Suomaiset tuorejuustot

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja cheese lover
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
C

cheese lover

Vieras
Tästä aiheesta on varmasti tehty lukemattomia aloituksia, mutta koska asia ei ole aikaisemmin ollut ajankohtainen, en ole niin suurella mielenkiinnolla lukenut, sorry siis, kysyn taas.. Onko raskaana ollessa 100% turvallista syödä pastöroituja tuorejuustoja esim. fetaa ja mozzarellaa, creme bonjouria? Musta tuntuu, että raskaana olevat kaverit ovat välttäneet kaikkia tuorejuustoja alkuperästä riippumatta.. Jostain luin, että Valion tuotteet olisivat turvallisempia kuin pikkumeijerien, mutta pitäneekö paikkansa? Ja kuinka moni yleensäkin tekee niin, että ei syö mitään tuorejuustoja raskaana ja kuinka moni syö?
 
Mä oon ihan hyvällä omallatunnolla popsinut kaikkee juustoja ihan normaalisti... Ei tätä kestäis ilman aurajuustoo pizzan päällä :laugh: En jaksa olla niin hysteerinen noiden takia, ja tosiaan ite ainakin Valion tuotteisiin luotan... Ihan hyvin oon hengissä selvinny. Mut se on jokaisen oma asia. Käsittääkseni noi on vaan suosituksia, ja esim kai aurajuustotkin ihan ok jos ne kypsentää...
 
Niin, ei varmaan minkään syöminen ole 100% turvallista. Mutta ihan tosi epätodennäköistä se listerian saaminen vaikka Valion pastöroiduista ja Suomessa tuotetuista tuotteista on. Osa Valion juustoista on tuontitavaraa (se kerrotaan pakkauksessa) ja ne on ehkä pikkuisen riskialttiimpia.

Valion sivuilla kerrotaan tästä myös.
 
Kiitos vastauksista!
Niin mäkin olen ajatellut, että pastöroidut on turvallisia, mutta ajattelin, että tässä on jotain korkeampaa matikkaa, jota en ymmärrä, kun kaverit eivät ole syöneet mitään tuorejuustoja.
 

Yhteistyössä