taapero herää liian aikaisin

  • Viestiketjun aloittaja ihan loppu
  • Ensimmäinen viesti
ihan loppu
eli sellaista ongelmaa että taapero herää liian aikaisin.nytin kuikuillut sängyssään kuudesta asti.sitten jos noustaan näin aikaisin koko aamupäivä on yhtä h.elvettiä.illat myös koska tahtoisi mennä nukkumaan jo klo.19.
nukuttiin jossain vaiheessa seiskaan asti joka oli aivan unelma niin pojalle kuin äidillekkin.poika menee päikyille klo.12.tai tahtoisi mennä jo klo.10.nukkuu noin 2h.ikää hänellä on 1v 8kk.taustalla useita korvatulehduksia.nukahtaa aina yksikseen.
en tiedä mitä tehdä.rytmiä en tahdo aikaistaa koska mikään ei ole auki 5-6 aikaan aamulla ja kaikki lapsi-perhekerhot ym aukeaa aina vasta klo.10.eli pakko meilläkin jotain sosiaalista elämää olla.
rytmi on siis normisti tällainen
8.30 puuro
10.30 ulos
11.30 sisään ja ruoka
12.00 nukkumaan
14.00 herää
15.00 välipala
18.00 ruoka
20.30 puuro,iltapesut
21.00 sänkyyn

meillä siis ihan pikkuinen vauvakin tässä että yöt menee lähinnä häntä imettäessä että joku muutos tähän taaperon väymykseen tultava..
miten muiden lapset nukkuu???tietysti meillä tässä vaikuttanut ainainen korvatulehduskierre jne.alan olla jo niin loppu että en enää jaksa.
 
En osaa tarjota apua ongelmaasi, sympatiaa vain. Meillä myös aamuvirkku taapero (reilun vuoden vanha). Tuntuu että viime aikoina aamut vain aikaistuvat entisestään koko ajan. Tänään herättiin 5.45 ilman toivoakaan uudelleen nukahtamisesta. Jokin aika sitten nukkui sentään seitsemään, mikä on mielestäni ihan kohtalainen aika herätä, mutta kyllä nämä kuuden aamut vähän riepovat äitiä, joka ei yksinkertaisesti osaa mennä ajoissa nukkumaan illalla.

Päivällä meillä nukutaan yhdet 1,5-3 tunnin päikkärit, eikä juuri muuta. Vaunuihin ehkä nukahtaa illemmalla hetkeksi jos ollaan liikenteessä. Nukkumaan tyttö menee ysin aikoihin, välillä venähtää jopa kymmenneen ja silti aamulla pompataan ylös kuuden maissa.

En osaa edes kuvitella miten uupunut olisin jos perheessä olisi vielä lisäksi pieni vauva, joka valvottaisi öisin. Ei auta kuin toivoa että tämä aikaisin heräämisen vaihe olisi todellakin vain sitä: vaihe ja ohimenevää!
 
Heippa! En ehkä osaa oikein neuvoa, mutta meillä taas on nyt ihan päinvastaista taaperon 1v10kk kanssa. Luonnekysymyshän aamuvirkkuus saattaa olla, jota ei oikein voi muuttaakaan. Meidän taapero nukkuu aamulla joskus jopa puoli yhteentoista, päikkyjä ei silloin ole ollenkaan (Ehkä käydään vähän kirjaa lukemassa ja loikolemassa) ja illalla laitetaan nukkumaan kello 21.00. Vähän noidankehämäistähän teillä aikaiset aamut tietenkin on, mutta ehkäpä voisit yrittää rajoittaa vähän päikkäreitä. Ehkä silloin yöunien pituus pitenee.

Lohdutukseksi voin sanoa, että samanlaista väsymystä taaperon nukkumisesta huolimatta täälläkin on. Vauva kun valvottaa yöllä ja herää aamulla samaan aikaan kuin teidän taapero. (Eikä esikoinen niitä päikkyjä nuku, muuta kuin silloin jos sattuu heräämään aikaisemmin)
 
alkuperäinen
kiitos vertaistuesta!!!!juuri sitä halusinkin kuulla että muillakin tällaisia aamuvirkkuja!!naapurilla 1v 11kk ikäinen poika ja heräävät aamulla 10-11 aikaan ja nukkuvat päikkyjä kuitenkin 2-3h!!!!olen ihan vihreenä täällä kateudesta..
mutta eipä kuulosta sekään kivalta että taapero nukkuisi mutta vauva ei.
ehkä tää menee ohi kun saadaan putket pojan korviin niin saadaan tää sairastelukierre pois.
kello seiskalta voinkin herätä.se on hyvä aika mutta tää kuudelta tai ennen ei oo kyl mikään ihmisen aika.varsinkaan vaikka menisin kymmeneltä nukkumaan niin en silti saa nukuttua tarpeeksi.päikyt onnistuu onneksi silloin tällöin.
eikä aamuisin ole mitään tekemistä.paitsi kotihommia.kaikki muut nukkuu ja me ollaan ainoita leikkipuistossa.samoin kaikki kerhot jne..
mutta kyllä tää tästä..
 
Hei ja sympatiat täältä :flower: Koska tilanteeni kuulostaa identtiseltä kanssasi, voisin veikata aamuheräilyn syytä myös tuosta korvakierteestä. Sen harvan kerran, kun taaperomme on ollut kunnossa, aamu-unet saattavat venyä seitsemän ylikin. Niitä on ollut tosin vain viitisen kertaa \|O
Putkien laitto, kitarisojen poisto ja/tai taaperon kasvu on varmaan ainoat keinot unien pidentymiseen. Voimia :hug: :wave:
 
...meillä herätään joka aamu viimeistään klo 05! Ja olen todennut, että kyse on vain pojan luonteesta, ei yksinkertaisesti MALTA nukkua kun kerran herää... sitten aamulla 8 aikaan on jo ihan väsy ja on pakko antaa nukkua aamu-unet. Että näin meillä :(

Eli vertaistukea sinne! Onneksi ollaan jotenkin jo sopeuduttu tilanteeseen, aikainen lintu madon nappaa :D
 
Mya
Meidän poitsu heräilee myös siinä viiden jälkeen... Illalla hyvä jos simahtaa kymmeneltä, mutta päivät on väsynyt...
Mitään korvajuttuja meillä ei ole ollut eikä muitakaan sairasteluita kauheesti, joten meillä ainakaan ei heräily niistä johdu.
Ja sitten tuntuu että kaikkien toisten lapset nukkuu vähintään kahdeksaan...kumpa meilläkin edes kerran....

No täytyy toivoa, että viimestään teini-iässä uni alkaa maistua...nyt poika on 1v 2 kk
 
Meillä päinvaistaista... Esikoinen 1v10kk nukkuisi aamulla vaikka 10 asti, mutta vauva (nyt jo 8kk) alusta asti heräillyt aikaisin 7-8 maissa. herättää myös esikoisen joka on sitten kovin kiukkuinen kun joutuu heräämään liian aikaisin... molemmat käy nukkumaan samaan aikaan illalla, klo 21. vauvaa ei uskalla laittaa yhtään aikasemmin nukkumaan kun herää sitten niin kamalan aikasin!!! ja isompi taas ei malta mennä nukkumaan aikasemmin...
no kohta meilläkin aamut aikaistuu väkisin kun minäkin lähden töihin...
mutta mä tiedän että aikaiset aamut on raastavia! mä en ole itse yhtään aamu ihminen :kieh: :kieh:
 
meitsi
Tervehdys... Täällä myös yksi äiti jolla tytär kohta 9kk on tänäänkin aamulla herännyt 05.20 ja poika on nyt 2v7kk ja hän sentään nukkuu jo 7-8 asti.. Jos ei sitten satu heräämään äidin ja vauvan ääniin, mikä on taas ikävää jos näin käy koska sitten on poika hirmu kärttyinen.. Isi ei tänäkään aamuna korvaansa lotkauttanutkaan kun kyselin josko hän voisi tänä aamuna nousta tyttären kanssa ylös, valitti vaan että kun töihinkin pitää jaksaa mennä (iltavuoroon).. Meidän poika oli kyllä ihan samanlainen aamu virkku esim. vielä viime kesänä heräili 05.00 aikoihin ja silloinkin oli rankkaa nousta siihen aikaan kun olin viimeisilläni raskaana.. Mutta eiköhän se tästä ohi mene niinku pojallakin.. jaksamisia... :flower:
 
Ihana lukea että muillakin on aamuvirkkuja vauvoja/taaperoita =)

Meille on elokuussa tulossa toinen vauva ja esikoinen (10kk) heräs tänäkin aamuna 6.30, 11.30-13 nukkui päikyt ja sitten kukkuu yöunille menoon asti eli yhdeksään... vähällä unella pienet vaan tuntuu pärjäävän...

Jaksuja lähetän kaikille aamuvirkkujen äideille =) :hug:
 
Olipas onni että tärmäsin tähän ketjuun! Juuri tämä kyseinen asia on täälläkin aiheuttanut harmaita hiuksia ja viime aikoina oikein urakalla...
Tyttö on 1v3kk ja ollut aamuvirkku ikänsä. Elämänsä aikana muistelisin että on muutaman kerran nukkunut seitsemään aamulla tai vähän pitempäänkin, mutta yleensä on heräillyt kuuden pintaan. On aamuvirkku ja illan torkku, nukkumaan mennään iltakahdeksalta viimeistään.
Nyt viimeiset 2 viikkoa neiti on harrastanut sellaista että tasan klo 04.55 kiekuu sängyssään eikä tassuttelemalla suostu nukahtamaan uudelleen. Hermoilee sen verran että oon sitten ottanut typyn viereen ja koittanut siihen nukuttaa uudelleen, vaan eipä onnistu. Virkeänä kalkattaa ainakin tunnin, sitten alkaa väsy painaa ja nukahtaa 1-2 tunniksi. Varsinaiset päikkärit nukutaan sitten puolen päivän maissa, n. 1,5 tuntia.
Hitto että on rasittavaaaa.. \|O Miksei voi saman tien nukkua sinne kuuteen tai puoli seiskaan, kun kerran unentarvetta vielä on..! On se niin persiistä kun viideltä pitää repiä itsensä sängystä.. Vaikka menisin ysiltä illalla nukkumaan, kyllä vielä viiden aikaan nukuttaa niin armottomasti.

Nyt tänä iltana kokeiltiin isännän kanssa pimentää neidin huonetta entistä hämärämmäksi. Saas nähdä onko tästä apua. Kuuteenkin nukkuminen tuntuu nykyään luksukselta :whistle:
Jaksuja vaan kovasti kaikille kohtalotovereille! On helpottavaa tietää että näitä aamuvirkkuja asuu muuallakin! :wave:
 
Mya
Tänäkin aamuna poika oli taas viideltä pystyssä ja jo tunnin päästä niin väsynyt, että yhtä kitinää oli vain. Hoitoon piti raukka vaan kahdeksaksi raahata vaikkei silmät pysyny auki ja on tässä itsekkin tosi väsynyt ja opiskella vaan pitäs jaksaa....

Onneks meillä mies herää pojan kanssa aina toisena aamuna viikonloppuisin ja saa edes kerran viikossa nukkua pitkään. Viimekin sunnuntaina vetelin sikeitä puoli kahteentoista.

Meillä ongelma on myös se, että poika nukahtaa iltasin vasta puoli kymmenen jälkeen ja jos itsellä on vielä iltasin jotain puuhaa niin harvoinpa sitä unille pääsee ennen yhtätoista.... joten yöunet jää hyvällä onnella kuuteen tuntiin...
 
Meidän 1 v 9 kk ikäinen tyttömme menee nukkumaan klo 18.20 ja herää yleensä kuuden jälkeen. Päiväunet 1,5-2 h. Tämän viikon aikana tyttö on heräillyt jopa tuntia normaalia aikaisemmin. Huoneessa on pimennysverhot, joten sillä ei ole vaikutusta asiaan. Itse olen alkanut heräilemään lintujen viserrykseen. Ehkä äänet häiritsevät myös lasta.

Meillä ei ainakaan toimi päiväunien lyhentäminen tai illalla pidempään väkisin valvottaminen, koska silloin häiriintyy koko unirytmi. Yöt tulevat rikkonaisiksi ja tyttö herää entistä aikaisemmin. Ainoa keino, joka meillä saa tytön nukkumaan aamuisin pidempään on, kun isi menee nukkumään tytön huoneeseen. Tyttö herää silloinkin aikaisin, mutta jää juttelemaan sänkyyn omiaan ja nukahtaa pian uudelleen.

Työssäoloni takia meille on sopinut tämä rytmi erittäin hyvin, mutta koska jään pian äitiyslomalle ja pelkään uuden vauvan valvovan iltaisin esikoisen tavoin kovin myöhään, niin tytön rytmiä pitäisi saada siirrettyä 1-2 tunnilla myöhäisemmäksi. En tiedä, tuleeko onnistumaan, mutta aion yrittää nukkumaanmenon myöhäistämistä vähän kerrallaan iltaisin. Jospa vähittäinen muutos onnistuisi paremmin.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 09.05.2007 klo 09:09 TiiaJoona kirjoitti:
...meillä herätään joka aamu viimeistään klo 05! Ja olen todennut, että kyse on vain pojan luonteesta, ei yksinkertaisesti MALTA nukkua kun kerran herää... sitten aamulla 8 aikaan on jo ihan väsy ja on pakko antaa nukkua aamu-unet. Että näin meillä :(

Eli vertaistukea sinne! Onneksi ollaan jotenkin jo sopeuduttu tilanteeseen, aikainen lintu madon nappaa :D
Sama homma meillä...=) ainakin olen aina ajoissa töissä...=)
 
hei

meillä esikko (8v) heräs pienenä kans jo 5.30-6.00 ihan järjestään ja vielä nykyäänkin herää viimeistään 7 :headwall: no, mutta mielestäni siinä oli hyvätkin puolensa, kun meni tosi aikasin nukkuu ja sai omaa aikaa..

kuopus 1v3kk, herää n. 7 kun muutki ja isänsä kanssa vkl nukkuu jopa 9 asti :)

Ehkä se on se luonne, toiset on aamuvirkkuja, toiset ei. Mut ehkä ku murkkuikä koittaa, niin saa olla kiskomassa ylös ;)
 
kokeile pimennysverhoa huoneeseen. Jos kokeiluostos tuntuu liian kalliilta laita rullaverho (tai verhot) kiinni ja teippaa jätesäkit kunnolla verhoon (halpaa, ei näy ulos päin) ja voit kokeilla onko apua. Meillä toimi hyvin, nyt vaan heti kun on ylimääräistä rahaa niin meen ostamaan kunnon pimennysverhon (ei pimentävää, sillä se on halpa, mutta huono)


 
Heips aamuvirkut :) Meillä muuttui tuo heräily kun kelloja siirrettiin ja aamut sen kuin valostuvat. Ennen poitsu (1v 10kk) nukkui 8-9 saakka ja nyt pomppaa ylös viiden kuuden maissa. Ollaan pimennetty huonetta ja yritetty kaikki keinot, mutta nyt näyttää vain siltä, että aikaiset aamut on meillä arkipäivää. Itse olen tottunut "omaan aikaan amuisin". Ehtii juomaan kupposen kahvia IHAN rauhassa...jne. Sitä kaipailen ehkä aamuissa eniten. Ehkä tuo rytmi vielä joskus muuttuu :) Ja vielä sen verran, viime sunnuntaina meitin poitsu sitten päätti nukkua 7.30 asti...oli isin vuoro herätä...KIVA :headwall:
 
tytöt05
edellinen viesti oli kuin suoraan meidän perheestä, paitti että meillä 2vuotiaat uhma kaksoset, aamulla 5-6 mais ylös vaikka illalla olisivat vielä 10 hereillä, siis yhtä taistelua! ite kans tottunu nukkumaan pitkät yöunet kun tytöt aina nukkuneet yönsä hyvin ja nyt sit kaikki "oma" aika menee tyttöjen kiukuttelemiseen ja takasin viemistä sänkyihinsä. Päiväunista ei tietookaan kun neidit aamusin jo 9 nukahtaa pystyyn kauppareissuilla. Entinen päivärytmi kirjaimellisesti Entinen... :kieh:
 
Hei!

Esikoinen oli pienenä aamuvirkku,heräsi 05-6.00 aikoihin.Meilläkin oli tuolloin koliikkivauva (ikäeroa vuosi) joten ymmärrän täysin sinua!!!
Sitten kun pojalle alkoi tulla ikää lisää,niin tosi aikaiset herätykset jäi.Seitsemän on mielestäni jo ihan ok.Kannattaa pitää kiinni rytmistä,älä anna nukkua liian pitkiä päikkäreitä.Poika on aina ollut "aamu-ihmisiä",ei vieläkään (ikää nyt 7,5v) ole elämänsä aikana nukkunut esim. klo 9 asti.
Tänään heräsi 8 ja se on aika harvinaista.

Meidän perheessä on kolme lasta ja esikoinen on ainut aamuvirkku.Ihan samalla tavalla niinkuin aikuisillakin,meitä on moneen junaan.Niin ja onko teillä muuten pimennysverhot - tai kahihtimet? ettei herää valoon,tuli vaan mieleen....

Voimia!
 
Mya
Jee tänään meidän aamuvirkku heräskin vasta 7.15. Kyllä oli ihan eri tunne herätä tohon aikaan kuin viideltä. Oltiin sekä minä että poika paremmalla tuulella ja jaksettiin touhuta ja ulkoilla. Kunpa oliskin aina näin!
 
tytöt05
Meillä on pimennysverhot ja heti kun asiasta kirjotin likat heräs vasta 7 tänään. Pitää alata kunnolla "väsyttämään" likkoja, juoksuttaa pihalla :LOL: Meillä myös eskarilainen, eli tuleva ekaluokkalainen joutuu kärsimään tyttöjen ilta/aamuhuudoista ja väsyksissä sekin on.. jonkun kerran jo sanonut että äiti olis kiva kun likat ei olis vielä syntynytkään että saatais olla rauhas :( ressukka. Eiköhän tämä tästä.. kivat lauantait kaikille ja illalla jännätään viisuja!
 
väsyttää täälläkin
Meillä 1v3kk poika herännyt koko ikänsä aikaisin. Nykyisin lähes poikkeuksetta klo 6... Ja minä kun olen aina pitänyt myöhään nukkumisesta! Nukkumaan menee noin klo 21 mutta nukkuu n. 3h päikkäreitä eli nukkuu n, 12h päivässä. Nukahtamisen siirto myöhäisemmäksi ei siirrä heräämistä! Tänään sain kunnon äitienpäivälahjan kun poika heräsi vasta 6.55!!!! =)
 

Yhteistyössä