syntymättömän lapsen vakuutus? turhaa?

galluppia lähinnä jo aikaisemmin synnyttäneille ja vakuutuksen ottaneille Onko ollut "käyttöä" ja toimiiko ko. vakuutus ilman hirveää paperisotaa ja byrokratiaa? Ja onko esimerkkejä käytännöstä miten hyöty parempi, kuin jos ottaa vakuutuksen vasta syntymän jälkeen.
Olen aika "tyhmä" näissä vakuutusasioissa, vaikka kuinka yritän lukea vakuutusehtoja ym. saimme myöntävän päätöksen vakuutuksesta (itselläni rr tauti) ja varausmaksun eräpäivä olisi 14.6.(271e) Mutta nyt on alkanut mietityttää, maksanko turhasta sittenkin... Riittäisikö hyvin jos otan lapselle vakuutuksen syntymän jälkeen...
kokemuksia kaivataan... ja mielipiteitä myös muilta, oletteko ottaneet vakuutusta
 
Onhan se siltävaralta hyvä tuo syntymättömän lapsen vakuutus, että jos jo synnytyksessä tai vastasyntyneenä huomataan joku sairaus, niin vakuutus korvaa sen kulut. Tietenkin ehtojen mukaisesti. Jos otat vasta syntymän jälkeen, niin nuo jo todetut jutut jää vakuutuksen ulkopuolelle.
Meille syntyy toinen lapsi 2kk sisällä ja eipä saatu syntymättömän lapsen vakuutusta, koska minulla oli ensimmäisessä raskaudessa toksemia (raskausmyrkytys).
 
Me otettiin pojalle vauva vakuutus ennen syntymää. Poika oli viikonikäinen kun jouduttiin kerran käymään sairaalassa ja sen vakuutus maksaa. Otettiin sen takia etukäteen että jos vauvalle sattuu jotain synnytyksen aikana tai huomataan heti et on synnynnäinen vika niin vakuutus maksaa mitä kuluja sit tuleekin. Vakuutus maksaa meille noin 230e tapiolassa kun meil on omaa vastuu 80e. Poika sairasti ekana vuonna(just eilen vein laput vakuutus yhtiöön) 200e edestä joten takas tulee 120e. Poika oli 3 kertaa lääkäris ja lääkkeet päälle.
Nyt odotan toista ja sama vakuutus otettiin tälle uudellekin tulokkaalle. Ihan varmuuden vuoksi. Jos sitä ei ole niin ihan varmasti sit sattuu jotain :) näin siis minä ajattelen. Pohtisin silloin minäkin sitä et kannattaako sitä ottaa. Isot rahat siinä on kiinni. Ajateltiin et katotaan muutama vuosi ja jos sillä ei ole käyttöä niin vaihdetaan se vakuutus tavalliseen tapaturmavakutukseen. Oletko kilpailuttanut yhtiöitä? Kirjoitukseni ei tainut sua paljon auttaa toivottavasti edes vähän :/
 
Niin, olemme pohjolan asiakkaina ja sieltä vakuutus myönnettäneen, fennia taas ei myöntänyt jostain epämääräisistä syistä, mitkä jäi itellekin vähän epäselviksi... Kyllähän tulevan lapsen terveys aina varmasti vähän huolettaa
ja ei vakuutuksesta nyt varmaan haittaakaan ole, mutta kun niissä ehdoissakin on aina jotain himskutin porsaanreikiä, joiden mukaan ei yhtäkkiä jotain itsestään selvältä tuntuvaa korvatakaan... Mutta luulenpa, että minäkin sen päädyn ottamaan ja maksan kiltisti varausmaksun...
 
Meillä kävi esikoisen kohdalla niin, että ei ehditty saamaan sitä vakuutusta. Onneksi poika oli terve ja kerettiin saamaan vakuutus juuri ennen ensimmäistä flunssa ja korvatulehdusta - nyt niitä tulehduksia on nimittäin tässä ollut ja putketkin laitettiin juuri korviin: ilman vakuutusta ei olis tullu kuuloonkaan, että oltas voitu käyttää yksityistä lääkäriä.

Eli siis, jos jätät sen vakuutuksen ottamatta säästät muutaman kuukauden maksut, mutta jos tosiaan jotain häikkää tulee synnytyksessä tai lapsi sairasteleekin heti ensimmäisinä kuukausina, niin sitten vakuutusta ei enää saa/vakuutus ei korvaa noita jo sairastettuja tauteja.
 
Me otettiin tytölle ennen syntymää Tapiolasta vakuutus.....ajateltiin, että jos synnytyksessä tapahtuu jotain, niin korvaa sitten. Onneks mitään ei tapahtunu, ja vasta viime viikolla oli neidillä lääkärissäkäyntiä vaativa sairastuminen (keuhkoputkentulehdus). Tyttö täyttää siis viikon päästä "jo" 2. Surutta soitin yksityiselle lääkäriasemalle, kun tietää, että vakuutuksesta saa suurimman osan takasin ja kyllä oli ihanaa, kun ei tarvinnu terveskeskuksessa jonottaa montaa tuntia ja tiesi saavansa laatupalvelua! Koskaan ei tiedä, miten paljon lapsi sairastaa ja kun ottaa vakuutuksen ennen syntymää, korvataan periaatteessa kaikki (jokaisessa vakuutusyhtiössä tietenkin eronsa, mut pääpiirteissään näin). Ei oo kaduttanu maksaminen, onhan meillä autokin vakuutettu, niin miksei lapsikin!
 
mei tuo vakuutuksen ottaminen ei oo ainankaa ollu turhaa!
neiti sairasteli täss yhdess vaihees paljon
ja ollaa 2krt saatu lääkekulut takas tapiolalta.
toisellekkii lapselle otettiin vakuutus 3kk enne LA:ta...
 
Meillä on Pohjolassa, ja silloin kun oli ajankohtaista ottaa ei siellä ollut juuri silloin ennen syntymää vakuutusta eli otettiin sitten vast 2 kk jälkeenpäin. Onneksi tyttö oli terve, ettei mitään ole jätetty korvauksen ulkopuolelle. Miinuksella ollaan, jos katsoo mitä ollaan maksettu ja saatu. Eli mitään ei ole vielä palautksen puolelle mennyt, tyttö on tosi terve ollut. Eli kerran ollaan oltu yksityislääkärissä.

En silti ole ajatellutkaan lopettaa vakuutusta, onhan meillä muitakin vakuutuksia aika raakasti, jossa ollaan maksupuolella. Vara ei venettä kaada. Tulevalle kakkoselle otan sen ennen syntymää, joka tuli vuodenvaihteessa 05 Pohjolaan takaisin.
 
Meillä on pojalla ollut ennen syntymää vakuutus ja kerran olen käyttänyt liki 3v aikana yksityisellä. Halvemmaksi on tullut käydä terveyskeskuksessa ne pari muuta kertaa, joita on ollut.
Mietin just, että otetaanko tulevalle vakuutusta ja millon..
Meillä ainakin on omalääkäri tosi ihana ja ajan olen saanut heti samalle päivälle kun on ollut tarve.
 
mä vaan
Me otettiin aikoinaan esikolle ja otettiin tälle tulokkaallekkin vakuutus ennen syntymää. En olis voinut ees ajatella että odotan siihen kunnes vauva 2kk.. Tuossa ajassa kun pahimmillaan ehtii olemaan vaikka mitä.

Eikon vaukuuts maksanut itsensä jo mone vuoden osalta takaisin kun on ollut putkitus *2 ja tärykalvon paikkaus kaikki nämä yksityisellä maksavat 500-800 euroa, jolloin 160 euron vakuutus maksu tuntuu pieneltä.

Sen lisäks astmaa.

Toivottavasti kuopuksella ei näitä vaivoja tulis, mutta vakuutus on ja pysyy vaikka turhanakin maksettais (tämä siis koskee molempia)

Ja siks toiseen ei ole tavinnut kahta kertaa miettiä että viekö ykstyiselle vai arvauskeskukseen.....

Että näin meillä.....
 
Hassua, miten ihmiset puhuu arvauskeskuksesta ja siitä kuinka yksityisellä saa hyvää hoitoa. Samat lääkärit yleensä ovat molemmissa paikoissa. En usko, että toisessa paikassa tehdään työt huonosti ja toisessa hyvin, vaan lääkäri on sellainen ihminen kuin on, oli töissä sitten missä hyvänsä.
 
Meillä vakuutukset Ifissä, ja tuo vauvavakuutus on harkinnassa. Paperit ja esitteet odottaa pöydällä. Ifillä juttu menee niin, että kun lapsi 2kk:n ikäinen, vakuutus täytyy uusia ja muuttaa lapsivakuutukseksi. Siinä vaiheessa vakuutuksesta karsitaan korvausten ulkopuolelle ne sairaudet, jotka on ilmenny siihen mennessä. Kuitenkin se vauvavakuutus korvaa synnynnäiset sairaudet, jotka todetaan ennen 6kk:n ikää. Jotenkin näin.

Lapsen kuolemaa ei tietenkään mikään raha korvaa, vaikka siitäkin sen kertakorvauksen saa, mutta juuri noiden mahdollisten sairasteluiden/sairaalapäivien/lääkkeiden varalta on tuota vakuutusta meillä suunniteltu. Kaikki vakuutukset on semmosia, että vaikka niihin meneekin melko paljon vuosittain rahaa, toivon että niitä maksetaan meidän perheessä "turhaan". Siis ettei sattuisi mitään, miksi niitä tarvittais.

Joe
 
nko noissa vauva vakuutuksissa se systeemi ettei tarvii maksaa kun se omavastuu lääkäriasemalle ja he perivät loput vak.yhtiöltä vai ensin maksat itse ja vak.yhtiöltä saat myöhemmin??

riippuuko ihan yhtiöstä,meillä kaikki vakuutukset tapiolassa ja sieltä varmaan otetaan tuo vauva vakuutus jos otetaan :)


Kirjotimpas taas nopsaa ja virheitä tippu =/<br><br>
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.05.2007 klo 10:57 vieras kirjoitti:
Hassua, miten ihmiset puhuu arvauskeskuksesta ja siitä kuinka yksityisellä saa hyvää hoitoa. Samat lääkärit yleensä ovat molemmissa paikoissa. En usko, että toisessa paikassa tehdään työt huonosti ja toisessa hyvin, vaan lääkäri on sellainen ihminen kuin on, oli töissä sitten missä hyvänsä.
No yksityisellä ei tarvitse jonottaa kipeän lapsen kanssa päivystyksessä, vaan lääkäriin pääsee yleensä todella nopeasti. Pojalta puhkaistiin tuossa juuri korvat ja sitä täällä ei edes tehdä terveyskeskuksen päivystyksessä (jossa sillon yöllä käytiin kääntymässä), vaan kehottivat ottamaan seuraavana päivänä yhteyttä korvalääkäriin.
Nyt oli sitten tuo putkitusoperaatio - en tiedä millaiset odotusajat julkisella puolella on, mutta yksityisellä saatiin aika viikon päähän. Meillä oltiin siinä tilanteessa, että antibiootti ei auttanut ja tulehdus oli kaikenkaikkiaan kestänyt ilmeisesti jos puolitoista kuukautta, joten en olisi jaksanut pitkittää sitä odotusaikaa kyllä yhtään enää.
 
Vakuutetaanhan sitä autotkin ja silti toivotaan ettei tulisi kolaria tms.

Otettiin vauvalle ennen syntymää vakuutus Lähivakuutuksesta. Siellä oli mielestäni hyvät ehdot eikä vakuutusta tarvitse syntymän jälkeen muuttaa.

Eroja on lähinnä siinä, onko vakuutuksessa esim. korvauskatto vuosien mukaan tai saman vamman/sairauden mukaan ja miten omavastuut menevät.

Kun olin lääkäriasemalla (jossa mm. tehtiin lasten korvien putkituksia) töissä, huomasi eroja vakuutuskäytännöissä. Useimmat vakuutukset toimivat niin, että vanhemmat ensin maksoivat koko laskun ja hakivat sen jälkeen korvauksen vakuutusyhtiöstä. Vain muutama vakuutusyhtiö (mm. Pohjantähti) antoi vanhemmille maksusitoumuksen eli lääkäriasema laskutti suoraan vakuutusyhtiötä. Vanhemmat maksoivat vain omavastuun jos sitäkään.
 
Tuohon arvauskeskusdiagnoosiin lisään vielä, että vaikka lääkärit on samat mutta kun potilaisiin käytetty aika ei olekaan sama niin ei tarvitse arvailla eikä miettiä että mitä tutkimuksia tuohonkin tuhlaa kun määrärahoja on taas vähennetty. Noiden edeltämainittujen syiden lisäksi lisään tämän omasta puolestani.

Ja sellasta ei olekaan kuin turha lapsen vakuutus, enemmin sanoisin turhaksi monen muun vakuutuksen.
 
Kyllä kaikenlaiset romut ja omaisuus vakuutetaan, mutta ihmiset tuppaavat unohtumaan. Mikähän on tärkeintä??
Ehdottomasti kannattaa ottaa lapselle lapsivakuutus ennen syntymää, jos mahdollista.

-Äiskä
 
Vielä tuosta julkinen terveydenhoito vs. yksityinen: Julkisella terveydenhoitopuolella on pääkaupunkiseudulla erikoisaloilla todella hyvä osaaminen. On tutkimussairaaloita jne. ja paljon koulutusta, erikoisosaamisen keskittymiä. Yhteiskunta rahoittaa tutkimussairaaloita ja on myös paljon yksityisiä ja yhdistyksiä, jotka lahjoitavat varoja julkisen puolen erikoisyksiköihin (esim. Lasten klinikan kummit keräävät varoja nimensä mukaisesti lastenklinikalle).

Mutta terveyskeskuspuolella on paljon lääkärivajausta ja pitkät päivystysjonot. Aikoja ei anneta monesti pienillekään lapsille, vaan pitää mennä jonottamaan. Sinne ei lahjoiteta varoja (esim. kontulan terveysaseman kummit) vaikka tarvetta varmasti olisi. Koska julkisen puolen hoidon ja tutkimukset maksamme me kaikki verorahoistamme eli yhteiskunta, mietitään aina tarkoin esim. mitä labratutkimuksia teetetään.

Yksityissektorilla voi valita lääkärin. Esim. vaikka joka kerta voi mennä samalle lääkärille tai vaikka erikoislääkärille (lastenlääkäri/korvalääkäri jne). Julkisella puolella on monesti lääkärillä ns. väestövastuu eli sama lääkäri hoitaa kaikki vauvasta vaariin. Se onkin sitten lääkäristä kiinni, kuinka paljon on kokemusta juuri sen tyyppisestä vaivasta, mikä potilaalla kulloinkin on, koska kirja on laaja.

On totta, että julkisella puolella sekä yksityisellä toimii paljon samoja lääkäreitä. Tämä on yleistä juuri erikoislääkäripuolella. Monella erikoislääkärillä on toimi julkisella puolella (esim. sairaalassa) ja käyvät pitämässä esim. kerran viikossa vastaanottoa yksityispuolella. Yleislääkärit, joilla on esim. virka terveyskeskuksessa ei juuri ehdi/halua enää yksityispuolella keikkailla. Pääosa lääkäreistä yksityispuolella toimii pelkästään sillä sektorilla.
 
Ihan varmasti otetaan vauvalla vakuutus etukäteen ennen syntymää. Jos se sitten tuntuu turhalta niin voihan sen sitten lopettaa myöhemmin. Olen ihan samaa mieltä jo aiemmin kirjoittaneiden kanssa että kyllä jokaiselta löytyy autoon kaskot, mutta ihmisiä ei olla valmiita panostamaan. Täytyy myöntää että ajattelin itsekkin ennen noin, mutta kokemus on opettanut. Olin lähdössä vuodeksi ulkomaille nuorempana ja silloin noin 1000 markan vakuutus tuntui kamalan kalliilta ja turhalta. Penniäkään en ole säästellyt sen reissun jälkeen vakuutuksissa, kun kolmen päivän sairaalakeikka olisi maksanut 10 000 markkaa ja vakuutus korvasi koko summan.

Olen maksanut neljä vuotta kotivakuutusta ilman että kertaakaan olisin hakenut korvauksia mihinkään. En silti koe että olisin maksanut tippaakaan turhaa.
 
Molemmille lapsille otettu ennen syntymää. Esikoinen ei ole sairastellut koskaan mitään - täytti juuri 9 vuotta eikä ole koskaan tarvinnut viedä lääkärille. Kuopus sen sijaan - hänellä alkoi korvakierre just siinä 2 kk ikäisenä - ja jatkui kunnes korviin operoitiin tuubit 1½ vuotiaana- jatkuvia antibiooteja ja lääkärissäkäyntejä. Yhteensä noin 2000? laksu /vuosi (leikkaus mukana) omavastuu 45? . Tälle lapselle emme olisi saanneet vakuutusta 2kk ikäisenä - jos ennen 2 kk ikään on todettu jokin vaiva (esim korvatuehdus) vakuutusyhtiöt eivät sitä silloin enään anna. Joku kehui hyvää hoitoa terveyskeskusissa ,,,ja , se on varmaan paikkanunnasta kiinni - jos täällä Turussa späivytykseen menee siellä on enimmäkseen alkoholisoitunutta parukkaa - rähjäistä ja väkivaltaista touhua - ja sitten jonotellaan kummeisen ja kipeän lapsen kanssa 6 tuntia .Siellä ei sitten voida tehdä kaikkea vaan sitten läheteellä yliopistosairaalaan - ja siellä jonotellan toiset 6 tuntia - - EI KIITOS. Menen mieluummin yksityselle lääkäriasemalle jonne AINA on saanut aikoja parin tunnin sisällä. Kolmatta odotamme ja valinta on selvä - vakuutus lapselle ennen syntymää!!!
 
Turhaa
Meillä ei ole ollut vakuutusta ja hyvin ollaan pärjätty.
Pojalla on ollut korvatulehduksia, mutta aina on samana päivänä päästy tervyskeskuslääkärille, kun on soitettu ja hyvää hoitoa ollaan saatu.

Viikonloppuna joutuu tietysti menemään päivystykseen, mutta kyllä lapset hoidetaan päivystyksessäkin kiirellisinä tapauksina. Koskaan ei ole jouduttu odottamaan tuntia kauempaa.

Muutaman kerran ollaan käytetty yksityisen lääkäriaseman palveluita ja maksettu niistä n. 40 euroa/kerta. Vakuutus maksaa tietääkseni kuitenkin n.300 euroa ja lisäksi siinä on noin 100 euron omavastuu, joten aika monta kertaa saa käyttää lasta yksityisellä lääkärillä vuodessa (n.10 kertaa), että vakuutus kannattaa ottaa.

Koskaanhan ei voi tietää ennen syntymää, tuleeko lapsi sairastelemaan vai ei. Nuo vakuutukset ovat kuitenkin niin kalliita, että omavastuuosuus huomioon ottaen, meillä ei ainakaan olisi kannattanut. Jos lapsella taas on joku vakava sairaus, se hoidetaan joka tapauksessa julkisella puolella keskussairaalassa. Eihän yksityiset asemat tee tyyliin joitain sydänleikkauksia.

Kannattaa miettiä kyllä tarkkaan, ottaako kalliin vakuutuksen lapselle maassa, jossa terveydenhuoltopalvelut ovat (lähes) ilmaisia, lastenneuvolajärejstelmä ensiluokkainen ja lasten sairaanhoito maailman parasta ja ilmaista!
 
hepsistä
\
Alkuperäinen kirjoittaja 21.05.2007 klo 12:19 Turhaa kirjoitti:
Meillä ei ole ollut vakuutusta ja hyvin ollaan pärjätty.
Pojalla on ollut korvatulehduksia, mutta aina on samana päivänä päästy tervyskeskuslääkärille, kun on soitettu ja hyvää hoitoa ollaan saatu.

Viikonloppuna joutuu tietysti menemään päivystykseen, mutta kyllä lapset hoidetaan päivystyksessäkin kiirellisinä tapauksina. Koskaan ei ole jouduttu odottamaan tuntia kauempaa.

Muutaman kerran ollaan käytetty yksityisen lääkäriaseman palveluita ja maksettu niistä n. 40 euroa/kerta. Vakuutus maksaa tietääkseni kuitenkin n.300 euroa ja lisäksi siinä on noin 100 euron omavastuu, joten aika monta kertaa saa käyttää lasta yksityisellä lääkärillä vuodessa (n.10 kertaa), että vakuutus kannattaa ottaa.

Koskaanhan ei voi tietää ennen syntymää, tuleeko lapsi sairastelemaan vai ei. Nuo vakuutukset ovat kuitenkin niin kalliita, että omavastuuosuus huomioon ottaen, meillä ei ainakaan olisi kannattanut. Jos lapsella taas on joku vakava sairaus, se hoidetaan joka tapauksessa julkisella puolella keskussairaalassa. Eihän yksityiset asemat tee tyyliin joitain sydänleikkauksia.

Kannattaa miettiä kyllä tarkkaan, ottaako kalliin vakuutuksen lapselle maassa, jossa terveydenhuoltopalvelut ovat (lähes) ilmaisia, lastenneuvolajärejstelmä ensiluokkainen ja lasten sairaanhoito maailman parasta ja ilmaista!
Sinullahan on kalliit vakuutushinnat tiedossa!! Meillä 2.5v tytöllä sairauskuluvakuutuksen vuosimaksu 150e ja omavastuu 50e. Esimerkki: korvakierre alkoi joulukuussa ja kävimme sen vaivan kanssa 5x lääkärissä. 3kk rumba maksoi meille 50e ja vakuutus korvasi loput 350e (lääkärimaksut ja kaikki lääkkeet).
Niinhän se on kaikkien vakuutusten kanssa, että valitettavasti ENNAKKOON ei voi tietää tarviiko vakuutusta koskaan. Maksan mielihyvin siitä ilosta, että saan lääkäriajan samalle päivälle, vaikka ilta-aikaan, menemme suoraan erikoislääkärille (samalle lääkärille aina jos mahdollista) ja tiedämme etukäteen paljonko homma maksaa.
Pari kertaa olen joutunut käyttämään julkista palvelua eli suurkaupungin päivystyksessä istunut pienen lapsen kanssa 5-7 tuntia. Ja sitten vastassa on ollut joku joka ei olekkaan tietoinen mistään lasten vaivoista vaan kyselee MINULTA, että mitähän tuo mahtaisi olla?? Arvaatte varmaan mielentilan siinä vaiheessa!!! \|O
 
Miiru
\
Alkuperäinen kirjoittaja 21.05.2007 klo 12:19 Turhaa kirjoitti:
Viikonloppuna joutuu tietysti menemään päivystykseen, mutta kyllä lapset hoidetaan päivystyksessäkin kiirellisinä tapauksina. Koskaan ei ole jouduttu odottamaan tuntia kauempaa.
Tämä on valitettavan paikkakuntakohtaista, eli hyvä jos jossain pääsee kiireellisenä mutta ei se kaikkialla mene niin.
Meillä on oma vielä vatsassa, mutta vakuutus on jo hankittu ja varausmaksu maksettu, sillä kummitytön kanssa on jouduttiin monet kerrat odottelemaan monia tunteja (jopa 8-9!) terkkarin päivystyksessä hänen ollessaan alta vuoden.
 
Me onneksi otimme vakuutuksen. Vauvalla epäiltiin heti syntymän jälkeen, että on saanut tulehduksen. Vauva joutui 7 päiväksi vastasyntyneiden teholle. Itse olin toisella osastolla. Molemmille meille tuli silloin omat hoitomaksut, kun olimme eri osastoilla. Saimme vauvan vakuutuksesta vauvan maksut.
Suosittelen vakuutusta.
Vakuutuksen voi myöhemmin muuttaa tavalliseksi tapaturmavakuutukseksi, jos huomaatte, että ei ole tarvetta kalliimmalle vakuutukselle.
 
Onko eroa ?

Itse olen lapsen syntyessä 41 , ja tää on esikoinen. Näemmä vain IF myöntää syntymättömälle lapselle vakuutuksen tän ikäiselle, vaikka on testit ja todistukste ja paperit. Kuitenkin - ainakin tässä tapauksessa syntymän ja 2kk ikäisen vauvan välille jää katve-alue , eli silloin kai ole vakuutusta ? Tai näin totesivat-

Onko tilanne sama nuoremman äidin ollessa kyseessä , vai jatkuuko ennen syntymää otettu vakuutus saumattomana koko ajan ?

Tai onko tietoa olisiko erilaista vakuutusta saatavilla muualta , siis äidin ikärajoite huomioiden ?

Musta tuntuu hullulta tuo väliin jäävän vakuuttamaton aika .

kiitellen vastauksista,
yo papu & se syntymätön masussa
 

Yhteistyössä