Suositelkaa turvaistuinta 9kg-

Heippa,

Kyselisin mielipiteitä turvaistuimista 9kg:sta eteen päin. Meillä siis käytössä Britaxin turvakaukalo,mutta poika 9kg alkaa olla siihen jo liian iso. Ei mahdu jalatkaan enää kunnolla suoriksi.

Meillä ei siis ole minkäänlaista kokemusta siitä,mikä olisi hyvä istuin seuraavaksi. Eli ehdotuksia mielipiteineen otetaan mielellään vastaan.
 
Meillä toiseen autoon ostettiin alkukesästä Britaxin multitech ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. On tosi tukeva ja hyvät säädöt.
Toiseen autoon hankittiin ystäviltä käytetty HTS Besafe Kid, joka on kyllä paljon hankalampi käytössä ja jotenkin heppoisemman oloinen. Hihnat on solmussa koko ajan ja säädöt hankalammat.
 
Maxi Cosi Priory XP. Saa erittäin tukevasti ja helposti penkkiin kiinni. Hyvät säädöt, erittäin hyvät sivutörmäyssuojat ja pääntuki. Saa kolmeen asentoon "lennossa" eli jos lapsi nukahtaa, saa nappaistua lepoasentoon vauhdissa. Turvavyöt hyvät.
 
Meillä Gragon Cosmic XTP ja oon tykänny, ja poika kanssa. Hyvä nukkua ku voi säätää nukkuma asentoon jne... tarpeeks iso, hyvät säädöt, helppo pitää puhtaana, tukevasti saa kiinni autoon.

Joo tiedän testeissä, joissa on lentänyt autosta ulos, mutta serkulla sama istuin ja kolarissa ei lapselle tapahtunut mitään ja istuin pysyi juuri siinä missä pitikin, vaikka auto meni ympäri... että en sitten miten testeissä oli istuin kiinnitetty.
 
Jatkona tuohon toiseen ketjuun,jossa Orchid x2 kirjoitti. Todellakin testejä tehdään yhdellä tavalla ja onnettomuuksissa saattaa tapahtua ihan muuta. On varmastikin paljon eri mallisia turvaistuimia, jotka ovat olleet kolarissa ja ne ovat suojanneet lasta erinomaisesti.
Se on niiden tarkoitus. Keskustelun aiheena olleessa testissä turvaistuimet olivat kiinnitetyt käyttöohjeen mukaisesti ja sen seurauksena Graco lehtitietojen mukaan on tarkistanut ja korjannut käyttöohjetta. Nämä selkä menosuuntaan asennettavat istuimethan saavat huonoja testituloksia osittain erittäin suuren väärinasennusmahdollisuuden vuoksi. Jossain Liikenneturvan jutussa oli mainittu, että jopa 70% Suomessa käytettävistä turvaistuimista on väärin tai huonosti kiinnitetty. Niitä on käytettynä myös kierrossa ja tietenkään käyttöohjeet eivät ole niissä mukana.
 
Kiitos teille kaikille vastauksistanne! :) Jatkokysymys kuulukin, että olisiko sitten parempi ostaa istuin, jonka voi heti asentaa kasvot menosuuntaan? Sitähän sanotaan, että ne selkä menosuuntaan päin olevat istuimet olisivat turvallisempia, mutta onko sit oikeasti niin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja rebel:
Kiitos teille kaikille vastauksistanne! :) Jatkokysymys kuulukin, että olisiko sitten parempi ostaa istuin, jonka voi heti asentaa kasvot menosuuntaan? Sitähän sanotaan, että ne selkä menosuuntaan päin olevat istuimet olisivat turvallisempia, mutta onko sit oikeasti niin.
Uskon että selkämenosuuntaaan on parempi :wave: Perustelu: pää ja niskat ei repsahda läheskään yhtä pahasti kuin kasvot menosuuntaan istuimessa,siis jos tulisi vakava kolari. Meillä gracon duo xtp selkämenosuuntaan ja siinä istuu poika 2v11kk hyvin mahtuu vielä ja toivottavasti pitkään :)
 
Hei

Voin oikeasti suositella.. myö ostettiin juuri tällä viikolla uusi istuin britax multitech 7kuiselle jössikälle (12kg ja 75cm) ja pää ei retkota nukkuessa, istuin asettuu tukevasti paikoilleen ja on mielestäni hyvin suojattu sivuilta ja niskoihin tulee sellanen "v" muotoinen pää tuki..

SUOSITTELEN.. vaikka kallis on ..tosi kallis niin on kuitenni aika pitkäikäinen..
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jädemies:
Voi hitto. Kysyykö joku tosissaan että onko parempi selkä menosuuntaan? Voi jee... Järki käteen.
Saa sitä kai kysyä, kun paljon näyttää olevan istuimia myynnissä niin, että ne asennetaan suoraan kasvot menosuuntaan. Kokemuksia lähinnä eri istuimista ja siitä miten kukakin on asiat kokenut paremmiksi ja käytännöllisemmiksi. Esim. juuri se kuinka päin istuin on asennettu, miten istuimen omat vyöt ym.toimivat. Mielelläni näitä ASIALLISIA kommentteja otan vastaan edelleenkin. Eli istuin siis edelleen haun alla.
 
on myos Graco Cosmic XTP istuin, jonka voi laittaa seka selka etta naama menosuuntaan. 2-v neiti ei vaan enaa halua istua selka menosuuntaan. Hyva tassa istuimessa on sen pitka kayttoaika, eli muistaakseni 25kg asti? Huonoa on turvavaljaaat, eli jaavat aina lapsen alle ja lukko on vahan "monimutkainen" eli saa kaanneella pari kertaa, etta palaset loksahtavat paikalleen. Meidan autoon sen saa ihan napakasti kiinni.

Toiselle neidille olen ostamassa Maxicosin Tobi istuimen, sita ei saa kuin naama menosuuntaan. Mutta tassa on hyvaa turvavaljaiden kiinnityssysteemi, eivat jaa lapsen alle. Tobin kiinnitys penkkiin (youtubessa on muuten tosi monta videota eri istuimista ja miten ne kiinnitettaan..) on ainakin valmistajan mukaan yksi parhaimmista ei-isofix-istuimista. Kiinnitys vaikutti videon perusteella tosi napakalta. Ja, siina on testien mukaan hyvat sivutormayssuojat.

Britaxin istuimia olen netista katsellut, mutta niita ei myyda taalla, missa me asumme. Vaikuttavat tosi monipuolisilta.
 
mielenkiintoista tietaa, mika Tobyn ja Priorin ero testissa sitten oli...
no anyway, meikalainen kuitenkin olen paatynyt tuohon Tobyyn, ei se huono istuin voi olla ja kun valinnanvaraa ei ole hirveasti.

ja jos jotain kiinnostaa ne youtube videot niin loytyy ainakin kiddicaren alta
 
Mielestäni Tobyn ja priorin ero on ne isofix-kiinnikkeet. Mikäli Priori kiinnitetään isofixillä, suoja oli tosi hyvä sekä etu- että sivutörmäyksissä. Jos taas Priori kiinnitetään turvavöillä, ilmeisesti mitään merkittävää eroa ei ole. www.autoliitto.fi

On ihan hyvä kysymys miettiä selkä ja kasvot menosuuntaan istuinten eroa. Ilmeisesti selkä menosuuntaan istuimet ovat todettu parhaiksi nimenomaan suomalaisille tyypillisissä kolareissa. Vauvan pää suhteessa muuhun vartaloon on iso ja siksi se retkuu helposti. Retkahduksen määrä on kuitenkin riippuvainen siitä, tuleeko törmäys edestä, sivusta vai takaa.

" Nokkakolarissa törmäys on voimakkain ja selkä ajosuuntaan -kiinnitys tukee lapsen niskaa ja kaulaa parhaiten törmäyksen sattuessa. Takaistuin on noin 20 prosenttia turvallisempi onnettomuudessa kuin etupenkki edellyttäen, että istuimen kallistuskulma ei ole yli 45 astetta, mikä kohdistaa rasitusta niskaan ja päähän. Selkä ajosuuntaan asennettava istuin tarvitsee usein autossa enemmän tilaa pituussuunnassa, mikä voi hankaloittaa asentamista pienempiin automalleihin." Lainaus samaisilta autoliiton sivuilta.

Yritin kysellä myyjiltä, että voiko tästä itse asiassa päätellä, että kaupungissa, jossa peräänajojen määrä on suuri ja nokkakolareita ei niinkään ajeta, kasvot menosuuntaan olisikin parempi ratkaisu. Turvaistuinmyyjillä ei tuntunut olevat asiantuntemusta tässä aiheessa.
 

Yhteistyössä