se pippurilla,suolalla ja valkosipulilla. Lisää joukkoon pieniksi suikaloitu kesäkurpitsa.
Kiehauta perunasipulisekoitukset maidossa muutaman minuutin ajan.
Sekoita joukkoon jauheliha+kurpitsa, hienonnetut tomaatit, basilika/pesto ja juustoraaste. Kaada seos uunivuokaan. Lisää päälle ruokakerma.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45-50 min..
(jos teet perunaviipaleista, kypsennä 1,5h)
LIHAMAKAROONILAATIKKO
1 pss makaroonia
1 lihaliemikuutio
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 tl mustapippuria
2 tl basilikaa
2 tl aromisuolaa
1 tl jauhelihamaustetta
1 tl valkosipulimurskaa tai yksi kynsi tuoretta
½ tl chilimurskaa tai -jauhetta
munamaito:
0,5 l maitoa
3 kananmunaa
1 tl valkopippuria
½ tl suolaa
päälle:
n.1,5 dl korppujauhoja
Keitä makaroonit liemikuutiolla maustetussa vedessä pussin ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipulit. Mausta liha+sipuliseos. Sekoita makaroonien joukkoon. Kaada seos uunivuokaan ja sekoita munamaito. Lisää munamaito uunivuokaa ja ripottele korppujauhot päälimmäiseksi. Paista 200 asteessa n.45min.
NAKKIKEITTO
1pkt (10kpl) Nakkeja
1pss Kasvissuikaleita
1pss Nuudeleita
1prk Tomaattimurskaa
4-5 Perunoita
1-2 Chilipippuria tai peperonia
1L Vettä
1kpl Liemikuutio
Pippuria
Suolaa
Kuori ja pilko perunat. Kiehauta vesi. Lisää; liemikuutio,chili, perunat ja kasvikset.
Anna kiehua n.15-20min.
Lisää paloitellut nakit ja soseutettu tomaattimurska.
Anna kiehua 5-10min.
Nosta pois liedeltä. Lisää murskatut nuudelit ja mausta pippurilla ja suolalla.
Anna nuudeleiden pehmentyä n.5min.
=)