Taaperon päiväunet...

  • Viestiketjun aloittaja Villiviini
  • Ensimmäinen viesti
Villiviini
Meidän poika on nyt paria viikkoa vajaa puolitoistavuotta ja päiväunet ovat aina olleet ongelmallisia. Poika siis nukahtaa ulos yleensä suht nopeasti, kun rattaita heiluttelee, mutta usein uni katkeaa n. puoli tuntia tai tunti nukahtamisen jälkeen. Kova itku kuuluu itkuhäkyttimestä ja ulos mentävä rattaita taas heiluttelemaan. Joskus nukahtaa pian uudestaan, joskus kestää kauemmin tai joskus ei nukahda enää lainkaan vaan joudun tuomaan hänet jo sisälle. Loppupäivä onkin sitten hyvin hermostunutta, kun poika on väsynyt huonojen päiväunien vuoksi. Eli siis osaako joku sanoa, onko syytä huoleen vai onko toiset sitten vaan tuollai´sia nukkujia? Sen vielä lisään, että yöt nukkuu yleisesti ottaen tosi hyvin ja nämä päikkäriongelmatkin on sellasia kausiluontoisia. Nyt on "huono" kausi ollut joulusta asti...apua kaipailen :headwall:
 
Kun asuttiin rivitalossa poika nukkui tosi hyvin rattaissa terassilla mutta kun muutettiin omakotitaloon niin ei nuku ulkona hyvin,heräilee kokoajan ja alkaa itkeä kovasti eikä nukkumisesta tule mitään. Nyt on nukkunut jonkun aikaa sisällä ja nukkuu paljon paremmin,nukuttaminen on vähän vaikeampaa kun vaunuihin mutta sitten kun nukahtaa niin nukkuu tosi hyvin. Ajattelin keväällä koittaa uudestaan ulos nukuttamista sitten kun on paremmat ilmatkin.
 
Meillä neiti 1,5v ja nukkuu rattaissa katkeamatta vaikka koko yön. Sängyssä sen sijaan herää jo vajaan tunnin unien jälkeen päivällä ja kömpii kesken yön meidän väliin nukkumaan.

Päiväunilta herätän neidin noin 1h jälkeen, koska muuten en saa häntä yöunille ennen puolta yötä. 1h päikkäreiden aikaan saattaa mennä nukkumaan jo 22:30.
 
Omakohtaista kokemusta ei ole. Mut kaksi kaveria on sanoneet että niillä myös lapset tuppaa herään puolen tunnin unien jälkeen ja sit hytkyttämällä saa takas uneen. Jos ei onnistu ni sit ovat kiukkuisia huonosti nukuttujen unien takia. Liekkö siis jokin unirytmi noin, et puolen tunnin päästä tulee unessa lähelle valveillaoloa ja sit saattaa siit herätä, vaik it
 

Yhteistyössä