Suomen velkaantumisen syy on verotuksen alentaminen jota oikeisto ajaa puhtaasti ideologisesti

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Muutaman prosentin veron korotukset keski- ja hyvätuloisilla sekä pääomapiireillä, ja Suomen maailmalla ainutlaatuisen listaamattomien yritysten veroedun poisto olisivat keino hillitä käsistä karannutta velanottotarvetta, joka tuntuu Orpon ja Purran hallituskaudella vain kiihtyvän.

Veronalennuksia annetaan velaksi keskittyen hyvätuloisiin ja verotus on laskemassa samalla kun velkaantuminen ja resurssien alasajo kiihtyy. Ei ole oikeaa politiikkaa.

Vain veronalennukset muka kannustavat töihin. Höh, keski- ja hyvätuloiset sekä suurituloiset tekevät kyllä töitä, vaikka verotus on tasolla joka takaa yhteiskunnan kestävyyden, sama pääomatulojen saajien kanssa. Ahneet eivät vähennä työtä muutaman prosentin verotuksen korotuksen takia, koska he haluavat erottua muista juuri paremmilla tuloilla sekä varallisuudella.

Yhteiskunnan ja hyvinvoinnin perusta nakerretaan oikeistolaisella veronalennuspolitiikalla, joka tekee Suomesta pikku hiljaa pikkuamerikan, jossa kaikki kustannetaan itse: lastenhoito, koulutus, terveydenhuolto, vanhustenhoito jne.

Mieluummin mallia Tanskasta, joka on korkeasta verotuksestaan huolimatta maailman kilpailukykyisin maa vaikka työläisten järjestäytymisaste on paljon Suomea korkeampi ja työläisten palkat keskimäärin noin 1 000 euroa kuukaudessa suomalaisia palkkoja korkeammat. Myös Tanskan porrastettu ansiosidonnainen on parhaimmillaan noin 90% palkasta ja huonoimmillaankin parempi kuin Suomessa, ja kauhukabinetti aikoo vielä porrastuksella laskea ansiosidonnaista Suomessa entisestään.

Verot ovat kunniavelan takaisin maksua siitä mitä verorahoitteinen hyvinvointiyhteiskunta on mahdollistanut, ja tietenkin tätä kuniavelkaa maksetaan takaisin saavutetun hyödyn mukaan eli maksukyvyn mukaan progressiivisesti, eikä narista ja itkupotkuraivota. Keski- ja hyvätuloisten sekä varakkaiden elintaso on kuitenkin nykyään jättimäisestä yritysten ahneusinflaatiosta huolimatta parempi kuin koskaan historiassa, joten varaa kunniavelan maksuun on, jolla taataan myös tulevien sukupolvien mahdollisuus vastaavaan menestykseen.

Myös Euroopan neuvoston määrittelemään minimiperusturvaan on varaa, kun veronmaksu hoidetaan kunnialla.
Sen sijaan omillaan toimeen tulevien ja hyvätuloisten paapominen sosiaaliturvalla tulee saattaa minimiin, Suomen sosiaaliturvastahan noin 25% menee pienitulosimmalle viidenneksella ja hyvätuloisin viidennes saa sosiaaliturvasta lähes 20% ja muut viidennekset näiden väliltä. Tähän vaikuttavat erityisesti ansioperusteiset sosiaalitukemisen muodot, joiden määrää tulisi rajata mm. eläkekatolla joka on esim. Ruotsissa.

Säästöjä saadaan myös julkisen sektorin pyramidin yläosan paperinpyörittäjien, teams-kokoustajien, keskijohdon ym. "Bullshit Jobs"-väen reilulla vähentämisellä. Julkisen sektorin pyramidi onkin kokenut "islamisaation", ja muistuttaa nykyään enemmän moskeijan kupolia, joka on pullahtanut keskiosasta, alaosan "pertustuksen" kutistuessa. Yhä pienempi ja tiukemmalle ajettu suorittavan työn tekijöiden joukko kannattelee pyramidin tai tässä tapauksessa moskeijakupolin pullistunutta yläosaa. Kaiken lisäksi tämä paperinpyörittäjien ja keskijohdon pullistuma aiheuttaa paljon alaportaan suorittavan työn tekijöitä enemmän palkkakuluja. Kyseessähän on pääosin suuripalkkaisista oikeiston: kokoomuksen ja kepun äänestäjistä, joten eihän heitä haluta poistaa, ei pataporvarin musta korppi korpin nokkaa noki. Hyvinvointialueiden yli 600 suuripalkkaista johtajaa on esimerkki tästä.

IL selvitti: Hyvinvointialueilla on yli 600 johtajaa – Katso jättilista oman alueesi johtajien palkoista
"Hyvinvointialueilla työskentelee reilusti yli 600 johtajaa. IL selvitti, mitä he tienaavat."
 
vierailija
Kepu Esko Ahon porvarihallitus teki vuonna 1993 epäoikeudnemukaisen verouudistuksen, jossa pääomatuloja alettiin verottaa lievemmin kuin palkkatuloja, mikä johti valtio verotulojen jyrkkään laskuun ja valtion velanoton jyrkkään nousuun, joka on jatkunut meidän päiviimme asti ja jatkuu edelleenkin.
 
vierailija
Kapitalistin tilipäivä - 3 %:n osinkovero tuottaisi enemmän kuin nykyinen 30 % vero, koska suurin osa ei maksa osingoista veroja lainkaan tai juurikaan

Kokeillaanko 3 %:n veroa Suomessa? – Tuottaa enemmän kuin 30 % vero
"Osakesäästäjien Keskusliitto väittää, että kaikkia koskeva kolmen prosentin osinkovero tuottaa enemmän kuin 30 prosentin osinkovero, jota maksavat vain piensijoittajat. Vantaalaisella kirjoittajalla on siihen liittyvä idea.

Osinkojen verotuksessa on Suomessa vallalla suuri vääryys. Jos olet varakas suursijoittaja, voit järjestää sijoituksesi niin, että vältyt osinkoveroilta. Piensijoittaja sen sijaan maksaa täysimääräiset verot. Piensijoittajat eli tavalliset palkansaajat.

Asiaa käsiteltiin taannoin Ylen MOT-ohjelmassa ”Kapitalistin tilipäivä”. Ohjelmassa kerrottiin, miten varakkaat yksityishenkilöt, suursijoittajat ja yhteisöt käyttävät verosuunnittelua. Vakuutuskuoreen sijoittajat välttyvät kokonaan osinkoveroilta (Pääministeri Juha Sipilän varoja on piilotettu vakuutuskuoriin, kuten media on kertonut). Kaikkein rikkaimmille suomalaisille ei ole mikään ongelma ostaa 10 prosenttia pörssiyhtiöstä ja välttää osinkoverot.

Tätä verokohtelua perustellaan yleensä riskillä. Varakas suursijoittaja muka kantaa suuremman riskin sijoittaessaan suuren summan rahaa yritykseen. Todellisuudessahan vähäisiä summia sijoittava piensijoittaja kantaa suhteessa paljon suuremman riskin kuin suursijoittaja".


Tiedän paremman osinkoverojen tuottotavan, joka toisi valtiolle lisää verotuloja. Kokeillaanko 30% ja 34% osinkoveroa Suomeen, jossa OIKEASTI pääomatuloista maksetaan kyseisten prosenttien mukaan! Poistetaan pääomatuloista kaikki etuoikeutetut verottomat tai vähemmän verotetut osingot, ja verotetaan niistä oikeasti AINA OIKEASTI se 30 % ja 30 000 euroa ylittävältä osalta 34 %. Myös yksityishenkilön ja kuolinpesän saamasta osingosta 15 prosenttia on nykyisin verovapaata tuloa, niitäkin pitäisi verottaa 30 %:n mukaan, kyllähän työttömänkin pikkutuloja verotetaan.
Valtiovelkaakaan ei tarvitsisi ottaa. Toinen vaihtoehto on palauttaa pääomatulojen verotus työn ansiotuloverotuksen yhteyteen progressiiviseksi, jossa henkilö maksaa veroja kokonaisvuositulojensa mukaan, ei tulolajin mukaan. Pienten pääomatulojen verotus kevenisi.
 
vierailija
Kevyt pääomaverotus vie Suomelta 5,5 miljardia euroa vuodessa!

Lähde: https://www.ku.fi/artikkeli/3368548-kevyt-paaomaverotus-vie-suomelta-55-miljardia-euroa

Pääomaveroja pitäisi lisätä 5,5 miljaria EU-tasolle

Tilastokeskuksen uutisten mukaan Suomen verotuskäytäntö poikkeaa tuntuvasti EU-maiden verotuksesta. Suomessa pääomaverotus on keveää verrattuna työn ja kulutuksen verotukseen. Kansanedustajien kannattaisi selvittää, mistä pitää leikata, jotta suomalaisten verotus ei leikkaisi ostovoimaa ja heikentäisi työllisyyttä.

Tilastokeskuksen Olli Savelan artikkelista lainattua verotustietoa. Kannattaa lukea koko artikkeli Tilastokeskuksen sivuilta.

"Euroopan Unioni julkaisee mielenkiintoista VEROTILASTOA. Siinä veroasteeseen luettavat verot ja pakolliset maksut on jaettu kolmeen osaan:

- työhön kohdistuvat verot

- kulutukseen kohdistuvat verot ja

- pääomiin kohdistuvat verot

EU:n tilastot valmistuvat viiveellä, koska kaikkien EU-maiden tiedot otetaan mukaan. Uusimmat tiedot ovat vuodelta 2012. Suomessa kulutukseen ja työhön kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista ja pakollisista maksuista on suurempi kuin EU-maissa keskimäärin.

- Työhön kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa 53,2 % ja EU:ssa keskimäärin 51 %.

- Kulutusverotus Suomessa oli 32,4 % ja EU:ssa 28,5 %.

- Pääomiin kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa 14,3 % ja kaikissa EU-maissa 20,8%. (Annex A:taulukko C.3_T).

Euroissa laskien pääomaverotuksen ero oli 5,5 miljardia euroa. Jos siis Suomen verorakenne olisi sama kuin EU-maissa keskimäärin, olisi pääomaan kohdistuvia veroja pitänyt periä 5,5 miljardia euroa enemmän ja vastaavasti työhön ja kulutukseen kohdistuvia veroja 5,5 miljardia vähemmän. "

Tilastokeskuksen tutkijan mukaan vuonna 2000 pääomaan kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista on suunnilleen sama kuin vuonna 2012:

"Myös suhteessa kansantalouden kokoon oli pääomaverojen osuus Suomessa selvästi pienempi kuin EU-maissa keskimäärin, vaikka veroaste on Suomessa keskimääräistä korkeampi. Suomessa pääomaverojen suhde bkt:hen oli 6,3 % ja EU-maissa 8,2 %.

Erityisen selvä oli ero varallisuusveroissa, joiden suhe btk:hen oli Suomessa 1,5 %, mutta EU-maissa keskimäärin 2,8 %. Näitä veroja ovat kiinteistövero, varainsiirtovero sekä perintö- ja lahjavero. Sen sijaan varallisuusveroa ei ole peritty Suomessa vuoden 2005 jälkeen. "

-----

Pääomaverotuksen ja työhön sekä kulutukseen kohdistuvan verotuksen epäsuhta on vain kasvanut oikeistojohtoisten hallitusten kausilla ja myös Rinteen/Marinin kaudella kepu esti kaikki omistamisen verotukseen kohdistuvat muutokset.

Toisin sanoen ennenkuin keski- ja pienituloisilta leikataan, verotus on korjattava Suomessa sekä talouskasvun että kilpailukyvyn vuoksi EU-maiden kanssa vastaavaksi. Suomessa pääomatulojen verotus on liian alhaista, eli 5,5 miljardia vuosittain pitäisi pääomiin kohdistuvia veroja kerätä enemmän, jotta oltaisiin pääomien verotuksessa EU-tasolla. Vastaavasti työhön ja kulutukseen kohdistuvia veroja pitäisi vähentää.

Pääomien matala verotus on kasvattanut tuloeroja ja kulutuksen ja työn raju verottaminen on lisännyt työttömyyttä heikentämällä suomalaisten ostovoimaa verrattuna muihin EU-maihin.

Jos tässä tilanteessa uuden hallituksen toimesta leikataan suomalaisten pieni- ja keskituloisten ostovoimasta entisestään, olemme Kreikan tiellä. Pääoma-rikastuneet, vain vähäistä pääomaveroa maksavat, viettävät jatkuvasti osinkokarnevaaleja ja vievät vähän verotettuja pääomia ulkomaille veroparatiiseihin.

Pääomaverotus ja varallisuusverotus on uudistettava vastaamaan EU-maiden verotusta. Eli verot on perittävä veronmaksukyvyn mukaisesti kuten muissa EU-maissa. Suomalaisten ostovoimaa tarvitaan pitkittyvän laman aikana, jotta suomalaiset kykenevät ostamaan suomalaisia tuotteita ja käyttämään suomalaisia palveluja. Leipäjonoissa jonottavat työttömät ja pätkätyöläiset eivät kulutusta lisää ja suomalaisia talouskasvua kannattele.
 
vierailija
Muutaman prosentin veron korotukset keski- ja hyvätuloisilla sekä pääomapiireillä, ja Suomen maailmalla ainutlaatuisen listaamattomien yritysten veroedun poisto olisivat keino hillitä käsistä karannutta velanottotarvetta, joka tuntuu Orpon ja Purran hallituskaudella vain kiihtyvän.

Veronalennuksia annetaan velaksi keskittyen hyvätuloisiin ja verotus on laskemassa samalla kun velkaantuminen ja resurssien alasajo kiihtyy. Ei ole oikeaa politiikkaa.

Vain veronalennukset muka kannustavat töihin. Höh, keski- ja hyvätuloiset sekä suurituloiset tekevät kyllä töitä, vaikka verotus on tasolla joka takaa yhteiskunnan kestävyyden, sama pääomatulojen saajien kanssa. Ahneet eivät vähennä työtä muutaman prosentin verotuksen korotuksen takia, koska he haluavat erottua muista juuri paremmilla tuloilla sekä varallisuudella.

Yhteiskunnan ja hyvinvoinnin perusta nakerretaan oikeistolaisella veronalennuspolitiikalla, joka tekee Suomesta pikku hiljaa pikkuamerikan, jossa kaikki kustannetaan itse: lastenhoito, koulutus, terveydenhuolto, vanhustenhoito jne.

Mieluummin mallia Tanskasta, joka on korkeasta verotuksestaan huolimatta maailman kilpailukykyisin maa vaikka työläisten järjestäytymisaste on paljon Suomea korkeampi ja työläisten palkat keskimäärin noin 1 000 euroa kuukaudessa suomalaisia palkkoja korkeammat. Myös Tanskan porrastettu ansiosidonnainen on parhaimmillaan noin 90% palkasta ja huonoimmillaankin parempi kuin Suomessa, ja kauhukabinetti aikoo vielä porrastuksella laskea ansiosidonnaista Suomessa entisestään.

Verot ovat kunniavelan takaisin maksua siitä mitä verorahoitteinen hyvinvointiyhteiskunta on mahdollistanut, ja tietenkin tätä kuniavelkaa maksetaan takaisin saavutetun hyödyn mukaan eli maksukyvyn mukaan progressiivisesti, eikä narista ja itkupotkuraivota. Keski- ja hyvätuloisten sekä varakkaiden elintaso on kuitenkin nykyään jättimäisestä yritysten ahneusinflaatiosta huolimatta parempi kuin koskaan historiassa, joten varaa kunniavelan maksuun on, jolla taataan myös tulevien sukupolvien mahdollisuus vastaavaan menestykseen.

Myös Euroopan neuvoston määrittelemään minimiperusturvaan on varaa, kun veronmaksu hoidetaan kunnialla.
Sen sijaan omillaan toimeen tulevien ja hyvätuloisten paapominen sosiaaliturvalla tulee saattaa minimiin, Suomen sosiaaliturvastahan noin 25% menee pienitulosimmalle viidenneksella ja hyvätuloisin viidennes saa sosiaaliturvasta lähes 20% ja muut viidennekset näiden väliltä. Tähän vaikuttavat erityisesti ansioperusteiset sosiaalitukemisen muodot, joiden määrää tulisi rajata mm. eläkekatolla joka on esim. Ruotsissa.

Säästöjä saadaan myös julkisen sektorin pyramidin yläosan paperinpyörittäjien, teams-kokoustajien, keskijohdon ym. "Bullshit Jobs"-väen reilulla vähentämisellä. Julkisen sektorin pyramidi onkin kokenut "islamisaation", ja muistuttaa nykyään enemmän moskeijan kupolia, joka on pullahtanut keskiosasta, alaosan "pertustuksen" kutistuessa. Yhä pienempi ja tiukemmalle ajettu suorittavan työn tekijöiden joukko kannattelee pyramidin tai tässä tapauksessa moskeijakupolin pullistunutta yläosaa. Kaiken lisäksi tämä paperinpyörittäjien ja keskijohdon pullistuma aiheuttaa paljon alaportaan suorittavan työn tekijöitä enemmän palkkakuluja. Kyseessähän on pääosin suuripalkkaisista oikeiston: kokoomuksen ja kepun äänestäjistä, joten eihän heitä haluta poistaa, ei pataporvarin musta korppi korpin nokkaa noki. Hyvinvointialueiden yli 600 suuripalkkaista johtajaa on esimerkki tästä.

IL selvitti: Hyvinvointialueilla on yli 600 johtajaa – Katso jättilista oman alueesi johtajien palkoista
"Hyvinvointialueilla työskentelee reilusti yli 600 johtajaa. IL selvitti, mitä he tienaavat."
Sannan sote...
 
vierailija
Muutaman prosentin veron korotukset keski- ja hyvätuloisilla sekä pääomapiireillä, ja Suomen maailmalla ainutlaatuisen listaamattomien yritysten veroedun poisto olisivat keino hillitä käsistä karannutta velanottotarvetta, joka tuntuu Orpon ja Purran hallituskaudella vain kiihtyvän.

Veronalennuksia annetaan velaksi keskittyen hyvätuloisiin ja verotus on laskemassa samalla kun velkaantuminen ja resurssien alasajo kiihtyy. Ei ole oikeaa politiikkaa.

Vain veronalennukset muka kannustavat töihin. Höh, keski- ja hyvätuloiset sekä suurituloiset tekevät kyllä töitä, vaikka verotus on tasolla joka takaa yhteiskunnan kestävyyden, sama pääomatulojen saajien kanssa. Ahneet eivät vähennä työtä muutaman prosentin verotuksen korotuksen takia, koska he haluavat erottua muista juuri paremmilla tuloilla sekä varallisuudella.

Yhteiskunnan ja hyvinvoinnin perusta nakerretaan oikeistolaisella veronalennuspolitiikalla, joka tekee Suomesta pikku hiljaa pikkuamerikan, jossa kaikki kustannetaan itse: lastenhoito, koulutus, terveydenhuolto, vanhustenhoito jne.

Mieluummin mallia Tanskasta, joka on korkeasta verotuksestaan huolimatta maailman kilpailukykyisin maa vaikka työläisten järjestäytymisaste on paljon Suomea korkeampi ja työläisten palkat keskimäärin noin 1 000 euroa kuukaudessa suomalaisia palkkoja korkeammat. Myös Tanskan porrastettu ansiosidonnainen on parhaimmillaan noin 90% palkasta ja huonoimmillaankin parempi kuin Suomessa, ja kauhukabinetti aikoo vielä porrastuksella laskea ansiosidonnaista Suomessa entisestään.

Verot ovat kunniavelan takaisin maksua siitä mitä verorahoitteinen hyvinvointiyhteiskunta on mahdollistanut, ja tietenkin tätä kuniavelkaa maksetaan takaisin saavutetun hyödyn mukaan eli maksukyvyn mukaan progressiivisesti, eikä narista ja itkupotkuraivota. Keski- ja hyvätuloisten sekä varakkaiden elintaso on kuitenkin nykyään jättimäisestä yritysten ahneusinflaatiosta huolimatta parempi kuin koskaan historiassa, joten varaa kunniavelan maksuun on, jolla taataan myös tulevien sukupolvien mahdollisuus vastaavaan menestykseen.

Myös Euroopan neuvoston määrittelemään minimiperusturvaan on varaa, kun veronmaksu hoidetaan kunnialla.
Sen sijaan omillaan toimeen tulevien ja hyvätuloisten paapominen sosiaaliturvalla tulee saattaa minimiin, Suomen sosiaaliturvastahan noin 25% menee pienitulosimmalle viidenneksella ja hyvätuloisin viidennes saa sosiaaliturvasta lähes 20% ja muut viidennekset näiden väliltä. Tähän vaikuttavat erityisesti ansioperusteiset sosiaalitukemisen muodot, joiden määrää tulisi rajata mm. eläkekatolla joka on esim. Ruotsissa.

Säästöjä saadaan myös julkisen sektorin pyramidin yläosan paperinpyörittäjien, teams-kokoustajien, keskijohdon ym. "Bullshit Jobs"-väen reilulla vähentämisellä. Julkisen sektorin pyramidi onkin kokenut "islamisaation", ja muistuttaa nykyään enemmän moskeijan kupolia, joka on pullahtanut keskiosasta, alaosan "pertustuksen" kutistuessa. Yhä pienempi ja tiukemmalle ajettu suorittavan työn tekijöiden joukko kannattelee pyramidin tai tässä tapauksessa moskeijakupolin pullistunutta yläosaa. Kaiken lisäksi tämä paperinpyörittäjien ja keskijohdon pullistuma aiheuttaa paljon alaportaan suorittavan työn tekijöitä enemmän palkkakuluja. Kyseessähän on pääosin suuripalkkaisista oikeiston: kokoomuksen ja kepun äänestäjistä, joten eihän heitä haluta poistaa, ei pataporvarin musta korppi korpin nokkaa noki. Hyvinvointialueiden yli 600 suuripalkkaista johtajaa on esimerkki tästä.

IL selvitti: Hyvinvointialueilla on yli 600 johtajaa – Katso jättilista oman alueesi johtajien palkoista
"Hyvinvointialueilla työskentelee reilusti yli 600 johtajaa. IL selvitti, mitä he tienaavat."
Velkaantumisen syy on se ettet sä viitsi tehdä töitä.
 
vierailija
Parempi kuin kaatunut Sipilän Orpon ja Soinin ajama terveysjättilähtöinen yksityistämis-sote.
Sotesta pakko kirjoittaa. Hoito on tällä hetkellä pirstaleista ja potilaskäyntejä samaan asiaan liittyen tulee useita, joista peritään jokaiselta käyntikerralta poliklinikkamaksu 46 e.
Jos joudut käymään kuvantamisissa, sairaanhoitajalla, lääkärillä, toisella lääkärillä, kolmannella lääkärillä...... (samaaan ongelmaan liittyen) maksaa se esim 6×46 e = 276 e + lääkkeet. Onko tämä nyt julkisen terveydenhuollon tapa paikata rahapulaa?
 
vierailija
Kepu Esko Ahon porvarihallitus teki vuonna 1993 epäoikeudnemukaisen verouudistuksen, jossa pääomatuloja alettiin verottaa lievemmin kuin palkkatuloja, mikä johti valtio verotulojen jyrkkään laskuun ja valtion velanoton jyrkkään nousuun, joka on jatkunut meidän päiviimme asti ja jatkuu edelleenkin.
Siinähän kävi päinvastoin kuin mitä väität: verotulot nousivat.
 
vierailija
Annika Saarikko sanoi miljardien heittocasessa, että Purralla ja Orpolla on eri laskukoneet käytössään. Myöhemmin Petteri selitti, että hänellä on vanha numero käytössä. En tiennytkään, että numerot vanhenevat. Ehkä kauhiksen on siirryttävä roomalaisiin numeroihin.
Muistan ikuisesti entisen työpaikkani kirjanpitoheiton. Tein virheen jäljitystä kaksi viikkoa. Sitten reskontrakoneeseen tilattiin huolto. Pennin heitto johtuikin koneessa olevasta pölystä. Tätä tarinaa pyöritin ravintolan parketilla. Yksi tansittaja sanoi, että hänkin tarvitsisi kirjanpitäjän. Luultavasti Riikka ja Petteri vielä luulevat, että asia hoituu ottamalla minkä kirjan tajansa hyllystä hyppysiinsä. Niin onnetonta heidän budjetin vääntönsä vaikuttaa olevan.
 

Yhteistyössä