Taaperon lämpö/kuume ja ulkoilu!?

Meiän 2-vuotias poika on nyt tiistaista asti ollut kovassa yskässä ja tiistaina oli myös kuumetta parhaimmillaan 38,5. Pari yötä meni alkuviikosta valvoessa kun poika yksi ja itki ja valitti jopa korvaansa. Keskiviikkona käytiin terveyskeskuksessa- ei ollut korvatulehdusta, keuhkoista ei kuulunut ylimääräisiä ääniä, mutta tulehdusarvo oli hieman kohollaan eli 12, kun 10 on normaali. Sai vaan yskänlääkettä (Cocillana) ja "käskyn" oireenmukaiseen hoitoon eli tarvittaessa Panadolia. Nyt keskiviikko ja torstai ja vielä tänäänkin pojan lämpö on huidellut siinä 37,5 molemmin puolin. Sisällä ollaan jo neljättä päivää.

Mikä teidän lapsillanne on normaalilämpö? Veisittekö jo ulos lapsen, jonka lämpö on ollut tuossa 37,5 paikkeilla ja jopa alle sen?

Itse olen pitänyt lasta vielä sisällä, koska tuo 37,5 on mielestäni hänellä hieman kohonnutta lämpöä- normaali on tietääkseni alle 37.

Vaikka viisaammathan väittävät, että normaalilämpö aamulla mitattuna on alle 37,5 ja sitä enempi olisi kuumetta!

Mitä tehdä!?

Onko muiden taaperoilla yskä ja nuha sekä kuumeilu/lämpöily jatkunut pitkään? Pojan yskä on kestänyt enemmän ja vähemmän kuutisen viikkoa- kolme kertaa käyty jo lääkärissä eikä mitään vikaa koskaan ole!
 
Voipihan olla että lapsesi ei ole ehtinyt edelisestä taudista parantumaan, kun jo uusi on päälle iskenyt? Kyllä tuo normaalilämpö on alle 37 astetta, mutta takapuolesta/korvasta mitatusta lämmöstä voit vähentää n. puoli astetta, jotta saat oikean lämmön. Eli jos niistä mittasit tuon 37,5, niin lämpö olisi suht normaali 37. Meillä tosin lapsen normaalilämpö on n 36,5.
Ulos leikkimään/taapertamaan en veisi vielä kun noin kovasti vielä yskiikin. Mutta jos nukkuu vaunuissa/rattaissa päikyt, ei haittaa vaikka olisi flunssainen olo muuten, kunhan ei kuumeinen. Yleensä lapset nukkuvat ulkona paremmin kun nenä pysyy "auki". Meillä muuten pitkittynyttä yskimistä aiheutti nk takaräkä, eli nielun takana valui nenästä kurkkuun koko ajan sitkeää limaa joka ei tule yskimällä/niistämällä ulos. Vaiva pahin nukkuessa. Rinexin niminen nestemäinen nuhalääke auttoi, se kuivattaa tuon "takarään". Saimme reseptin lastenlääkäriltä, joka neuvoi käyttämään Rinexinin rinnalla suolavesiliuosta ja Nasolinia (tms). Tehokasta. Ko lääke väsyttää hieman, joten kannattaa se vuorokauden ainoa annos antaa yöksi.
 

Yhteistyössä