sukeltaminen

Onko ketään kenen lapsella olis vielä 2v. tallella se refleksi uidessa, että sulkee hengitystiet. Tai siis paremminkin sukeltaessa. Alettiin käymään säännöllisesti nyt syksyllä uimassa. Neiti vaan haluis sukeltaa isossa altaassa. Siellä kun ollaan on kaiteessa kiinni ja päästää siitä irti kun sukeltaa niin syvälle. Sitten nousee kaikessa rauhassa pintaan ja ei kun heti uudestaan sukeltaa. Neitiin ei saa edes koskea. Ei pärski vettä ollenkaan ja alahuulen laittaa ylähuulen päälle. Sekava tarina, mutta ajoin siis takaa sitä voiko tämä olla vielä sama refleksi kuin vauvoilla?!
 
Varsinaisesti kyse tuskin enää refleksistä, mutta vauvauinnissahan pyritään siihen, että refleksi jatkuisi tapana eli lapsi oppisi tietoisesti sulkemaan hengitystiet, kun refleksi ei enää sitä tee. Uskoisin siis, että lapsi on vain sisäistänyt opin perusteellisesti.
 
sukeltelijan äippä
Meidän poika (maaliskuussa 3vee) on kans kova sukeltamaan. Paljon ollaan oltu veden kans tekemisissä ja uimahallissa kuljettu ahkerasti. Suuttuu myös tulisesti jos erehdymme veden pinnalle sukkelosta auttamaan. Sanoo menevänsä veden alle piiloon. Meillä ei ainakaan luullakseni ole vauvojen refleksistä kyse, kun välillä suihkussa vastusteli veden joutumista kasvoille. Mukavia sukellushetkiä teille!!
 

Yhteistyössä