surullista

UUTISET

Suomalaisrauhanturvaajia ammuttiin Libanonissa – pelastautuivat tilanteesta puskemalla autot syrjään
Suomalaisten rauhanturvaajien ajoneuvoja Etelä-Libanonissa. Arkistokuva.
Kuva: Joonas Salo
Jaa
Julkaistu: 14:23
Väkijoukko esti maanantaina 12 suomalaisen rauhanturvaajan ajoneuvojen kulun sulkemalla tien.

LIBANONISSA joukko suomalaisrauhanturvaajia joutui maanantaina uhkaavaan tilanteeseen, Maavoimat kertoo.
Paikallinen väkijoukko oli maanantaina estänyt partiointitehtävällä olleiden suomalaisten kulun sulkemalla tien ajoneuvoin. Tämän jälkeen partiota oli heitetty kivillä ja ajoneuvojen sivupeilejä oli rikottu. Maavoimat kertoo, että havaintojen perusteella partiota kohti ammuttiin käsiaseella muutamia laukauksia, joista yksi osui suomalaisten ajoneuvoon.

Välikohtaus sattui partion toimialueella Etelä-Libanonissa puoli seitsemän aikaan maanantai-iltana. Suomalaisia oli partioimassa kaikkiaan 12, eikä mukana ollut rauhanturvaajia muista maista.

Suomalaiset pääsivät tilanteesta työntämällä panssaroiduilla ajoneuvoilla tien sulkeneet autot pois ajoväylältä. Joukot eivät käyttäneet aseellista voimaa tilanteessa, eivätkä suomalaiset tai paikalliset Maavoimien mukaan loukkaantuneet tilanteessa.

SUOMALAISET siirtyivät tilanteesta päästyään Unifil-operaation tarkkailupisteelle. Väkijoukkoa kerääntyi myös tarkkailupisteen ulkopuolelle, mutta väki hajaantui Libanonin armeijan saapuessa paikalle.
Partio palasi myöhemmin maanantai-iltana takaisin tukikohtaan armeijan saattamana. Maavoimien mukaan syytä välikohtaukseen ei tiedetä.
Libanonissa Unifil-operaatiossa on tällä hetkellä yhteensä noin 200 suomalaista.

surullista, että sinne asti pitää mennä itsensä tapattamaan.
https://www.is.fi/haku/?query=STT
 
  • Surullinen
Reactions: Elena777