Suomen työvoimapula on todellisuudessa pula palkanmaksajista

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tärkein on kokoaikatyön puute. Työttömät väsäävät kaupungeissa 4 työhakemusta kuukaudessa MOL:in työnhakuilmoituksiin (maaseudulla vanhapojat nukkuvat pankolla ilman velvoitetta kiitos kepun), mutta muuta kuin silpputöitä, pätkätöitä ja 0-tuntisoppareita yleensä vielä vuokratyöfirmojen kautta ei saa. Työllistämistuella tai 9 eurolla päivässä pääsee myös siksi aikaa kun näitä yritysten palkanmaksun sossutukia on saatavilla.
 
vierailija
Katsos kun devalvatiota ei voi rahaa hallitsemalla tehdä Euro aikana ja parantaa kilpailukykyä on se tehtävä työvoimaa halpuuttamalla jolla saadaan palkansaajien kustannuksella kilpailukykyä yrityksille nostettua ja tuota kutsutaan sisäiseksi devalvaatioksi. Toimet täytyy myös saada kansalaisille ns. hyväksytyksi, niin siksi meillä on työvoimapula. Propagada on oiva väline peittää keinoja jotka ei välttämättä saa yleistä hyväksyntää.
 
vierailija
Mee kysymään keneltä tahansa työnantajalta lisää liksaa niin se vastaa "tulijoita on pitkä rivi" Työvoimapulaa ei siis ole eikä tule.

Jos olisi työvoima pula niin työnantajien olisi pakko maksaa mitä pyydetään. Uutta duunaria kun eivät mistään saisi tilalle mutta "tulijoita kyllä on".
 
vierailija
Katsos kun devalvatiota ei voi rahaa hallitsemalla tehdä Euro aikana ja parantaa kilpailukykyä on se tehtävä työvoimaa halpuuttamalla jolla saadaan palkansaajien kustannuksella kilpailukykyä yrityksille nostettua ja tuota kutsutaan sisäiseksi devalvaatioksi. Toimet täytyy myös saada kansalaisille ns. hyväksytyksi, niin siksi meillä on työvoimapula. Propaganda on oiva väline peittää keinoja jotka ei välttämättä saa yleistä hyväksyntää.
Työttömyys ja halpuuttaminen ovat euroajan devalvaatio. Paavo Lipponen (SDP) varoittajille aikoinaan naureskeli.
 
vierailija
Miksi ne kolmansien maiden halpatyöläiset Suomeen tulisi, täällä on niin huonot palkat että kantiksetkin lähtevät muualle? ..ai niin, muualla OECD-maissa on se työvoiman saatavuusharkinta voimassa ja tiukempi.
 
vierailija
Halpatyövoimapula.

Tämä on hyvä!!!

Tähän kaikki tähtää, mahdollisimman halvalla paskaa palvelua, olematonta laatua.

Olin Helsingissä tänään syömässä, ravintolassa palveltiin englanniksi. Tätä on siis useammassa paikassa.
Ei se minua haittaa.
Mutta jotain tämä kertoo tämän päivän systeemeistä. Asutaan kuitenkin Suomessa. Suomenkieli häviää.
Tämä tulee muuttumaan niin, että terveysasemilla, kaupoissa ym puhutaan vain englantia, koska halpatyövoimaa tuodaan ulkomailta.
 
Tämä on hyvä!!!

Tähän kaikki tähtää, mahdollisimman halvalla paskaa palvelua, olematonta laatua.

Olin Helsingissä tänään syömässä, ravintolassa palveltiin englanniksi. Tätä on siis useammassa paikassa.
Ei se minua haittaa.
Mutta jotain tämä kertoo tämän päivän systeemeistä. Asutaan kuitenkin Suomessa. Suomenkieli häviää.
Tämä tulee muuttumaan niin, että terveysasemilla, kaupoissa ym puhutaan vain englantia, koska halpatyövoimaa tuodaan ulkomailta.
Miksi alistuit ravintolassa? Kannattaa kieltäytyä maksamasta, ennen kuin loppusumma on kerrottu suomeksi (tai ruotsiksi). Jos summaa yritetään näyttää maksupäätteltä, kannattaa (suomeksi) todeta, että lukulasit jäivät kotiin. :devil:
 
vierailija
Suomi on monesta eri syystä houkutteleva maa matalapalkka-aloille työllistyville maahanmuuttajille. Ensinnäkin sosiaaliturva kattaa elämisen kustannuksia palkkatason ollessa reilut 700 euroa kuukaudessa ja työttömyysturvaoikeus syntyy 6 kuukauden työskentelyn jälkeen.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen toteaa, että Suomen löysät ehdot ovat omiaan houkuttelemaan Suomeen kynnysrahoja maksavia ihmisiä joihin kohdistuu niin ihmiskauppaa kuin kiskontaa. Helsingin poliisilaitos kertoi äskettäin, että käytännössä kaikki kehitysmaista Suomeen töihin pyrkivät maksavat kynnysrahaa.

– Poliisin mukaan oleskelulupa Suomeen heltiää keskimäärin 15 000 eurolla. Tällä panostuksella on loppuelämä turvattu tarvittaessa Kelan ja suomalaisen veronmaksajan kustannuksella. Maabrändimme tunnetuin osuus maailmalla työperäisessä maahanmuutossa onkin mainoslause Kela-money, joka on tullut tutuksi myös rikostutkintojen kautta, Rantanen sanoo.

Hän kertoi tänään Tuumaustunnilla karuja tosiasioita työperäisestä maahanmuutosta.

Vanhat puolueet, etenkin vihreät, kokoomus ja SDP, ovat eduskuntavaalien alla esittäneet toistuvaa työvoimapulapuhetta ja ainoa mahdollinen ratkaisu olisi kuulemma tuoda Suomeen mahdollisimman paljon halpatyövoimaa EU:n ulkopuolelta. Esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo haluaisi tuoda sotealalle jopa 200 000 maahanmuuttajaa.

Samaan aikaan Suomessa on valtava joukko vailla työtä olevia tai vajaatyöllistettyjä. Rantanen toteaakin, että vanhojen puolueiden hokema työvoimapulasta onkin todellisuudessa pulaa halpatyövoimasta.

– Työ- ja elinkeinoministeriön tuottaman tammikuun työllisyyskatsauksen mukaan Suomessa oli 258 000 työtöntä työnhakijaa. Näistä vieraskielisiä oli kaikkiaan 47 558 ja nousua vuodessa oli 10 prosenttia, jota lisäystä ei katsauksen mukaan voi selittää ukrainalaisilla. Samasta katsauksesta voimme nähdä, että työpaikkojen määrä on laskenut edellisvuodesta yli 10 000, Rantanen huomauttaa.

Hän myös toteaa, että samaan aikaan kun työvoimapulapuhe raikaa, työ- ja elinkeinoministeriö povaa työttömyyden lisääntymistä.

– Jo pelkästään tässä olen kertonut maassa olevista lähes 80 000 työttömästä vieraskielisestä maassamme, joten lienee selvää, että muiden puolueiden ja elinkeinoelämän papukaijamainen hokema osaajapulasta ei tarkoita osaajapulaa vaan halpatyövoimapulaa
 
vierailija
Syyttäjä: Thaimaalaisen naisyrittäjän epäillään teettäneen töitä Suomessa kolmella lapsella ja mitättömällä tuntipalkalla

Helsingin käräjäoikeus on aloittanut maanantaina hieronta- ja kauneusalan yrittäjän syytteiden käsittelyn. Syyttäjän mukaan kyse on ihmiskaupasta ja useista muista rikoksista.

Hyväksikäytön kohteena on syyttäjän mukaan ollut yhteensä 11 ihmistä. Heistä kolme on lapsia. Uhrit ovat pääasiassa naisia ja thaimaalaisia.

Syyttäjän mukaan thaimaalainen nainen muun muassa houkutteli kaksi ihmistä lähtemään töihin Thaimaasta Suomeen. Nainen oli luvannut heille moninkertaisen palkan heidän kotimaansa ansiotasoon verrattuna. Suomessa kuukausipalkka luvattiin lähes 2 000 euroa, kun Thaimassa he ansaitsivat 500–800 euroa kuukaudessa.

Saavuttuaan viime vuonna Suomeen uhrit joutuivat pakkotyöhön. Työpäivät venyivät jopa yli kymmeneen tuntiin kokonaan tai lähes ilman vapaapäiviä. Muun muassa 11-vuotias lapsi joutui pyykkäämään neljän euron tuntipalkalla.

Lisäksi syytetty nainen peri palkoista erilaisia kuluja, joten suurin osa palkoista meni syyttäjän mukaan velkojen maksuun. Uhreilta veloitettiin muun muassa lentolipun hinta, asiakirjakustannuksia sekä aiemmin ilmaiseksi luvattuja majoitus- ja ruokakuluja.
 

Yhteistyössä